הצעת החוק לתיקון חוק הנפט נדחתה על ידי ועדת השרים לענייני חקיקה. "מדינת ישראל עוצמת עיניים מול הסכנות וההשלכות השליליות של הקידוחים על הסביבה", אומרים בחברה להגנת הטבע.
19 ביוני 2011 חברת מגן אקו אנרג'י, מקיבוץ מגן שבישובי עוטף עזה, קבלה ממכון הסניטציה הלאומי בארה"ב תו תקן קפדני ( NSF-61 ) לקולטי השמש הסולאריים אותם היא מייצרת, Heliocol ו-SunStar. התקן שהוענק למפעל הייצור של החברה מתיר לקולטי Heliocol ו-SunStar לשאת את תג NSF הרשמי ומעיד על כך שהינם קולטי הפלסטיק העומדים בתקני הבריאות הדרושים ליישומים הכרוכים במי שתייה.
קולטי Heliocol ו-SunStar של מגן אקו אנג'י הינם אקולוגיים ומיוצרים בטכנולוגיית הזרקה ייחודית, מוגנת פטנט, לייצור יחידות תרמופלסטיות שלמות, ללא תפרים או חיבורים בין הצינוריות הדקות לצינור המאסף. הקולטים מיוצרים מרכיבי פולימרים ברמה זהה לזו הנדרשת בשימושים רפואיים, על מנת לאפשר העברת מים ישירה מהקולטים, לחימום במשק הבית כמו גם לבריכות שחייה ואפילו לצרכי שתייה.
בעיית היעילות בפאנלים סולאריים מוכרת - הם מצליחים לקלוט כ-20 אחוזים מהאור הזמין. פטריק פינהרו, פרופסור במחלקה להנדסת כימיה באוניברסיטה, טוען כי האנרגיה המופקת באמצעים פוטו-וולטאים מסורתיים של קליטה סולארית אינה יעילה ומזניחה את מרבית הספקטרום האלקטרומגנטי סולארי. המתקן שהפרופסור וצוותו פיתחו הוא ביסודו שכבה דקיקה וגמישה של אנטנות ננו זעירות הנקראות "ננטנות", המסוגלות לרתום את החום מהתהליכים התעשייתיים ולהמיר אותו לחשמל זמין. הכוונה הסופית היא להרחיב את הקונספט לצורך פיתוח של מכשיר המורכב מ"ננטנות" סולאריות דומות, שיהיו מסוגלות לאסוף קרינה סולארית, בטווחי האינפרא-אדום הקרוב והאופטי, של הספקטרום הסולארי.
פינהרו וצוותו הצליחו לפתח דרך להפיק חשמל מאור השמש וחומה, באמצעות מעגל חשמלי מיוחד הפועל בתדרים גבוהים. צוות המחקר יצר כבר שותפות עם חברה פרטית, על מנת להתחיל בייצור מסחרי של המכשירים.
שניידר אלקטריק הציגה בתערוכת אינטרסולאר 2011 אופנוע היברידי ראשון מסוגו, המופעל באמצעות שני מנועים: מנוע דלק ומנוע חשמלי. האופנוע גם מכיל רכיבים המסופקים ללקוחותיה של שניידר אלקטריק בתחומים אחרים, והוא מסוגל לנסוע טווח של 800 ק"מ ללא תדלוק או טעינת סוללות.
האופנוע נבנה בשיתוף Orange County Choppers - יצרן אופנועים המתמחה בבנייה ידנית ע"פ דרישות הלקוח, וכרגע הוא משמש את שניידר אלקטריק רק לצרכי תצוגה.
קואליציה בת שמונה שותפים, בהובלת חברת Better Place הודיעה היום כי הנציבות האירופית בחרה בפרויקט הניידות החשמלית שלהן, "תשתית תחבורה ירוקה באירופה למכוניות חשמליות", כפרויקט הראשון והיחיד שמומן עד כה במסגרת קטגורית תשתית ה"דה-קרבוניזציה", בתוכנית MOVE של הפרלמנט. המענק, על סך 4.95 מיליון יורו ניתן במסגרת תוכנית "רשת תחבורה תוך אירופית" (TEN-T).
ביחד עם Better place חברים בקונסורציום FCC Construccion SA מספרד; Verbund AG מאוסטריה; עיריית קופנהגן; Elia System Operator S.A. מבלגיה; האוניברסיטה הטכנית של דנמרק; עיריית אמסטרדם; מרכז מחקר ציבורי על שם הנרי טודור מלוקסמבורג; ו-DSB Kommerciel מדנמרק. Better Place תשתתף בפרויקט באמצעות הפעילויות שלה בדנמרק והולנד.
אחד האירועים הבולטים במסגרת הפרויקט הוא ההשקה של תחנת החלפת הסוללה המסחרית הראשונה בדנמרק, הצפויה להתרחש ביוני. תחנת החלפת הסוללה היא חלק מרשת לאומית של תחנות להחלפת סוללות ועמדות טעינה אשר יפרסו השנה בדנמרק, כאשר ההשקה המסחרית הראשונה של שירותי ניידות חשמלית מתוכננת לסוף שנה זו.
למרות ההשלכות הסביבתיות הפוטנציאליות הרחבות של קידוחי גז ונפט בים וביבשה, אין כיום בחוק הנפט הישן, משנת 1952, כל התייחסות, פיקוח או בקרה להיבטים סביבתיים. ביום ראשון הקרוב תדון ועדת השרים לענייני חקיקה בתיקון לחוק, המבקש להכניס לתהליך קבלת ההחלטות שיקולים סביבתיים. לקראת הישיבה, החברה להגנת הטבע פנתה לשר התשתיות עוזי לנדאו בבקשה לתמוך ולקדם את התיקון להצעת החוק.
ארצות הברית משקיעה מיליארדי דולארים באנרגיה סולארית והגיעה לפריצת דרך(ראה הידיעה למעלה)שתציב אותה תוך מספר שנים עם יכולת ייצור חשמל סולארי בעלות פחותה מאשר בשימוש בפחם. ישראל בהנהגת בנימין נתניהו ויובל שטייניץ לא מוכנה להשקיע מה שהתחייבה בפיתוח אנרגיות מתחדשות ובעיקר סולאריות,ומדרדרת את המדינה לתלות מוחלטת בטייקוני הגז כמקור אנרגיה.
בשנתיים האחרונות משרד האנרגיה הפדראלי אישר ערבויות למימון בסך 12$ מיליארד ל-16 פרוייקטים סולאריים,מהם שני שליש תחנות ייצור חשמל מאנרגיה סולארית והיתר מפעלים לייצור רכיבים לאנרגיה סולארית. ביום שישי האחרון המשרד אישר שוב כי לדעתו ההבטחה הסולארית היא העתיד ואישר ערבות של 150$ מיליון לחברת 1366 Technologies ממסאצ'וסטס שפיתחה טכנולוגיה חדשה ועתה תקים מפעל לייצור.
שר האנרגיה הפדראלי סטיבן צ'ו אמר כי הפרוייקט ישנה את חוקי המשחק (game-changer)ויוריד בצורה דרמטית את עלויות ייצור תאים פוטווולטאיים.כאשר בכל העולם הביקוש לתאים סולאריים גדל,הפיתוח החדש יגדיל את חלקה של ארה"ב בתעשיה בעולם.
עבור החברה 1366 Technologiesהחלטת המשרד הפדראלית היא הצבעת אמון גדולה. שמה נגזר מכמות האנרגיה שיש בואט אחד הפוגע בכדור הארץ בשטח של מטר מרובע.החברה הוקמה ב-2007 ליישום רעיון של פרופסור Emanuel Sachs, מה-MIT) ( המכון הטכנולוגי של מסאצ'וסטס-הנחשב בין הטובים בעולם).
"במדינה דמוקרטית מתוקנת - כפי שאנחנו מצפים שכך תיחשב ישראל - מדיניות האנרגיה הגרעינית לחשמל נידונה בגלוי, ברב-שיח ציבורי פתוח שבו ניתן גם להעלות השגות. עד היום, זה לא היה בארץ - והגיע הזמן לשתף את הציבור בדיון חיוני זה. לשים הכול על השולחן". כך אומר פרופסור הלל שובל, ראש המחלקה למדעי הבריאות והסביבה במכללה האקדמית "הדסה" ירושלים.
"אם תקרה חלילה תאונה חמורה בכור גרעיני עתידי לחשמל בישראל, התוצאות עלולות להיות חמורות ביותר: לא רק מאות הרוגים או חולים באופן מיידי כתוצאה מקרינה, חשיפת מאות אלפים נוספים לקרינה שבפוטנציאל שלה עלולה לגרום לסרטן ולנזקים גנטיים לצאצאיהם, ולא רק פינוי המוני של אנשים מבתיהם - גם לנזקי רכוש מיידיים עצומים, מה שיכול לגרום לנזק רציני לכלכלת המדינה ".
מסאיושי סון הודיע כי בכוונתו להקים בארץ השמש העולה 20 חוות סולאריות. המטרה: לסייע למדינה להתמודד עם משבר האנרגיה החמור שאליו נקלעה מאז רעידת האדמה, על ידי שילוש השימוש באנרגיה מתחדשת מהשמש עד 2020
קואופרטיב אגד בוחן שילוב של אוטובוסים חשמליים המונעים באמצעות כבלי-על, כבלים חשמליים מעל האוטובוסים בדומה לרכבת חשמלית. כך חשף מהנדס הרכב הראשי של אגד, שמואל בן-ארי.
לדבריו, טכנולוגיית כבלי-על חוסכת את השימוש במצברים. עוד אמר כי די בכבל-על טעון לגמרי לצורך נסיעה של עד 15 ק"מ. הפתרון אותו הציע הוא טעינת אוטובוסים בתחנות האיסוף. "השימוש בכבלי-על מאפשר חיסכון רב בתשתית הטענה סבוכה".
לגרסה החשמלית של הסמארט מכלולי הינע ומצבר שפותחו בשיתוף טסלה האמריקנית, והיא מיועדת לשימוש עירוני טהור. למנוע הספק של 43 כ"ס ומומנט של 12.2 קג"מ, שמספיק כדי להביא את המכונית למהירות של 100 קמ"ש. טווח הנסיעה המוצהר, 115 ק"מ, נמוך יותר מהטווח שעליו מצהירים יצרני מכוניות חשמליות אחרים.
המכוניות שיגיעו לישראל מוגדרות כדגמי אב-טיפוס, והייצור הסדרתי של המכונית יחל רק במהלך השנה הבאה. המחיר צפוי להיות לא זול. סמארט נחשב בישראל למותג יוקרה, ומחיריהן של מכוניות סמארט מתחילים ב-109 אלף שקל. הגרסה החשמלית, שמכלוליה יקרים יותר, תעלה כנראה יותר מ-200 אלף שקל. עם זאת, סמארט כבר הצהירה שהמכונית תוצע בעיקר בתוכניות ליסינג שונות, שיהפכו את התשלום לנוח יותר.
אם אין די במחירי הדלק הגבוהים, בעומסי התנועה ובמצוקת החנייה, החליטה גם הממשלה להכריז מלחמה על המכונית הפרטית; עלות אחזקת הרכב עשויה להפוך לנטל בלתי נסבל עבור תושבי המרכז
איך נפחית את נטל כלי הרכב הפרטי?
מיסוי על שימוש ולא על בעלות
ועדה שבה חברים נציגים מרשות המסים, אגף התקציבים ומשרד התחבורה בוחנת הצעות שונות להסטת המיסוי. התוכנית היא להפחית את מסי הקנייה ולהעלות את מסי השימוש. הדרך לעשות זאת עדיין לא נקבעה - הדרך המתוחכמת ביותר היא לשים בכל מכונית משדר GPS שידווח על הקילומטראז' שנגמא, וגם את המקום והשעה, כך שנסיעה של 10 ק"מ בתוך גוש דן בשעות העומס תהיה יקרה מנסיעה דומה בשעות הלילה בבאר שבע. הבעיה היא הפגיעה בפרטיות.
הטלת אגרות גודש
לפני שמונה שנים הצליח ראש עיריית לונדון קן ליוינגסטון להטיל אגרת גודש במרכז העיר - תשלום שחל על כל נהג שנכנס למרכז העיר בשעות העומס. בבדיקה שנערכה שנה לאחר מכן התברר כי המהלך הצליח להפחית את העומס במרכז העיר, להוריד את זמן הנסיעה להוזיל את הנסיעה במוניות, והכניס לקופת העיר 97 מיליון ליש"ט.
חנייה חכמה
לפי האתר streetfilms.com, כחצי מהתנועה בערים נגרמים כתוצאה מחיפוש חנייה. בסן פרנסיסקו מתקיים בימים אלה פיילוט שמטרתו לקצר את הזמן הזה, ולנהל את החנייה בחוכמה. חיישנים שה
"משרד התשתיות ניהל מערכת של הפחדות נגד המכוניות החשמליות - המדינה רוצה להבטיח לעצמה את המס על הבלו", כך אמר היום (ה') שמוליק בן ארי, מהנדס רכב ראשי באגד.
לדבריו: "על פי ועדת התקינה, ברכב חשמלי האדם צריך להביא אישור שהשקע שלו בבית הוא בסדר. משרד התשתיות ניסה להפחיד ותהה מה יקרה אם יהיו 50 מכוניות חשמליות בשכונה אחת? נזכיר כי בשנים האחרונות 3 מיליון מזגנים נכנסו לישראל - לא שמעתי את משרד האנרגיה מתנגד לזה. אני עוד לא רואה מאות אלפי רכב חשמליים עושים פלאג אין באותו זמן. משרד האוצר לוקח 15 מיליארד שקל על הבלו לשנה, מה יקרה אם יהיו 2 מיליון מכוניות חשמליות - המדינה מבטיחה לעצמה את מס הבלו בעתיד".
סמנכ"לית רגולציה וסטנדטיזציה של בטר פלייס, זיוה פתיר, אמרה כי "עד סוף השנה הזו, בלי גרוש אחד ממשלתי קמה פה תשתית - תחנת הדלק נמצאת בבית, לכל אחד יש שקע בבית שהוא יכול לחבר. אין גם מונופול לבטר פלייס לעשות את זה, הדרישה בעולם היא שכל אחד יוכל לטעון את המכונית בביתו, אסור לייצר מצב שבשביל רכב אחד צריך להקים תחנת כוח".
בכל רכב נוסע אדם אחד אז כדאי להשקיע בטוסטוס חשמלי זול וזה הפתרון לרכב ממונע לשנת 3000 הרי כל אחד יודע לרכב על אופניים כך יחסכו שיעורי לימוד זיהום חניות ח"ח מוסכים וזיהום אויר ובמחי של 5000 ש"ח כל אחד יוכל להרשות לעצמו לרכוש אחד רק מה זה לא אינטרס של הממשלה כי היא תפסיד כספי מיסים אז יצטרכו לפטר 50000 פקידים אז שישלחו אותם לעבוד בסין בחילופי משלחות עם העובדים הסינים שמגיעים לפה ובא שלום על ישראל גם בפתרון דיפלומטי
"עיכוב השלמת הפרויקט הינו אחד הגורמים העיקריים למצוקת כושר הייצור במערכת החשמל", מציין השר. בהמשך מכתבו מדגיש ד"ר לנדאו כי התחנה מתוכננת להיות מופעלת בשגרה בגז טבעי, כאשר השימוש בפחם יהיה רק בעיתות תקלה וחירום.
איגוד תחנות הכח הסולאריות האמריקאי (Sepa) פרסם השבוע את המחקר השנתי שלו, ובו נתונים על תפוקת האנרגיה הסולארית של השדות הסולאריים בארה"ב. מן הנתונים עולה כי השדות מגדילים את תפוקת החשמל שלהם בקצב מהיר, וכי ההספק המותקן הכולל של השדות גדל ב-100% בהשוואה לשנת 2009.
בניגוד לעבר, השנה לא הגיעה מרבית התפוקה הסולארית החדשה מקליפורניה ו-63% אחוזים ממנה הגיעו ממדינות אחרות. שמונה פרויקטים חדשים הגדולים מ-10 מגהוואט כ"א הותקנו במהלך השנה בארה"ב. שניים מהשמונה נחשבים לפרויקטים הפוטו-וולטאים הגדולים ביותר בארה"ב: פרויקט Copper Mountain בנבאדה, המייצר 48 מגהוואט, ופרויקט Cimarron בניו-מקסיקו המייצר 30 מגהוואט.
גם פרויקט ה-CSP (מערכות סולאריות מרוכזות) הגדול ביותר מזה 20 שנה הותקן השנה, זהו מתקן היברידי CSP-גז טבעי בפלורידה. התפוקה השנתית של 10 השדות הגדולים גדלה אקספוננציאלית בשלוש השנים האחרונה מ-167 מגהוואט ב-2008 ל-561 מגהוואט ב-2010.
מחיר הנפט נופל כעת ב-4.6% מתחת לרמה של 95 דולר לחבית, רמתו הנמוכה ביותר מאז פברואר, בעקבות נתוני המקרו המאכזבים בארה"ב וחששות המשקיעים מפני הסבירות ההולכת וגוברת של חדלות פירעון ביוון.