Skip to main content

Home/ Groups/ Nationell bokmärkessamling för utbildning och lärande
Niklas Karlsson

Pojkarnas svaga skolprestationer - igen - Tomas Kroksmark - Skolnära forskning - 0 views

  • Pojkarnas svaga skolprestationer – igen
  • De karaktäristiska som det går att tilldela de elevaktiva arbetssätten och som eleven måste klara av är följande: Eleven måste kunna ta och förstå en instruktion. Det betyder att veta vad uppgiften handlar om. Eleven måste hålla sig till sak. Hur trist den än verkar och hur många intressanta saker det finns runt om är det Saken som gäller. Eleven måste kunna arbeta i team/grupper. I gruppen måste eleven vara förhandlingsbar, dvs kunna ta andras förslag och idéer och samtidigt vara beredd att leverera sådana. Eleven måste acceptera att framgång i lärandet kräver hårt arbete. Eleven måste kunna uppskatta förhållandet mellan tid och planerat resultat. Det betyder att kunna beräkna att så och så mycket kan man hinna göra på den tiden som är avsatt. Eleven måste vara medveten om att man i arbetet måste komma fram till något, ett resultat. Resultatet ska också redovisas på ett genomtänkt sätt – vilket i praktiken betyder att det ska vara i sådant skick att det är bedömningsbart av läraren.
  • Slutsatsen är att skolans lärare behöver vidga sin metodiska kompetens, kunna variera mellan skilda former för undervisning i förhållande till de skilda förutsättningar som eleverna bär med sig.
Niklas Karlsson

Teachmeet. London calling: studiebesöket januari 2010 - DViS: Shift happens - 2 views

  • TeachMeet BETT 2010Ett mycket speciellt evenemang som jag verkligen såg fram emot var förstås TeachMeet som arrangerades i samband med BETT på fredag kväll. Ett initiativ av lärare, för lärare, med fokus på pedagogisk användning av IT i skolan - vilket suveränt upplägg! Riktigt bra och mycket trevligt blev det också, med högt tempo och fina presentationer. Mer om TMBETT2010 hittar du här, om motsvarande och kanonbra TeachMeet Skolforum 2009 här. Och visst, det är inte alls omöjligt att det också blir ett TeachMeet i samband med Framtidens lärande i Nacka i maj! Håll ögonen öppna.. Läs också mitt tidigare inlägg om Framtidens lärande 2009.
  •  
    Bloggat om TeachMeet på BETT 2010
Alma Taawo

Kursplaner och betygskriterier - Skolverket - 3 views

  •  
    Här hittar du kursplaner och betygskriterier för alla skolformer.
« First ‹ Previous 281 - 289 of 289
Showing 20 items per page