Skip to main content

Home/ Groups/ CTIC Aula2 2s1112
Maria Silva

educació i tecnologia - 0 views

  •  
    revista EDUTEC (revista electronica de tecnologia educativa, num.7, Jordi Adell
jtmestre uoc

Els joves davant de les noves tecnologies: entre la "crisi de la lectura" i e... - 1 views

  •  
    Text de la comunicació: Ante la supuesta crisis de la lectura juvenil. "Hasta que dure la actividad de producir textos a través de la escritura (en cualquiera de sus formas) seguirá existiendo la actividad de leerlos al menos por parte de alguna parte de la población.
jtmestre uoc

El futur de les Humanitats - Televisió de Catalunya - 3 views

  •  
    El futur de les carreres d'Humanitats, vinculades a l'estudi del passat, al pensament, a l'anàlisi, a la reflexió... Matèries que es podrien considerar contradictòries amb el món d'avui, tecnificat i globalitzat, en què els resultats immediats són la norma.
Mery Santamaria

Video mapping - 0 views

  •  
    El video mapping és un nou art on es projecta efectes visuals sobre edificis, ara ja es comença a fer amb persones.
Núria Crosas

C O M P A G N I A :: T P O :: - 1 views

  •  
    Un exemple de teatre-dansa interactiu i que utilitza la tecnologia.
Bàrbera M. Oliver

Eduardo Escalante (eduescar) on Twitter - 1 views

  •  
    Perfil que parla d'arqueologia a Mèxic. Aquest sí que és ben pertinent per a l'apartat d'arqueologia a Twitter!
Bàrbera M. Oliver

Diversidade - MinC (diversidademinc) on Twitter - 0 views

  •  
    Es parla, en portuguès, de la diversitat cultural i també hi ha qüestions d'ARQUEOLOGIA i de PATRIMONI. Potser ens interessa posar-lo a l'apartat corresponent a l'índex.
Marisol Porqueres

Les Humanitats i la nova societat del coneixement - 7 views

    • neus puigdollers
       
      "La societat del coneixement" és reticent al saber humanístic. Dos models en confrontació. La necessitat de demostrar que les humanitats estan vives , i que tot el que hi ha guardat als museus és viu. Considero l'article interessant. La seva inteció de mostrar la confrontació entre els dos models(humanitats i "la nova societat del coneixament", et convida a fer una reflexió, la qual es bona de cara al tema plantejat per aquest semeste: "Les humanitats i la nova societat del coneixement"
  •  
    Revista idees. La societat del coneixement no es pot desvincular de les humanitats. Exposa si la ciència del coneixement que defensa coses quantificables i demostrables pot acollir les humanitats que són creacions que parteixen d'experiències viscudes i s'inspiren en obres d'altres autors ,per acabar èssent una cosa totalment diferent i buscant la intemporalitat mentre que el coneixement científic i tecnològia està en constant evolució.
  •  
    Es parla que en la societat actual anomenada del coneixement es contraposa el nom de societat del coneixement a les Humanitats, perquè la primera suposa actualitat i la segona una conservació dels valors clàssics, per tant, hi ha una necessitat de reivindicar les Humanitats perquè en el fons es senten amenaçades per la corrent que emprén la societat del coneixement.
Antoni Font Payeras

TIC's i educació - 5 views

  •  
    He cercat al google "articulos sobre educacion nuevas tecnologias" i el primer que m'ha sorgit és aquest article de "La Vanguardia" que exposa que les TIC no seran unes eines realment útils sinó van acompanyades de canvis en la metodologia d'ensenyament.
  •  
    Fa vint-i-tres anys que em dedico a l'educació i fins ara sempre he vist el mateix, en aquest camp comencem les cases pels terrats. Em sembla ridícul que es parli de canvi metodològic quan el que realment cal per a que les TIC funcionin a les aules és INVERSIÓ. A l'escoles ens trobem amb realitats molt diferents a les exposades en l'article. ADSL's que teòricament funcionen a 6 MB de baixada i 1,5 de pujada, amb molta sort i la verge de Montserrat assistint-nos. Uns llibres digitals que, la majoria d'ells, no són més que PDF enriquits. Les editorials no han pogut elaborar material pedagògicament adequat , amb la qual cosa l'única cosa que fem és malmetre la vista dels nostres pobres alumnes, amb aquelles pantalles d'ordinador escarransides que els han fet comprar per la no gens menyspreable xifra de 300€, 150 dels quals, han estat subvencionats. Algú s'ho creu que valen això? Governs com el d'Aragó, Canàries, Navarra, Madrid... han fet inversions, suposo que considerables , no per a dotar de hardware les escoles sinó d'un software educatiu realment eficient. La majoria del que jo he vist, i és molt, fins ara fa preguntes als nens del tipus: * ¿De que color es el caballo blanco de Santiago? a) Blanco b) Verde c) Azul Si més no, si que estic d'acord amb que les noves tecnologies motiven als nostres infants, els fa atrevits i curiosos, fins i tot quan en comptes de treballar amb les pàgines que indica el professor estan connectats a xarxes socials, parlant amb els seus amics. Evidentment això no ho fan els nens d'educació infantil. Augmentar la seguretat i poder tenir accés a pàgines educatives no és tan senzill sense diners. Bé, no us vull avorrir, podria seguir argumentant la meva opinió durant molta estona i potser no és el moment. No puc adreçar-vos a cap article que recolzi la meva opinió, són no correctes i no crec que en trobi cap, si ho aconsegueix
Assumpta Tomeo

La industria cultural afirma que el 78% de los contenidos que se consumen en ... - 1 views

  •  
    Esta página es un reflejo estadístico de los contenidos piratas que se consumieron hasta el 2010 según un estudio de la Coalición de Creadores. Recoge datos de la industria cultural en general (cine, música, videojuegos, libros). Me parece interesante a título informativo para ser conscientes de la realidad en la nueva sociedad del conocimiento y la comunicación
Montse Edo

TICs i educació - 6 views

  •  
    "Los sistemas educativos de todo el mundo se enfrentan actualmente al desafío de utilizar las nuevas tecnologías de la información y la comunicación (TICs) para proveer a sus alumnos con las herramientas y conocimientos necesarios para el siglo XXI." " Los docentes y la enseñanza en un mundo en mutación." Aquesta guía de planificació sobre la implantació de les TICs al sistema educatiu ens pot fer plantejar seriosos dubtes sobre el que hem fet a casa nostre... És força llarg però molt interessant El meu enllaç va lligat amb l'anterior de la Cristina, el document és més antic però penso que pot se interessant. Em sap greu repetir-me però quan he vist l'article de la Vanguardia m'he pujat per les parets i he buscat al google algun document que justifiqués el meu comentari anterior. Per a trobar-lo he utilitzat el google i com a paraules clau he fet servir Tecnologías de la información i la comunicación Espero que us faci servei
morant Sifre

Horizontes de la innovación en la escuela - 2 views

  •  
    Esta web analiza las barreras y desafíos -disparidad entre la potencialidad de las TIC incorporadas a las aulas y la falta de renovación de los procesos pedagójicos- que plantea la transformación de los procesos de enseñanza y aprendizaje por la introducción de la TIC. El especial interés de la información de esta web está muy relacionado con la educación de la nueva sociedad y la necesidad de renovación. Este tema será una pieza clave, el cual, nos aportará una serie de ideas interesantes para la construcción del proyecto grupal.
maria del mar gonzalez

Twitter / @marsanou/aprenentatge - 2 views

  •  
    Aquesta és una llista de perfils de twitter que m'han anat recomanant. No he tingut temps de mirar-los tots, però els deixo aquí per si hi voleu fer un cop d'ull. 
Ramón Marimón

Medios sociales y democracia deliberativa | Opinión | EL PAÍS - 0 views

  • Es buena para la innovación y la protesta; es mala para la gobernanza. Es una ensoñación libertaria creer que redes diseminadas de aficionados o "expertos desconocidos" pueden organizar por sí solos una sociedad basada en decisiones racionales e interesadas. La suma de las corduras al por menor no produce necesariamente, ni siquiera generalmente, racionalidad al por mayor. Lo más normal es que la cordura al por menor solo conduzca a la locura al por mayor.
  • Tal como están las cosas, medios sociales como Twitter o Facebook son buenos para una movilización de corto vuelo de personas dispuestas a actuar, pero no para desarrollar los procesos de negociación y de desarrollo de consensos que precisa una toma de decisiones inteligente.
  •  
    Article de Nathan Gardels sobre la influència de les noves tecnologies en el sistema vigent de jerarquies socials.
Ramón Marimón

No sin mi iPhone | Política | EL PAÍS - 3 views

  • Según el Observatorio Nacional de Telecomunicaciones y la Sociedad de la Información, 16,6 millones de españoles se conectaron a Internet a diario durante 2011. Los más activos tienen entre 16 y 24 años. Los siguientes entre 24 y 34.
  •  
    Article de El País. És un síntoma del pes de les TIC en la gestió del canvi.
Romina Torres

Aprendre anglés a través d'una videoconferéncia - 3 views

  •  
    Aquest article ens ofereix noves maneres d'estudi i facilitats a l'hora de fer-ho de la mà de l'e-learning dedicat a menors per tal que això no signifiqui una gran càrrega económica per a les famílies, i a més a més, assegurant, practicament, un resultat exitós. És una bona alternativa a l'estudi de llengües en aquest cas, deixa't en mans de la tecnologia i de professionals natius.
  •  
    Això és el mateix sistema que utilitzam a la UOC per apendre idiomes. A través de la web i amb el nostre ordinador, a casa, enregistram vídeos, parlam amb el companys amb l'skype, fem els exercisis, els autocorregim, els tornam a fer més pics, ..., un ampli ventall de recursos. Tots ells aplicats a l'escola poden facilitar l'aprenentatge amb professors natius o més ben formats que tan difícil és encara avui dia a pobles petits, amb poca població, com el que anomena l'article (he cercat al mapa i sembla ser un llogaret de muntanya, fins i tot tenen Población de Arriba i Población de abajo!
Núria Crosas

Dos il·lusionistes posen el nou iPad al servei de la màgia - 1 views

  •  
    Aplicacions originals!
Mery Santamaria

Canvi social a través de les TICs - 4 views

Les noves tecnologies es poden convertir en una eina integradora per molts grups minoritaris com poden ser els inmigrants i des de algunes associacions i jocs fan una tasca integradora com els que ...

http:__armando-cambiosocial.blogspot.com.es_

started by Mery Santamaria on 25 Mar 12 no follow-up yet
Romina Torres

Llegué al mundo sin nada. Me iré del mundo sin nada, excepto amor. Todo lo de... - 3 views

  •  
    Es tracta d'un projecte en el qual es posa en dubte com hom i les seves percepcions han evolucionat i cap a on, per mitjà de les seves mateixes eines. Sobre com, retrocedint uns anys enrere, l'homo sapiens aconseguia sobreviure amb una pedra i com ara nosaltres no sabríem què fer amb ella. Posa en dubte quin és el veritable sentit d'allò material i d'allò que no ho és. He volgut compartir aquest projecte per tal que pugueu reflexionar (com ho vaig fer jo) sobre on estem i com hem arribat fins aquí, però també perquè veieu que utilitzant els nostres propis estris podem crear idees tan brillants com aquesta, sense finalitats lucratives necessariament.
Núria Crosas

Google App Enhances Museum Visits; Launched at the Getty | Open Culture - 0 views

  •  
    Una nova manera de visitar un museu
1 - 20 of 82 Next › Last »
Showing 20 items per page