Skip to main content

Home/ Israel Energy Forum/ Contents contributed and discussions participated by amit fliess

Contents contributed and discussions participated by amit fliess

amit fliess

משרד התחבורה: לאפשר טעינת רכב חשמלי מכל שקע - כלכליסט - 0 views

  •  
    במכתב למשרד התשתיות, שהגיע לידי "כלכליסט", מבקש משרד התחבורה: ותרו על עמדות טעינה ייחודיות - רוב היצרנים מאפשרים טעינה משקע ביתי. ממשרד התשתיות נמסר בתגובה: "המשרד שקל בחודשים האחרונים לעומק את האופנים השונים לטעינת כלי רכב חשמליים, ומדיניותו בנושא נותרה בעינה: אופן הטעינה הבטיחותי המתאים למדינת ישראל הוא מוד 3; מוד 2 איננו בטיחותי לשימוש בתנאי הארץ".
amit fliess

themarker - השלב השני במיסוי הירוק על כלי רכב - 0 views

  •  
    בחודשים האחרונים נערך סקר עלויות חיצוניות מזיהום אוויר ביוזמת המשרד להגנת הסביבה, שבודק נתונים עדכניים ואת השפעתם על המשק בישראל. ממצאי הסקר, שנבדקים כעת במשרד להגנת הסביבה, דומים מאוד לאלה עליהם התבסס המיסוי עד כה. הגזים המסוכנים לאדם מתומחרים כיקרים יותר מגזי חממה, המאיצים את התחממות כדור הארץ. משמעות הדברים היא שלפי הנוסחה החדשה, מכונית הפולטת מעט גזים רעילים יחסית (כמו מנועי בנזין קטנים) תזכה להטבת מס גדולה יותר מזו המצטיינת בחיסכון בדלק ובמיעוט פליטת פחמן דו-חמצני (כמו מנועי דיזל). למרות זאת, יהיה שינוי קל במיסוי של מנועי דיזל והם יזכו להטבה גדולה מבעבר. המס על מכוניות מיני קטנות וידניות לא יעלה. בעקבות העדכון לרפורמה ניתן להניח כי צפויה הוזלה קלה של מכוניות עם מנוע דיזל, והתייקרות זעומה של כמה דגמים בדרגות הזיהום הבינוניות, ובהן מכוניות משפחתיות.
amit fliess

themarker - נתניהו: "רישות הארץ ברכבות ימחק את הפערים החברתיים" - 0 views

  •  
    "ההגעה מהפריפריה למרכז באמצעות הרכבת תאפשר לסטודנטים וזוגות צעירים לגור מחוץ למרכזי הערים ולהגיע במהירות למרכז", אמר נתניהו. "רישות הארץ ברכבות ימחק את הפערים החברתיים, ישפיע גם על שוק הדיור ויביא לפתרון המצוקות", הוסיף. ב-24 בספטמבר אמור להיפתח לתנועה קו הרכבת הישיר מתל-אביב לחולון, בת-ים ולראשון לציון. הוא יאפשר נסיעה בת 10 דקות בממוצע מלב תל-אביב ועד לחולון, ו-18 דקות נסיעה מתל-אביב לראשון לציון. בחודש ינואר 2012 יפתח המשכו של הקו עד לבני דרום - כאשר משך הנסיעה לאורך הקו כולו יארך כ-28 דקות בממוצע.
amit fliess

themarker - מערכת הכרטוס קרסה - הרכבת הקלה בירושלים תצא לדרך בחינם - 0 views

  •  
    שלושה ימים לפני מועד חנוכתה של הרכבת הקלה בירושלים - קרסה מערכת הכירטוס של הפרויקט, וזו לא תאפשר גביית תשלום עבור הנסיעה ברכבת. בעקבות זאת, תצא הרכבת לדרכה ביום שישי בחינם - כך הוחלט אמש בבוררות בין המדינה לבין זכיינית הפרויקט, קבוצת סיטיפס. בעקבות הכישלון של זכיינית הפרויקט, דרשה ממנה המדינה להפעיל את הרכבת במועד - גם אם משמעות המהלך הינה לאפשר הסעת נוסעים בחינם. בסיטיפס התנגדו להנחיה, והסוגיה הובאה אתמול להכרעת הבוררים המלווים את הפרויקט. עבודות תיקון מערכת הכירטוס צפויות להימשך חודש ימים לפחות. לפיכך, תסרב המדינה להכיר בהפעלת הרכבת כמסחרית, וזו תוגדר כהפעלת ניסיון. הרצת הרכבת בחינם עשויה לחשוף את סיטיפס לעלויות תפעול גבוהות אשר לא יכוסו בידי המדינה - ומשום כך להדאיג את הבנקים המלווים את הפרויקט. בינתיים, המומחים הגרמנים מטעם איגוד בטיחות הרכבות האירופי (ISA) עדיין לא אישרו אתמול את הפעלתה של הרכבת. האיגוד מסר למדינה כי ישקול לאשר הפעלה חלקית של הפרויקט בתנאים - אם יתבקש לעשות כן. מדובר בהפעלה של 13 מ-21 הרכבות בפרויקט, אשר ייצאו בתדירות של 12-15 דקות, במקום כל חמש דקות.
amit fliess

עד 2012: 151 מיליון שקל לצמצום גזי החממה - מעריב - 0 views

  •  
    151 מיליון שקל יוענקו בשנתיים הקרובות למימון פרויקטים להפחתת פליטות גזי חממה. המטרה: לעמוד ביעד אותו אימצה ממשלת ישראל - הפחתה של 20% פליטות גזי חממה עד לשנת 2020. אישור הפרויקטים ייעשה על ידי ועדה משותפת של נציגי המשרדים להגנת הסביבה, משרד התמ"ת ומשרד האוצר. סך התמיכה לפרויקט או יזם בודד לא יעלה על שמונה מיליון שקל. פרויקטים בתחום התעשייה והחקלאות יקבלו כ-43 מיליון שקל, מסחר ושירותים סכום דומה, השלטון המקומי כ-15 מיליון שקל, תחום התחבורה יקבל עשרה מיליון שקלים ו-40 מיליון השקלים הנוספים יוענקו על ידי לשכת המדען הראשי לפרויקטים מכל המגזרים שישלבו טכנולוגיות ישראליות חדשות.
amit fliess

רשות החשמל אישרה 2 רישיונות קבועים למתקני ייצור חשמל באמצעות ביו-גז - 0 views

  •  
    רשות החשמל החליטה בישיבתה האחרונה על מתן רישיונות קבועים ל-2 מתקני ייצור חשמל בטכנולוגיית ביו-גז. הרישיונות ניתנו לשותפות טמבור חפר ושות' - אקולוגיה עבור המתקן באתר עמק-חפר, שגודלו 1.96 מגה-וואט, ולחברת אקו אנרגיה גולן בע"מ עבור המתקן הנמצא בסמוך לקיבוץ מיצר (רמת הגולן), שגודלו 2 מגה-וואט. לאחרונה השלימה מליאת הרשות את ההסדרות עבור כניסת מתקני ביו-גז, העושים שימוש בטכנולוגיה אנאירובית, לשוק האנרגיה בהיקף של 160 מגה-וואט. ההסדרה למתקנים לטיפול בפסולת אורגנית תאפשר צמצום של הטמנת פסולת באתרי פסולת ובכך לצמצם את הפגיעה בזיהום הקרקע. הסדרה זו תאפשר, בשילוב התמיכות של המשרד להגנת הסביבה, להקים מפעלים שיטפלו בפסולת האורגנית, כך שהתוצרים הנלווים יהיו "חשמל ירוק" וקומפוסט לשימוש חקלאי.
amit fliess

סטודנטים ללימודים בתחום האנרגיה יקבלו מלגות - כלכליסט - 1 views

  •  
    משרד התשתיות הלאומיות יחלק מלגות לסטודנטים ללימודים בתחום האנרגיה. המלגות יוענקו לסטודנטים לתואר ראשון בהנדסת חשמל ולסטודנטים לתואר שני בהנדסת גז טבעי ונפט, הנדסת אנרגיה, כלכלת אנרגיה, מדיניות אנרגיה ומנהל עסקים בתעשיית האנרגיה.
amit fliess

בקטריה אוכלת שפכים שפותחה בישראל מושכת משקיעים - כלכליסט - 0 views

  •  
    תעשיית המים של ישראל מושכת כספים מחברות זרות דוגמת ג'נרל אלקטריק וקונוקו פיליפס. חברת Emefcy, היוצרת תא דלק שמשתמש בבקטריות כדי לפרק פסולת במים, גייסה יותר מ-10 מיליון דולר ממשקיעים כולל ג'נרל אלקטריק, אנרג'י וקונוקו פיליפס. לדבריו של מנכ"ל החברה, איתן לוי, התהליך שיצרה מפחית את כמות האנרגיה הדרושה לטיפול בשפכים ומפיק חשמל. "ראינו עלייה משמעותית בהתעניינות במיחזור משאבים ממי שפכים, שלא הייתה קיימת לפני כמה שנים", אמר לוי . החברה פונה לשווקים באירופה ובארה"ב וצופה מכירות שנתיות של יותר מ-100 מיליון דולר עד 2017.
amit fliess

themarker - ארבעה ימים לפני חנוכת הרכבת הקלה בירושלים - הפעלתה לא אושרה - 0 views

  •  
    ביזיון תחבורתי: הפעלת הרכבת הקלה בירושלים שתוכננה ליום שישי עדיין לא אושרה בעקבות ליקויי בטיחות בפרויקט. מומחים מטעם איגוד בטיחות הרכבות האירופי (ISA), שהגיעו לישראל לפני כשבוע מגרמניה, לא אישרו עד אתמול בערב את בטיחות מערכת ההפעלה של הרכבת. אישור זה מהווה תנאי להפעלתה המסחרית של הרכבת. המומחים היו אמורים להעביר דו"ח מסכם אודות מצב הפרויקט עד אתמול בערב. לפי הערכות, המלצות הדו"ח ינועו בין אישור להפעלה חלקית (מספר רכבות מצומצם) ועד דחיית מועד ההפעלה המסחרית. העיכוב באישור הפרויקט נובע, לפי ההערכות, מליקויי בטיחות שהתגלו בו, וכן מתקלות טכניות שהתגלו בשבועות האחרונים במערכת הקשר ובבקרה על תנועת הרכבות. כפי שפורסם בשבוע שעבר, בשבועות האחרונים התגלתה תופעה שהביאה להיעלמות רכבות ממסך הבקרה. כלומר, מיקומן לא ידוע למרכז ההפעלה והבקרה של הפרויקט. תקלה מסוכנת זו נובעת כנראה כתוצאה מבעיות במערכת התקשורת הסלולרית של הפרויקט. זאת, ככל הנראה, בגלל דרישות המדינה לתוספת של עשרות חיישנים לאורך התוואי - ששיבשו את התיאום הטכני במערכת התקשורת.
amit fliess

שעתיים מבית שאן, חצי שעה מירושלים - גלובס - 0 views

  •  
    שר התחבורה, ישראל כ"ץ, טוען שהרכבת תביא הקלה במצוקת הדיור בגוש דן והרחבת אזורי הביקוש לנדל"ן ליישובי הפריפריה. ברגע שתתאפשר רכבת בטוחה, אמינה ויעילה, ניתן יהיה להרחיב את אזורי הביקוש של המתגוררים ואת אזורי ההשקעה של היזמים. השפעת קיצור זמני-נסיעה ברכבת על מחיר הנדל"ן בפריפריה עדיין לא נבדקה בצורה מחקרית יסודית, אך ברכבת טוענים שלתיאוריה של כ"ץ יש קבלות. אזור השרון, בנימינה ומודיעין הם דוגמאות ליישובים שרבים מתושביהם עברו להשתמש ברכבת לצורך הגעה לעבודה בגוש דן. ברכבת מייחסים את עליות המחירים הנאות שנרשמו ביישובים אלה לאפשרות להגיע למשרד בתל-אביב או ברמת-גן במהירות, בזול ובנוחות יחסית. נכון, השירות ברכבת ורמת הדיוק בזמנים רחוקים מלהשביע רצון, אבל ברכבת מבטיחים שיפורים, כולל הכנסת אינטרנט אלחוטי לקרונות ב-2012. המרוויחות הגדולות בעתיד הקרוב, תהיינה באר שבע, קריית גת, נתיבות ושדרות. ואמנם נראה שאזור הדרום יהיה הנהנה העיקרי מפתיחת קווי הרכבת החדשים ושדרוג הקיימים. החל מאמצע העשור יעבור הדגש לאזור הצפון, ולקראת סיומו תצטרף גם ירושלים, כשייפתח קו הרכבת המהיר שיאפשר הגעה מהתחנה המרכזית בכניסה לעיר לתל-אביב בתוך 33 דקות.
  •  
    בחודש הבא צפויה הרכבת לחנוך את הקו מתחנת ההגנה בת"א לראשון לציון מערב ובעתיד הקרוב היא תוארך עד יבנה ומשם עד אשדוד. השדרוג המשמעותי השני הוא הכפלת מסילת הרכבת לוד - באר שבע בשנה הבאה, אשר תקצר עד 33% מזמן הנסיעה לת"א מקריית גת ובאר שבע. בשנים 2015-2016 צפויים להסתיים שני הפרויקטים הגדולים בצפון: פתיחתה מחדש של רכבת העמק שתחבר את עפולה ובית שאן לרשת הרכבות הארצית, ופתיחת הקו עכו-כרמיאל. בזכותם, יוכלו תושבי הגליל העליון והתחתון להגיע לת"א בפחות משעתיים. קו עכו-כרמיאל והקו המהיר לירושלים הם הראשונים בארץ שמתוכננים עבור רכבות חשמליות. בעתיד אמורה תשתית המסילות כולה לעבור חשמול ולקצר בכך את זמני הנסיעה.
  •  
    שני חסמים גדולים יעיבו על רמת השירות שתציע הרכבת לנוסעים. הראשון הוא הקיבולת המוגבלת של הקרונות. צי הקרונות הנוכחי, שבו 450 קרונות, מספיק בקושי להסעת כלל הנוסעים, כשחלק מהקרונות כזכור מיושנים. עד סוף 2012 אמורה הרכבת לקלוט 150 קרונות נוספים מתוצרת חברת בומברדייה הקנדית, אלא שסביב הקרונות האלה מתנהל מאבק גדול בין ההנהלה לוועד העובדים: ההנהלה התחייבה להעביר את תחוזקתם לידי בומברדייה והעובדים מתנגדים - התוצאה עלולה להיות עיכוב ניכר בקליטת הקרונות. החסם השני הוא צוואר הבקבוק שנוצר בנתיבי איילון בגלל שאין אפשרות להקים במקום מסילת רכבת רביעית. כתוצאה התדירות המקסימלית שאליה יכול קו רכבת להגיע היא 4 רכבות בשעה, תדירות נמוכה מדי עבור קווים עמוסים ועלולה לבוא גם על חשבון הקווים הפריפריאליים. ניקח כמשל את הקו לראשון לציון מערב. לדעת מומחי תחבורה נדרשת תדירות של רכבת בכול 5 דקות כדי לענות על הביקוש הצפוי לשעות השיא בקו זה. חזון חיבור הרכבות לפריפריה של ישראל כ"ץ אינו מעורר התלהבות סוחפת באוצר, וזה כמובן, בלשון המעטה. באגף תקציבים שולטת זה שנים התפיסה כי יש הצדקה להקים רכבת רק במקומות שבהם תשתית הכבישים אינה מסוגלת להכיל את הביקוש. במלים אחרות - הפריפריה מחוץ לתחום. באוצר התנגדו בשעתו להקמת קו הרכבת לירושל
amit fliess

טבע שמה גז: תקים תחנת כוח במפעל ברמת חובב - גלובס - 0 views

  •  
    חברת התרופות טבע מצטרפת לשוק צרכני הגז הטבעי. החברה מקדמת תוכנית להקמת תחנת כוח פרטית בשטח מפעל טבע-טק ברמת חובב. עלות ההקמה של תחנה בהספק זהה לזה שמבקשת טבע להקים, נאמדת בכ-60 עד 70 מיליון דולר. התחנה שתפעל בגז טבעי תספק את צריכת החשמל של המפעל, ותוכל למכור את עודפי החשמל לחברת החשמל. מדובר במפעל השני ברמת חובב היוזם תחנת כוח פרטית. מפעל מכתשים אגן צפוי להתחיל בימים אלה בהקמה של תחנת כוח בהספק של 120 מגוואט שתהיה מבוססת אף היא על גז טבעי. בפרויקט להקמת התחנה והפעלתה זכתה חברת אדלטק של משפחת אדלסבורג. עלות ההשקעה בהקמה מוערכת ב-200 מיליון דולר.
amit fliess

השלב הראשון לפיתוח חוט קוונטי - הידען - 0 views

  •  
    סלילים יחידים של דנ"א ניתנים לניצול על מנת לטהר את צורת "הכורסה" הכה נחשקת של ננו-צינורות פחמן. ננו-צינורות פחמן בתצורת כורסה יוכלו להביא למהפכה במערכות המופעלות בחשמל, קטנות וגדולות כאחת. חוטים המורכבים מננו-צינורות אלו צפויים להוליך חשמל פי עשרה טוב יותר מאשר נחושת, בשישית המשקל ותוך הפסדי אנרגיה נמוכים במיוחד. אולם החוקרים בתחום זה ניצבים בפני שתי מהמורות: ייצור דגימות התחלתיות טהורות לחלוטין של ננו-צינורות בתצורת כורסה ושכפולם לשם ייצור מסחרי. האתגר הראשון, לדבריהם של החוקרים, היה עד כה "יעד חמקמק". ההפרדה של ננו-צינורות בעלי כיראליות מוגדרת מתחילה בציפוי שלהם על-מנת לגרום להם להתפזר בתמיסה, כך שיצטברו יחדיו למסה גדולה. מגוון חומרים משמשים לייזום תהליך זה, בכללם פולימרים, חלבונים ודנ"א. התחבולה של המדענים ממכון המחקר הייתה להשתמש בסליל דנ"א בעל זיקה מוגדרת לסוג ננו-הצינורות. במחקר קודם, המדענים הדגימו כיצד סלילי דנ"א מסוגלים "לבחור" צורה אחת משלל הצורות המוליכות-למחצה של ננו-צינורות פחמן. במאמרם החדש, החוקרים מתארים כיצד השיטה שלהם מאפשרת לפתח דנ"א "המעדיף" ננו-צינורות מתכתיים בתצורת כורסה על פני צורות אחרות.
  •  
    "אנו סבורים כי מה שמתרחש הוא כדלהלן: עם הננו-צינור המתאים, הדנ"א נכרך סביבו בצורה פיתולית," מסביר אחד מהחוקרים, "ואז בסיסי הנוקליאוטידים של הדנ"א מסוגלים לחבור אחד עם השני באותה הדרך שהם עושים זאת בדנ"א דו-סלילי." לפי החוקרים, "הדנ"א יוצר את הגליל המהודק הזה מסביב לננו-הצינור. אני מוקסם מהמנגנון הזה מאחר והוא סוג של מפתח, ומנעול המתאים לו. ננו-הצינור בצורת הכורסה הוא המפתח המתאים לתוך מבנה הדנ"א - כך שיש לנו סוג של הכרה מולקולארית." מרגע שננו-הצינורות המתאימים נכרכים בדנ"א, ניתן להשתמש בשיטות כימיות רגילות, כגון כרומטוגרפיה, על מנת להפריד אותם מתוך התערובת ביעילות גבוהה. "עכשיו משיש לנו את דגימות ננו-הצינורות הטהורים הללו," מסביר אחד מהחוקרים, "אנו מסוגלים לחקור את חוקי הפיסיקה שבבסיס חומרים אלו ולהשיג תובנות נוספות בנוגע לתכונותיהם הייחודיות.
amit fliess

הפחם עשה את שלו הפחם צריך ללכת - חדשות האנרגיה - 0 views

  •  
    רק לאחרונה החליטה המועצה הארצית לתכנון ולבניה, להכין תכנית להקמת תחנת כוח חדשה, דו דלקית ( פחם וגז ) באשקלון. תחנה זאת תופעל, על פי דרישת משרד האוצר, בדלק הזול ביותר בעת הפעלתה. על פי תחזיות האוצר, יש לצפות כי התחנה תשרוף פחם כ 60% מהזמן. להוסיף חטא על פשע , מציע משרד התשתיות לא להתקין בתחנה מתקנים למניעת זיהום אוויר בתחמוצות גפרית. אם תושלם תכנית זאת, תהיה ישראל אחת המדינות הבודדות בעולם, אם לא היחידה, הבונה תחנת כוח פחמית ועוד ללא מתקנים למניעת זיהום. דרך אגב יעילות התחנה תהייה רק 40% ולא 60% שניתן להשיג בתחנות המופעלות בגז ( מחז"מים).
amit fliess

חדש בארה"ב: עמדות טעינה סולאריות לרכבים חשמליים - 0 views

  •  
    חברת המימון וההתקנות הסולאריות SolarCity תציע ללקוחותיה, בעלי הרכבים החשמליים, דרך חדשה להטעין את רכביהם באמצעות אנרגיה סולארית. עמדת הטעינה החדשה לרכבים חשמליים של החברה תיוצר באמצעות חברת ClipperCreek, המייצרת גם עמדות טעינה חשמליות סטנדרטיות למגוון דגמי רכבים דוגמת: מרצדס, BMW, GM, ניסאן וטסלה. בעליהם של רכבים חשמליים בארה"ב נוהגים להטעין את רכביהם באמצעות השקע הביתי הרגיל (120 וולט). עמדת הטעינה החדשה של ClipperCreek אמורה להטעין את הרכב במהירות הגבוהה עד פי 5 ממהירות הטעינה באמצעות השקע הביתי, שכן היא אמורה לעבוד על 240 וולט, ומחירה צפוי לנוע סביב ה-1,500 דולר (כולל התקנה). עמדת הטעינה החדשה יכולה לעשות שימוש בחשמל המופק מפאנלים סולאריים המותקנים בבתיהם של לקוחותיה.
amit fliess

לראות את האנרגיה הסולארית - 0 views

  •  
    שני פיזיקאים מאוניברסיטת Lehigh שבפנסילבניה, ארה"ב פיתחו טכניקת הדמיה המאפשרת להבחין בצורה ישירה באקסיטונים פולטי-אור, בשעה שהם מתפזרים בחומר חדש הנקרא רוברן, בעל תכונות חשמליות יוצאות דופן. הרוברן שייך לקבוצת חומרים מדור חדש, מוליכים למחצה אורגניים מגביש יחיד. אקסיטונים, הנוצרים על-ידי אור, משחקים תפקיד מרכזי בניצול אנרגיה סולארית באמצעות תאים סולאריים מבוססי פלסטיק. ההישג המדעי של פרופסור איבן ביאג'יו ודוקטור פאבל אירקין, מהווה למעשה את הפעם הראשונה בה נעשה שימוש בטכניקת הדמיה מתקדמת, לצפייה בדיפוזיה ארוכת טווח של אקסיטונים נושאי-אנרגיה בגביש אורגני. "דרך טובה להבין את המכאניקה שבה עובדים האקסיטונים", מסביר פרופסור ביאג'יו, "היא לשפוך כוס חלב על הרצפה. החלב מתפזר לכל הכיוונים מהנקודה בה נוצר אימפקט. השאלה 'עד לאן הוא יגיע?', תלויה בסוג המשטח עליו הוא נופל. עכשיו נסו לדמיין כי החלב התחלף בצרור של חלקיקי אנרגיה, והרצפה התחלפה במערך מסודר של מולקולות אורגניות".
  •  
    קבוצת המחקר של ביאג'יו השתמשה בקרן לייזר ממוקדת על מנת ליצור את החלקיקים - האקסיטונים - בגביש העשוי מולקולות אורגניות. הם עקבו אחר תנועת האקסיטונים לאורך מרחקים הקטנים מגודלה של שיערת אדם על-ידי צילום ישיר של האור שהחלקיקים פולטים. בניגוד לחלב שנשפך, האקסיטונים מתפזרים רק בכיוון המותאם למערך המובנה של המולקולות. הבנת הדיפוזיה של אקסיטונים היא קריטית בטכנולוגיית תאים סולאריים מבוססי פלסטיק, שבה ספיגת האור יוצרת אקסיטונים, במקום השראה חשמלית ישירה כפי שקורה במרבית המערכות הסיליקוניות. לאחר שהם נוצרים בתא סולארי מבוסס פלסטיק, האקסיטונים מתפזרים לממשקים המתוכננים במיוחד, שם הם מניעים אלקטרונים לתוך מעגל חיצוני. זרם אלקטרונים זה הוא למעשה הזרם החשמלי. תהליך התפזרות זה מהווה את אחד האתגרים הטכניים המגבילים את יעילותם של תאים סולאריים מבוססי פלסטיק. "זוהי הפעם הראשונה בה נצפו אקסיטונים ישירות בחומר מולקולרי בטמפרטורת החדש", מציין ביאג'יו. "אנו מאמינים כי הטכניקה שהדגמנו תנוצל על-ידי חוקרים אחרים בכדי לפתח הבנה טובה יותר של התזפרות אקסיטונים, וצוואר הבקבוק שהם יוצרים ביכולות תאים סולאריים מבוססי פלסטיק".
  •  
    אז מתי יהיו לנו תאים סולאריים מבוססי פלסטיק יעילים וזולים? חוקרים ברחבי העולם מנסים להביא לשיפור אורך הדיפוזיה של אקסיטונים עד שיהיו גדולים כספיגת האור - זוהי הנקודה בה אור השמש נאסף ומומר לאנרגיה בצורה היעילה ביותר. תודות להדמיה הישירה של דיפוזיית האקסיטונים, אירקין וביאג'יו הצליחו להשיג מדידות מדויקות של אורכי ההתפזרות. אורך זה נמצא כגדול במיוחד בכיוון מסוים, והיה גדול פי מאות מהאורכים המוכרים בתאי הפלסטיק הסולאריים בהם נעשה שימוש כיום. אימוץ הטכנולוגיה שפיתחו השניים עשויה לקדם את המחקר בשוק, ולהוביל לפיתוחים משמעותיים. "לחומרים אורגניים יש פוטנציאל עצום שעדיין לא נחקר, והדיפוזיה היעילה של האקסיטונים בה הבחנו ברוברן, עשויה להוות את הבסיס לרעיונות חדשים וטכנולוגיות לקראת פיתוחם של תאים סולאריים מבוססי פלסטיק היעילים מתמיד".
amit fliess

כמה עולה חיידק הלגיונלה למשק האנרגיה ולמערכת הבריאות בישראל? - 0 views

  •  
    בישראל מתרחשות כ-1000 תאונות בשנה כתוצאה מחשיפה למים בטמפרטורה גבוהה מדי. רוב הנפגעים הינם ילדים וקשישים אשר זמן התגובה שלהם איטי. אף על פי כן, תקנות משרד הבריאות למוסדות (בתי מלון, בתי חולים, מרכזי ספורט, בתי דירות מסוימים, בתי אבות) המפעילים חימום מים מרכזי לצריכה (מקלחות), מורות כי מכון ייצור החום צריך לספק מים בטמפ' מינימאלית של 55 מעלות, בגלל אובדני חום בתוך המערכת המספקת את המים לצרכנים, למעשה כל מי שמחמם מים בחימום מרכזי חייב לחמם את המים לכ-65 מעלות. הסיבה לתקנה הזו נעוצה בהימצאותו של חיידק סמי-אלים בשם ליגיונלה, שמחבב מים חמים ומתרבה בהם. 55 מעלות זו טמפרטורה גבוהה מדי גם בשבילו והיא פוגעת בו וביכולת השגשוג שלו. האם הדרך היחידה להרוג חיידקים היא לחמם אותם למוות? התשובה היא חד-משמעית לא. יש שיטות שונות לניקוי וטיהור מים מחיידקים בהשקעה מינימאלית של אנרגיה (אלקטרוליזה, שימוש בתאורה אולטרה-סגולה, מסננים ייעודיים, מגנטים מסוג מסוים הפוגעים ביכולת החיידק להתרבות). קנות חימום המים של משרד הבריאות נכתבו בעידן אחר, שבו מחירי האנרגיה היו נמוכים ומידת ההבנה של המחיר הסביבתי שנובע מבזבוז אנרגיה הייתה נמוכה עוד יותר.
  •  
    בישראל יש עוד בעיה עם התקנה הזו, בשבת, אנשים דתיים אינם משתמשים במים שחוממו לטמפ' הגבוהה מ-43 מעלות כיוון שעל פי ההלכה זו עבירה על איסור בישול בשבת. חימום מיותר של מים גורר אחריו מגוון של בעיות: תהליכי הצטברות אבן והתפתחות קורוזיה מואצים מאוד, ופוגעים באופן קשה בתפקוד וביעילות המערכות (דא עקא, חיידקי הלגיונלה וחיידקים בכלל מתרבים בעיקר על מצע משקעי האבן והקורוזיה בצינורות). אבל הבעיה היותר גדולה הנגרמת היא הפסדי חום מיותרים של הצנרת לסביבה, מה שגורר הוצאות גבוהות יותר ובעיקר שריפת דלקים מיותרת. כשמדובר במערכות חימום המבוססות על טכנולוגיה של משאבות-חום, (טכנולוגיה חדשה יחסית ההולכת ומתפשטת בארץ ובעולם ואשר מפחיתה באופן מרשים מאוד את הוצאות האנרגיה המופנות לחימום מים), חימום המים ל-65 מעלות הוא גבולי ביותר מבחינת ביצועי המערכות וגורר אחריו פגיעה קשה בנצילות המשאבות (COP), חימום מים ל-50 מעלות במקום 60 עשוי להגדיל את נצילות המשאבות ב-20 עד 30 אחוזים.
  •  
    במהלך התחקיר לכתבה הזו נתקלתי בחברה ישראלית בשם C.Q.M שפיתחה מערכת שכל ייעודה הוא ניקוי מערכות מים מרכזיות מהחיידק הסורר הזה. המערכת פועלת בשיטה של יצירת כלור ועוד מספר מחמצנים חזקים אחרים באמצעות אלקטרוליזה של המים. החברה התקינה מערכות כאלה בשני מרכזים רפואיים באוסטריה ובמספר רב של מערכות קירור בארץ ובעולם. במשך שלוש השנים האחרונות הם מפעילים מערכת כזו בבית חולים רוטשילד בחיפה. לאחרונה הם הצליחו להשיג אישור רשמי לביצוע פיילוט, ממר שלום גולדברגר, המהנדס הראשי של בריאות הציבור במשרד הבריאות, במהלך הפיילוט תיבחן הטכנולוגיה שלהם במערכת חימום מים מרכזית בה תופחת טמפ' המים ל-50 מעלות בשלב הראשון, ובשלבים הבאים תבחן האפשרות להפחתה נוספת בטמפ.
amit fliess

פיתוח ישראלי חדש: קולט-על סולארי - 0 views

  •  
    המהנדס אייל כץ וצוותו, כולם תושבי הגליל, פיתחו במפעל כרומגן שבמשגב "קולט-על" של אנרגית השמש בעל הספק של קרוב ל-10,000 קילו קלוריות, המתורגמים ל-11.6 קוט"ש בקירוב. במושגי חשמל של הצרכן הביתי מדובר ב-4.5 שעות של בויילר דולק. הקולט החדש ייוצר במפעל החברה, והוא מיועד כבר עתה לשוק המקומי, לאחר שקיבל היתרים מתאימים ותו תקן, בעתיד הקולט החדש ייוצא גם למדינות בהן פועלת החברה. הקולט החדש פותר סוגיה ידועה בתחום - מצוקת שטח. בנינים גבוהים שרצו לתת לדיירים חימום מים בעזרת מערכות סולאריות, התקשו לספק את המערכות, בשל מצוקת שטח בגג הבניין, והצורך בקולטים רבים כדי על מנת להספיק לכל הדיירים. כעת, עם הקולט החדש, יש פתרון היכול לחסוך עשרות אחוזים משטח הגג בתלוי בפרמטרים שונים. הקולט החדש מהווה פתרון גם למוסדות גדולים, הנמצאים בפני אותה בעיה של צורך לחמם מים בהיקף נרחב, ולכן דורשים משטחים סולאריים רבים. גם במקרים אלו "קולט העל" יוכל לחסוך שטח גג, לעתים אף עד 25% ולהוות פתרון למצוקה. התפוקה חסרת התקדים מושגת ע"י שילוב של מספר טכנולוגיות ייצור חדישות. החל מריתוך לייזר בקולט במקום ריתוך רגיל, רכיבי קליטה בעלי איכות גבוהה וביצועים מצוינים, דרך שיפור בבידוד ובזכוכית הסולארית ועד לוח קליט הנקרא: Blue Touch המשתמש ב-14 מובילי מים ובצינו
amit fliess

תחנת הכוח הסולארית הגדולה באירופה תפתח באוקראינה עד סוף השנה - 0 views

  •  
    תחנת כוח הגדולה מסוגה באירופה, הממוקמת בחצי האי קרים, עתידה להגיע לקצב הפקה של 100,000 מגה-וואט-שעה של חשמל במשך שנה, עוד לפני סיומה של שנת 2011. קצב ייצור זה יהפוך את תחנת הכוח הסולארית לגדולה באירופה, ואחת הגדולות בעולם. תחנת הכוח החדשה צפויה להפחית את פליטת המזהמים במדינה בכ-80,000 טון.
« First ‹ Previous 61 - 80 of 651 Next › Last »
Showing 20 items per page