Skip to main content

Home/ Groups/ Nationell bokmärkessamling för utbildning och lärande
Ulrika Jonson

Programmering på schemat från fem år - NyTeknik - 0 views

 • Den svenska läroplanen innehåller inga krav på att eleverna ska lära sig programmering.Karin Nygårds, lärare i årskurs 5 på Sjöstadsskolan i Stockholm vill ändra på den saken. Tillsammans med pedagogen Terese Raymonds har hon startat sajten Teacherhack som driver frågan om att införa programmering i den svenska läroplanen.-För mig är det en demokratifråga. Förstå hur det digitala samhället fungerar är kunskaper i programmering en förutsättning för att man ska kunna vara en aktiv deltagare.
 •  
  Den svenska läroplanen innehåller inga krav på att eleverna ska lära sig programmering. Karin Nygårds, lärare i årskurs 5 på Sjöstadsskolan i Stockholm vill ändra på den saken. Tillsammans med pedagogen Terese Raymonds har hon startat sajten Teacherhack som driver frågan om att införa programmering i den svenska läroplanen. -För mig är det en demokratifråga. Förstå hur det digitala samhället fungerar är kunskaper i programmering en förutsättning för att man ska kunna vara en aktiv deltagare.
anonymous

Sex veckor i skolbänken har banat väg för bättre liv - Inpå Livet - Sydsvensk... - 0 views

 •  
  Stor läsutveckling då danska asfaltarbetare fick en sex-veckorskurs i läsning och matte.. 
Ulrika Jonson

Bra lärande vid gott förtroende lärare - elev - Göteborgs universitet - 0 views

 •  
  I sin studie har Annika Lilja med hjälp av omfattande klassrumsobservationer följt fem grundskolelärare i deras arbete med eleverna och hur de konkret etablerar ett förtroende, som en grund att stå på för det traditionella skolarbetet, och som en grundläggande pusselbit för ett bra skolresultat. - Idag åtnjuter inte lärarna respekt per automatik. Elevernas förtroende är något du vinner som lärare. Jag undersöker hur, säger Annika Lilja.
Ulrika Jonson

Barn lär sig skriva och läsa snabbare med IT-undervisning - forskning.se - 0 views

 • professor Åke Grönlund vid Örebro universitet i en ny studie publicerad i Computers & Education.
Ulrika Jonson

Att ha utlandsfödda föräldrar kan öka risken för ohälsa | Cision Wire - 0 views

 • Flickor med utländsk bakgrund, med båda föräldrarna födda i ett annat land än Sverige, har en ökad risk för hälsobesvär som huvudvärk, magont, nedstämdhet och sömnproblem. Pojkar med mixbakgrund, med en utlandsfödd förälder och en svenskfödd förälder hade tre gånger högre risk för hälsobesvär. Det visar en avhandling vid Mittuniversitetet.
 •  
  Flickor med utländsk bakgrund, med båda föräldrarna födda i ett annat land än Sverige, har en ökad risk för hälsobesvär som huvudvärk, magont, nedstämdhet och sömnproblem. Pojkar med mixbakgrund, med en utlandsfödd förälder och en svenskfödd förälder hade tre gånger högre risk för hälsobesvär. Det visar en avhandling vid Mittuniversitetet.
1 - 20 of 289 Next › Last »
Showing 20 items per page