Skip to main content

Home/ Israel Energy Forum/ Contents contributed and discussions participated by amit fliess

Contents contributed and discussions participated by amit fliess

amit fliess

חדשות nrg - באיחוד האירופי שוקלים: הארכת אמנת קיוטו - 0 views

  •  
    בזמן שמדינות העולם לא מסכימות לגבי פרוטוקול חדש לצמצום פליטות גזי החממה, באיחוד האירופי שוקלים לבקש להאריך את האמנה הקיימת.
amit fliess

חדשות nrg - בטר פלייס תספק שירותי טרייד-אין - 0 views

  •  
    טרייד-מוביל תציע שירותי טרייד אין ללקוחות 'בטר פלייס' בעת רכישה של מכונית חשמלית מסוג רנו פלואנס .Z.E. ושירות דומה ללקוחות החברה של שי אגסי בעת מכירת המכונית. אחת הבעיות המשמעותיות בפניהם ניצבת 'בטר פלייס' בעת ההחדרה של המכונית החשמלית היא נכונותם של לקוחות לקחת את הסיכון שכרוך ברכישת מכונית בעלת ערך מכירה לא ידוע. שירות טרייד-אין מקל על לקוח לבצע את הרכישה, בעיקר אם עליו "להיפטר" ממכונית שנחשבת בלתי סחירה, אבל הוא לא פותר את הבעיה העיקרית שהיא הערך העתידי החזוי של המכונית.
amit fliess

אלף מגהואט תרמוסולארי ישונו לפוטווולטאיי. - חדשות האנרגיה - 0 views

  •  
    חברת Solar Trust of America,שקודם נקראה סולארמילניום ,אחת הגדולות בארצות הברית, הודיעה על שינוי מהותי בתכנית הקמת הפרוייקט הסולארי הגדול בעולם Blythe SOLAR PROJECT .החברה קבילה אישורים פדראליים להקמת הפרוייקט על שטח של 7,000 אקרים ליד בליית שיפיקו 1,000 מגהואט חשמל.החשמל היה מספיק ל-250 אלף בתים. החברה קיבלה אישור משרד האנרגיה האמריקאי לערבות של 2.1$ מיליארד למימון השלב הראשון של הפרוייקט שיפיק 500 מגהואט. בשבוע שעבר הודיעה החברה כי תקים את הפרוייקט בטכניקת פוטווולטאיית המבוססת על תאי סיליקון ותוותר על הערבות הפדראלית. דןבר החברה הבהיר כי הסיבות הן ההתקדמות בהתיעלות הטכניקה הפוטווולטאיית וירידת עלויות הייצור שלה וכן כי קל יותר לגייס מימון לפרויקטים פוטווולטאיים מאשר לטכניקת התרמות סולארית הקודמת. מינהל המקרקעין האמריקאי הכפוף למשרד הפנים הודיע כי יבקש מהחברה הגשת תכניות חדשות לפרוייקט.השינוי יגרום לדחייה במועד התחלת העבודות. דובר החברה הבהיר כי גם לאחר השינוי בטכניקה הפרוייקט יהיה הגדול בעולם ויספק חשמל ל-300 אלף בתים. הוא הדגיש כי טכניקת הפי.וי. ידידותית יותר לסביבה בצורכה פחות מיים .
amit fliess

כלכליסט - העלות והסכנה בהובלת דלק הופכות את הצבא האמריקאי לצרכן מוביל של אנרג... - 0 views

  •  
    אחד משמונה חיילים אמריקאים שנהרגו בעיראק נהרג בעת הגנה על שיירות תידלוק; הצבא משקיע בבסיסים ניסיוניים שמופעלים באנרגיה סולארית ואף ברובוטים של חיל הים שמונעים באנרגיית הגלים. עבור שירותי הביטחון, היתרונות עולים על הפחתת ההרוגים בעת ההגנה על שיירות דלק. כוח לוחמה שאינו מוגבל בהגעה של משאית תידלוק או שנושא בטריות כבדות הוא נייד יותר וכתוצאה גם קטלני יותר. לפי הצבא האמריקאי, העלות של הובלת נפט יכולה להגיע ל-40 דולר לגלון במקומות המרוחקים והמסוכנים בהם פועלים החיילים.
amit fliess

חשמל ממקורות חלופיים- הים - גלובס - 0 views

  •  
    למרבה הצער, עיקר השימוש שנעשה בים כיום למטרות הפקת אנרגיה הוא באמצעות הרוח החזקה הנושבת על פני הים. סימנס העולמית, אולי החברה המובילה את תחום האנרגיה החלופית בעולם כולו, בונה על פי דיווחים באתרה את חוות הרוח הימית הגדולה בעולם במרחק 30 קילומטרים מחופי דנמרק. עם זאת, דומה שהאנרגיה האצורה בים מעניינת אפילו יותר מאנרגיית הרוח, שכן יש בה אלמנטים חזויים מראש. לכן, יותר ויותר חברות המתמחות בהפקת אנרגיה חלופית מתכננות לעשות כן באמצעות כוחות הגאות והשפל דווקא, כמו גם זרמי הים החזקים. הזרמים התת מימיים נחשבים לדבר הגדול הבא באנרגיית מים, ובסקוטלנד, למשל, מתכננים לבנות כמה וכמה תחנות כוח המבוססות על הזרמים החזקים המקיפים את האי הבריטי. תחנות אלה דומות מאוד לתחנות הרוח, אולם הן הפוכות! כלומר, הרוטורים העצומים שמסתובבים וממירים את הרוח (או הזרם) לכוח הינע, מצויים מתחת לפני המים, ולא מעליהם כמו במקרה של חשמל מבוסס אנרגיית רוח.
  •  
    צפיפותם של המים, הגבוהה פי מאות מונים מזו של הרוח, מבטיחה גם אפקטיביות רבה יותר בהפקת חשמל מעוצמתם. האתגרים הטכנולוגיים אמנם כבירים - יידרשו עדיין שנים למצוא כלים להמרה והולכה של חשמל בכמויות גדולות כל כך, כפי שהים יכול לנפק, וכמובן, ישנם גם אתגרים עצומים בהצבת הלהבים והמיכון הנדרש להפקת החשמל הזה. עם זאת, הפרס שבסוף המאמץ הזה: כמויות חשמל בלתי נתפסות ומתחדשות ללא סוף - מצדיקות את המשך ההשקעות בתחום.
amit fliess

תוך חצי שנה תיוצר כ-20% מתצרוכת החשמל ביום באזור אילת והערבה מאנרגיה סולארית - 0 views

  •  
    כחלק ממאמצי מנהלת האנרגיה המתחדשת אילת - אילות ועיריית אילת לקדם שימוש באנרגיה מתחדשת באזור, מותקנים בימים אלה של חופשת הקיץ, פאנלים פוטו-וולטאיים לייצור חשמל על גגות של תריסר בתי ספר בעיר. חברת "ברימאג מערכות בע"מ", אשר זכתה במכרז מתקינה את הפאנלים שיפיקו כ-600 קוט"ש. בנוסף, מציעים באזור הליך רישוי מקוצר למתן היתר עבור מתקנים פוטו-וולטאיים, ומקדמים פיילוט להתייעלות אנרגטית בבתי התושבים. על פי דיווחי מינהל ההנדסה בעיריית אילת הוצאו עד היום היתרי בניה לכ-40,000 מ"ר עבור מתקנים פוטו-וולטאיים שיותקנו על גגות פרטיים בשטחים מסחריים, ציבוריים ושטחי מגורים המוערכים בכ-3.5 מגה ואט חשמל. בחודש הקרוב יחובר השדה הסולארי הראשון בגודל של 4.9 מגה-וואט בקיבוץ קטורה, כך שיחד עם גגות הקיבוצים וגגות אילת יותקנו באזור סה"כ כ-9 מגה ואט שהם כ-7.5% מצריכת החשמל המקומית הכוללת. תוך חצי שנה עם סיום הקמתן של שתי התחנות הנמצאות בשלבי בניה אשר ייצרו במפעלי תמנע כ-6.7 מגה-וואט ובסמר כ-8 מגה-וואט, תיוצר כ-20% מתצרוכת החשמל בשעות היום באזור באמצעות אנרגיה סולארית.
amit fliess

אינטל ישראל: "ברגע שיורדים לפרטים הקטנים, רואים את הפוטנציאל העצום בהתייעלות ... - 1 views

  •  
    צדוק שהרבני מנהל האחזקה של אינטל: "מאחר והמפעל שלנו מייצר סביב השעון, גם מערכות התאורה ומיזוג האוויר עבדו 24/7, וכמובן, שזה בעצם מיותר, לכן ביצענו סקר של כל המערכות שעובדות במשך 24 שעות, ומיפינו אילו מערכות אפשר בעצם לדומם או להשבית בשעה חמש, מאחר וכל אנשי המשרדים, הרכש, ההנדסה והלוגיסטיקה, ולמעשה כל עובדי החברה שאינם אנשי הייצור - כשבעים אחוזים מכלל העובדים, מסיימים את יום העבודה בשעה חמש. לאחר שמיפינו את פעילות המערכות נכנסנו לפרויקט של צמצום הפעילות של מערכות מיזוג האוויר שיורדות מבחינת התפוקה בשעה חמש, ומערכות התאורה שגם הן כבות בשעה חמש. מי שנשאר במשרדים ורוצה להדליק את התאורה נכנס לתוך מערכת ממשק אינטרנטית בתוך המערכת של אינטל ומדליק את התאורה שלו, הנמצאת מעל שולחן העבודה האישי ונכבית לאחר שעתיים.
  •  
    בנוסף, התקנו באולם הכנסים שלנו, שגם שם בעצם התאורה עובדת 24 שעות, מערכת ממוחשבת באמצעותה ניתן להזמין את האולם לטובת אירוע רב משתתפים של מאה איש - ישיבת מחלקה או משהו כזה, ועשינו ממשק בין מערכת הזמנת החדר לבין מערכות מיזוג האוויר, המערכות מתאימה עצמה, כך שבעצם אם מישהו מזמין את החדר, היא מתחילה לפעול לפני כ-30 דקות לפני השעה היעודה, וכשהכנס מסתיים, ואנשים יוצאים מהאולם, המערכת מיזוג אוויר מסתנכרנת עם מערכת הזמנת החדרים ומיזוג האוויר בעצם מפסיק לעבוד. כך שאם החדר לא בשימוש במשך יומיים, גם מיזוג האוויר לא בשימוש. וזה מביא לחיסכון ניכר בעלויות במשך שנה. לתהליך ההתייעלות יש פוטנציאל. אצלנו, בניגוד אולי למקומות אחרים, דווקא כן חושבים על אנרגיה, ואם צריך להשקיע אז משקיעים. היו אצלנו כמה חברות שישבו איתנו והציגו לנו כמה אפשרויות, גם בנושא של התאורה עצמה, והחלפת גופי התאורה. ברגע שיורדים לפרטים הטכניים ורואים מה באמת זה עושה וכמה זה חוסך, אז יש לזה פוטנציאל עצום."
amit fliess

יזמים סולאריים: "נתבע את חברת חשמל" - 0 views

  •  
    יצחק אדם - מנכ"ל חברת "הנדסה ירוקה", המטפלת בניהול פרויקטים סולאריים פוטו-וולטאיים עבור מספר עיריות ורשויות מקומיות פנה השבוע אל במכתב אל שאול צמח - מנכ"ל משרד התשתיות הלאומיות ואל אמנון שפירה - יו"ר רשות החשמל בבקשה לבדוק את התנהלות חברת החשמל אל מול הבקשות לקבלת אישורים עבור מערכות סולאריות עסקיות (עד 50 קילו-וואט). במכתבו מעלה אדם את העובדה כי בקשות רבות שהופקדו בסניפי חברת החשמל עבור המכסה הקודמת של 120 מגה-וואט, עבורה היה התעריף 1.51 ש"ח, עדיין לא אושרו ולא ברור מצבן. הקריטריונים על מתן ההיתר והכניסה למכסת התעריף אינם "שקופים" ואינם ברורים דיים ויוצרים חוסר וודאות מוחלט. "גם כך הענף הסולארי גדוש, לצערנו הרב, עליות ומורדות רבים ונמצא בדעיכה כואבת בימים אלו לאור חוסר הבהירות ואי הוודאות", לדברי אדם, המציין כי בקשות שהוגשו במהלך חודש מאי 2011 ("החודש הקובע") וקיבלו אישור הזמנה בחח"י עדיין לא אושרו. משאילתות המועלות למנהלי המחוזות בחח"י חוזרות תשובות דומות כי כל ההזמנות שטרם קיבלו אישור PV, הועברו למאגר ארצי ולהחלטה של וועדה מיוחדת של חח"י.
  •  
    "לדעתנו, ולדעת רבים בענף, התאריך הקובע צריך להיות יום בשנה במהלך מאי שבו ניתן היה לרשום את המערכות בחח"י. כל החלטה אחרת, כגון קיום או אי קיום סקר טכני על-ידי בודק חח"י, תגרור עתירות רבות בבתי משפט כנגד חח"י, שכן מעבר לבעיות כ"א בחח"י והעניינים האישיים (הלגיטימיים) של הבודקים, קיימים גם הבדלים מהותיים בין מחוזות חח"י בהתייחסות לנושא הסולארי".
amit fliess

יתרונות הרכבת הקלה: הרבה יותר מאשר "רק" כלי תחבורה - 0 views

  •  
    נגישות ופיתוח מרכז העיר: הרכבת הקלה מגדילה את נגישות התושבים וזמינותם למוקדים שונים בעיר ומסייעת לקירוב שכונות הפריפריה למרכז העיר. הזרמת תנועת עוברים ושבים תורמת לשגשוג ופריחה של בתי עסק במרכז ירושלים. עלייה בביקוש לנדל"ן בעיר: רכבת קלה מעלה את הביקוש למגורים ולתעסוקה באזורים הקרובים לסביבת התוואי. הניסיון העולמי מלמד כי ערכם של נכסי הנדל"ן המצויים בסביבה של מערכות תחבורה עתירות נוסעים גבוהים בכ-25% ביחס לערכי קרקע רחוקים יותר. הפחתת עומס התנועה בכבישי העיר: רכבת קלה מסיעה עד 500 נוסעים! הודות לקיבולת נוסעים עצומה זו כל רכבת קלה אחת הנוסעת בתוואי מחליפה עשרה אוטובוסים ומקטינה את עומס תנועת האוטובוסים ואת מספר כלי הרכב הפרטיים הנוסעים בכבישי העיר. הפחתת העומס בכבישים מקטינה את מספר תאונות הדרכים ואת הנזקים הנגרמים מהם לנפש ולרכוש, מפחיתה את כמות הפקקים ומקצרת את זמני הנסיעה. שיפור איכות הסביבה והקטנת זיהום האוויר: הרכבת הקלה מונעת באמצעות חשמל, אינה פולטת עשן וחוסכת עד 80% אנרגיה בהשוואה לאמצעי תחבורה בעלי מנועי דיזל ובנזין. מנועי הרכבת חרישיים, נסיעתה שקטה והיא אינה מהווה מטרד רעש לסביבה . יציאת האוטובוסים מיפו וכניסת הרכבת הקלה הפחיתו את זיהום האוויר בכ-60%.
  •  
    שדרוג חזות העיר: עבודות ההכנה להפעלת הרכבת הקלה כללו שדרוג של סביבת התוואי, לאורכו ובסמוך לו - שדרוג מערכות תשתית וכבישים, שיפוץ הרחובות, נטיעת אלפי עצים והקמת כיכרות בסביבותיו. לראשונה, רחוב יפו הוא מדרחוב אסתטי ושוקק חיים המיועד להולכי רגל ולרכבת הקלה בלבד. משתלבת עם אמצעי התחבורה האחרים בעיר: אמצעי התחבורה האחרים פועלים במשולב עם זמני נסיעת הרכבת הקלה. כדי לאפשר מעבר קל ונוח בין הרכבת לבין האוטובוסים יוצעו לנוסעים מגוון "כרטיסים משולבים חכמים" המתאימים לצורכי השימוש ולצורכי הנסיעה של כל נוסע. לנהגי הרכב הפרטי אפשרות לחנות את רכבם בחניוני "חנה וסע" ולהמשיך את נסיעתם ברחבי העיר בנוחות מרבית באמצעות הרכבת הקלה. כיום קיימים 2 חניונים, בעתיד יפתחו 2 חניונים נוספים. נגישה ונוחה לשימוש כלל הנוסעים: גובה פתחי הקרונות מותאם למפלס רציף התחנה ומאפשר כניסה ויציאה נוחה וחלקה לנוסעים בעלי צרכים מיוחדים, לעגלות תינוקות, לילדים, לקשישים ולנוסעים עם מטען. בקרונות הרכבת מותקנים אביזרים מיוחדים המסייעים בהתמצאות לציבור העיוורים ומערכות מתקדמות לתצוגה ויזואלית המסייעות לנוסעים כבדי שמיעה. מעניקה לנוסעים חוויית שירות: הרכבת הקלה מציבה סטנדרטים חדשים בעולם התחבורה הציבורית והופכת כל נסיעה לחוויה שירות
amit fliess

themarker - אנלייט במו"מ להקמת פרויקטים סולאריים בהשקעה של 800 מ' ש' - 0 views

  •  
    חברת אנלייט שבשליטת שאול אלוביץ' ומשפחת וייל מנהלת מו"מ עם קבוצת יישובים בדרום הארץ להקמת מתקן לייצור אנרגיה סולרית בהיקף של עד 60 מגה-ואט בטכנולוגיה פוטו-וולטאית על קרקע שמוחכרת ליישובים. השלמת המו"מ בהצלחה תגדיל ב-120% את צבר הפרויקטים של אנלייט, שכבר נמצאים בשלב פיתוח ורישוי והגיע ל-50 מגה-ואט.
amit fliess

הרכבת העירונית של ירושלים יצאה לדרך - 0 views

  •  
    במשרד התחבורה מעריכים שמערכת הרמזורים האוטומטית המלאה תושלם בעוד שלושה חודשים, עד אז יתגברו מפעילי הרכבת על כל מחלות הילדות הצפויות מהפעלת הרכבת העירונית הראשונה בישראל. יצוין שבמהלך תקופת ההרצה הנסיעה ברכבת תתבצע חינם אין כסף. שעות עבודת הרכבת תהיינה זהות לאלו בהן פועל כלל מערך התחבורה הציבורית בישראל, קרי במהלך שבת הנסיעה תושבת ותתחדש במוצאי שבת. השקת הרכבת משנה הלכה למעשה את מערך התחבורה הציבורית בירושלים, אליה יתווספו כשישה קווי אוטובוסים מהירים שינועו לאורך העיר ושלושה חניוניי רכב "חנה וסע". בעתיד מתכננת המדינה להאריך את המסילה עד נווה יעקב שבצפון ועד ביה"ח הדסה מדרום. את הרכבת מפעיל זכיין שקיבל היתר מהמדינה לבנות, לתחזק ולהפעיל את הרכבת למשף 30 שנה, שלאחריהן הוא יעביר את המיזם לידיה.
amit fliess

themarker - KCPS וגלובל פאוור יקימו 5 תחנות כוח ב-300 מיליון שקל - 0 views

  •  
    הענף המתפתח של ייצור החשמל הפרטי ממשיך לקרוץ לשחקני שוק ההון בישראל. קרן הפרייווט אקוויטי של KCPS סיכמה באחרונה עם קבוצת גלובל פאוור שבבעלות אהוד בן ש"ך ורו"ח ניסן כספי, על שותפות בהקמה של לפחות חמש תחנות כוח בגז טבעי - כך נודע ל-TheMarker. גלובל פאוור תחזיק ב-65% ממניות הפרויקטים, ו-KCPS תחזיק ב-35% מהמניות.
amit fliess

קיבלו צינור: מזייפים ציוצי טוויטר למען חברות הנפט - מעריב - 0 views

  •  
    צינור הנפט Keystone XL הוא פרויקט של 13 מיליארד דולר, שמטרתו כאמור להעביר נפט מקנדה לארה"ב. הוא אמור להשתרע לאורך 2,673 ק"מ מאלברטה בקנדה, דרך מונטנה, דרום דקוטה נברסקה ואוקלהומה עד טקסס. מי שאחראי על הפרויקט היא חברת הנפט הקנדי TransCanada, אשר מציינת באתר שלה כי "הצינור ישחק תפקיד חשוב בקישור אספקה גדלה ובטוחה של נפט קנדי לשווקי הזיקוק הגדולים ביותר בארה"ב, תוך שהוא משפר באופן משמעותי את האספקה הבטוחה בצפון אמריקה". החברה הקנדית לא שוכחת לציין כי מדובר בפרויקט עם השלכות כלכליות חשובות נוספות - 20 אלף מקומות עבודה לבניית הצינור בארה"ב ותוספת של חמישה מיליארד דולר ממיסוי להכנסות של המדינות שבהן יעבור הצינור. לפרויקט הזה ישנן גם השלכות סביבתיות ואלו אינן חיוביות כלל וכלל. ארגון ידידי כדור הארץ מציין באתר שלו כי הצינור אמור להוביל את אחד ממקורות האנרגיה המזהמים ביותר שיש - נפט שמופק מחולות זפת, תערובת של חול, מים ונפט מוצק למחצה. בצינור, מסביר הארגון, תעבור מדי יום לארה"ב כמות ששווה ל-900 אלף חביות נפט לארה"ב ועלול לגרום לנזקים משמעותיים למערכות אקולוגיות, לזהם מקורות מים ולסכן את בריאות הציבור.
  •  
    הייצור של נפט מחולות זפת הוא כשלעצמו בעל השלכות סביבתיות הרסניות, אולם החשש של הארגונים הסביבתיים והנושא בו הם מתמקדים במאבק שלהם בצינור הוא החשש מדליפות מהצינור. המתווה של הצינור אמור לעבור ליד מספר נהרות גדולים כמו נהר המיזורי, הילוסטון ואחרים שמהווים מקור חשוב של מי שתייה ומים לחקלאות. אם נפט מהצינור יגיע לאחד מהמקורות הללו זה עלול להיות אסון של ממש. האיום הזה אגב רחוק מלהיות ערטילאי - בקיץ שעבור נשפכו מיליון גלון של נפט מחולות זפת לנהר הקלמזו במישיגן מצינור נפט שהוקם בידי חברה קנדית אחרת. הדליפה הזו חשפה את תושבי האזור לכימיקלים רעילים וגרמה לנזקים ארוכי טווח לכלכלה המקומית ולמערכות האקולוגיות באזור. בתחילת החודש בראנט אולסון מארגון Rainforest Action Network (RAN) ראה משהו מוזר. הוא שוטט כהרגלו בטוויטר כדי לבדוק מה חדש במאבק בצינור הנפט Keystone שאמור להעביר נפט שמקורו בחולות זפת (tar sands) מקנדה לארה"ב. כשהוא בדק את תג הנושא #tarsands הוא מצא כ-15 ציוצים של אנשים שונים שאמרו "עכשיו אפשר למצוא את האמת על חולות זפת" עם קישור לדף בנושא באתר של ארגון שמאגד את חברות הנפט. משהו כאן הריח לאולסון לא טוב והוא התחיל לבדוק מה קורה פה. התברר לו שהוא לא טעה. אולסון כמו בלש מנוסה עקב אחרי מקורות הציוצים והגיע בסופו של דבר למקו
amit fliess

סין תהפוך לצרכנית האנרגיה הסולרית הגדולה בעולם - כלכליסט - 0 views

  •  
    בייג'ינג קבעה ב־2011 יעד להגדלת השימוש באנרגיה סולרית פי עשרה בתוך חמש שנים. היעד הוא חלק מתכנית החומש של הממשלה, ששמה לה למטרה להפיק 20% מכלל צריכת האנרגיה של מדינת הענק ממקורות מתחדשים עד 2030. דחיפה דומה לתחום אנרגיית הרוח ב־2009 הביאה לגל עצום של חוות לאנרגיות רוח שקמו בסין, והפכו אותה למובילה עולמית בתחום. במסגרת התמריצים החדשים, יצרני אנרגיה סולרית יימכרו לרשת החשמל במחיר מועדף של 1־1.15 יואן לקוו"ש (16־17 סנט אמריקאי). זאת, בנוסף לתמריצים שנותנים המחוזות השונים בסין למתקינים סולריים. כיום, תפוקת החשמל הסולרי בסין עומדת על 700 מגה־וואט בלבד, והיעד הוא להגדיל את התפוקה ל־5 ג'יגה־וואט עד 2015, זאת לעומת תפוקה של 58 ג'יגה־וואט מאנרגיית רוח אליה צפויה המדינה להגיע השנה. ממשל הסיני מודאג בשנים האחרונות מהנסיקה בצריכת האנרגיה שהביאה הצמיחה המסחררת במדינה. סין הפכה ב־2009 לפולטת גזי החממה הגדולה בעולם, ופיתחה תלות גדולה בנפט. אזורים רבים במדינה חווים הפסקות חשמל תכופות והדחיפה להקים סכרים הידרו־אלקטריים כמו סכר שלושת הערוצים הענקי גרמה בעיות סביבתיות וחברתיות רבות, כיוון שפרויקטים בסדר הגודל הזה מחייבים פינוי של מאות אלפי תושבים. הפנייה למקורות שמש ורוח, כל נראה, היא צורך קיומי כמעט. כיום סין היא היצרנית הג
amit fliess

התמ"ת והמשרד להגנת הסביבה ישקיעו 151 מיליון שקל ב-2011-2012 בפרויקטים להפחתת ... - 0 views

  •  
    לצורך יישום התכנית נקבע בהחלטת ממשלה בעבר, כי יוקצו 2.2 מיליארד שקל למימון פעולות להפחתת פליטות בעשור הנוכחי בתחומי ההתייעלות האנרגטית, בנייה ירוקה, תחבורה וכן חינוך והסברה. התנאים לזכאות לתמיכה: הפרויקט יביא להפחתת פליטות גזי חממה עד לשנת 2020 לפחות. הפרויקט אינו מקבל מימון ממשלתי נוסף. הפרויקט אינו משמש להפקת אנרגיה מתחדשת הזכאית לתעריף חשמל מועדף. הפרויקט אינו משמש להחלפת שימוש בדלקים לייצור אנרגיה ממזוט או סולר לגז טבעי.
amit fliess

הממשל האמריקאי אישר הקמתה של חווה סולארית בהיקף של 550 מגה-וואט - 0 views

  •  
    שר הפנים האמריקאי - קן סאלזאר אישר השבוע את הקמתה של חווה סולארית מדברית, בעלת הספק מותקן של 550 מגה-וואט, שתבנה במדבריות קליפורניה, מזרחית לפאלם-ספרינגס. המתקן הפוטו-וולטאי צפוי לייצר יותר מ-630 מקומות עבודה בזמן הקמתו, ולהזרים לכלכלה המקומית יותר מ-336 מיליון דולר. לאחר השלמתו המתקן - Desert Sunlight צפוי לייצר חשמל ליותר מ-165,000 בתי-אב.
amit fliess

הרכבת העירונית בירושלים תצא לדרך ביום שישי הקרוב - 0 views

  •  
    משרד התחבורה אישר הבוקר (ג') את הפעלתה של הרכבת הקלה בירושלים. ההפעלה תתבצע במתכונת מצומצמת ("תקופת הרצה") זאת עד להתקנת מערכת רמזורים אוטומטית מלאה לאורך המסילה, שתאפשר נסיעה רציפה. תקופת ההרצה עשויה להימשך בין חודש לחודש וחצי. במשרד התחבורה מסבירים שמספר הרכבות לא יעלה על 14 בבת אחת על המסילה, מתוך 23 שאמורות לפעול במקור, כאשר הפרשי הזמנים בין רכבת אחת לשנייה לא יירד מ-12 דקות. הסיבה להפעלה המצומצמת היא בעיות בטיחות שהתגלו בשבועות האחרונים שמונעות הפעלה מסחרית מלאה של מערך הרכבת: כפי שפורסם ב"כלכליסט, המדינה התירה את הפעלת הרכבת מבלי לסיים התקנת מערכת רמזורים אוטומטית, כך שהרכבת עלולה לעצור בצמתים מרומזרים ולעמוד באור אדום כאשר היא נושאת 500 נוסעים.
amit fliess

סמארט חשמלית משודרגת תיחשף בפרנקפורט - כלכליסט - 0 views

  •  
    ה-ED המשודרגת תצויד במנוע חשמלי מתוצרת בוש המפיק 73 כוחות סוס, עלייה של 33 כוחות סוס בהשוואה לסמארט החשמלית הנוכחית. בנוסף למנוע המחוזק, תצויד הסמארט החשמלית המשודרגת גם בסוללת ליתיום איון בעלת קיבולת של 17.6 קוט"ש, לעומת 14 קוט"ש בסמארט החשמלית היוצאת. טווח הנסיעה עלה גם הוא בכ-20 ק"מ - ל-140 ק"מ. כלמוביל יבואנית סמארט הודיעה על יבואן של גרסאותיה החשמליות של סמארט לישראל.
« First ‹ Previous 41 - 60 of 651 Next › Last »
Showing 20 items per page