Skip to main content

Home/ Groups/ CTIC Aula2 2s1112
Assumpta Tomeo

La educación 'online' pierde complejos | Edición impresa | EL PAÍS - 5 views

  •  
    M'ha semblat interessant aquest article on queda reflectida la temàtica del nostre primer debat sobre l'aula virtual i com funcionen en altres universitats
Eduard Reig

Sistine Chapel - 3 views

  •  
    Un instant de serenitat virtual gràcies a aquest enllaç, una visió en 3D de l'obra de Miquel Ángel. Disfruteu-ho.
marta camacho

El eclipse de las humanidades y las nuevas tecnologías - 8 views

  •  
    És una crítica de les noves tecnologies en l'àmbit educatiu.
  •  
    He posat aquesta referència perquè em sembla que fa una crítica molt àcida de les noves tecnologies , sense valorar la possibilitat que ens aporten d' ajudar en l'educació.Vull dir que hauríem d'aprofitar aquests recursos, molt utilitzats pels nens i adolescents, per introduir-los en l'aprenentatge .
  •  
    l'article reflexa l'altre cara de la moneda, és a dir, els inconvenients de les Tic i l'eclipsament de les humanitats.
Margalida M Valenzuela Suau

Estudiar on line - 1 views

  •  
    Sé que sembla més un tema de debat que científic però en aquest cas utilitzen la tecnologia per enfonsar més un poble. Al final hi ha un bon comentari d'un veí on explica que a Formentera no sempre la cobertura és bona i ... com es pot estudiar cuina amb les TIC? Pot ser un nou tema a estudiar en la nostra assignatura i donar-los solució ...
  •  
    Un cop més el govern prioritza l'estalvi de diners a la qualitat de l'ensenyança. En aquest cas no puc entendre un curs de cuina no presencial i no pràctic.
Francesc Marquillas

Sobre els estudis d'humanitats a Espanya - 2 views

  •  
    Les expectatives per als estudis d'humanitats no són gaire bones segons ens explica un professor de la universitat de Girona
Montse Edo

TICs i educació - 2 views

  •  
    L'article d'opinió d'aquest blog m'ha semblat força interessant per dos motius, lliga amb el meu comentari anterior sobre les TICs a l'escoles, i mostra una altra greu problemàtica actual en la manera de treballar dels alumnes, el famós copiar/pegar. El camí a recórrer encara és llarg, i voler anar massa de pressa no és moltes vegades la manera més ràpida d'arribar a bon port. Cal inversió i formació. Els canvis metodològics són més fàcils de fer quant hi ha eines que funcionen i a l'abast. Per a trobar-lo també he utilitzat el google i les paraules clau han estat " Plagio en la red" , té relació amb el tema anterior i és el tema escollit pel meu grup de treball.
  •  
    He llegit el comentari del blog. Opino que reduïr el tema de l'us de les tecnologies per part dels estudiants a un problema de " Cut and paste" és extremadament simplista. Com a estudiants de la UOC sabem que existeix un control bastant estricte del plagi i que es donen instruccions clares de com s'ha de fer un treball, com citar correctament, etc, per no incòrrer en el plagi. Mirem-ho des d'una altra òptica: abans de les TIC, també es podia copiar literalment un text d'un llibre o manual o del treball d'un company, les tecnologies permeten més control perquè faciliten eines per fer-ho i el mateix article en menciona algunes. Així que d'entrada també podem veure-hi aspectes positius: més facilitat pel control docent i una pedagogia acadèmica en la que cal insistir i que probablement cal introduïr ja en les etapes de formació primària.
Rebeca Franqueza

La importància de les humanitats (i les ciències socials) en la innovació - E... - 4 views

  •  
    Sobre com han d'evolucionar els estudis d'humanitats per adaptar-se als nous temps, i sobre com encarar aquests estudis perquè les humanitats puguin influir i ajudar en altres àmbits a part de l'ensenyament i la investigació.
  •  
    En un món actual on sembla que només la "ciència" i la "tecnologia" són importants, és bo recordar que les humanitats i les ciències socials poden i han de jugar un paper clau perquè l'avenç de la ciència i la tecnologia siguin en benefici de la societat.
GÓMEZ DOMINGO

ITWORLDEDU - L'EDUCACIÓ DEL FUTUR - 1 views

  •  
    Conferència a càrrec del filòsof argentí Alejandro Piscitelli al congrès "ITWORLEDU" sobre l'adaptació de les noves tecnologies dins de l'àmbit educatiu. Em sembla molt interessant pel seu enfocament. Ho he trobat al programa de ràdio divulgatiu "Eureka".
GÓMEZ DOMINGO

ESCUCHAR CON LOS OJOS - 1 views

  •  
    La meva proposta és la gravació d'una entrevista feta a Ferran Ramón Tallis (es dedica a la comunicació interpersonal) on presenta el seu llibre "Escuchar con los ojos". Parla sobre el dèficit de saber escoltar, de la comunicació no verbal, fa refències a les noves tecnologies .. .temes que van sorgir fa uns dies al fòrum sobre la comunicació virtual i presencial. El vaig escoltar en un programa de radi i ho he trobat posant la importància de la comunicació, Ferran Ramón Tallis.
morant Sifre

La búsqueda del conocimiento en una sociedad de la inteligencia - 2 views

  •  
    Artículos relacionados en el e-learning, la sociedad de las nuevas tecnologías, la influencia de las tic en la sociedad y la educación, el mundo de la red y la educación, el aprendizaje del futuro. Los artículos son muy críticos. La lectura de los artículos ha hecho que cuestione mi postura en relación a las TIC y la educación y por ello el interés de esta página web. Presenta información diversa sobre la educación y las TICs y hace que te formes una visión más amplia del tema, la cual podrás utilizar como punto de partida para luego concretar tu proyecto virtual.
Núria Crosas

Gestió del coneixement » Hi havia una vegada… - 0 views

  •  
    El blog "Gestió del coneixement" aplega idees i continguts útils per gestionar el coneixement a l'Administració Pública. Aqui l'Elena Martín ens parla del II Taller de Narratives Digitals, dins del projecte Digi-Tale on exploren el potencial de les noves tecnologies en l'àmbit socioeducatiu i l'aplicació pràctica en centres penitenciaris.
Cristina Crespí

UNESCO, Las TIC en la educación - 3 views

  •  
    Dins la pàgina web de la UNESCO trobem un apartat dedicat al paper de les TIC en l'educació i especialment com a eines de lluita per a la integració, igualtat i accés universal a l'aprenentatge en aquells països menys desenvolupats. Penso que normalment associem les noves tecnologies amb aquells àmbits de la societat per als quals són econòmicament accesssibles, per això m'agrada destacar l'esforç d'aquest organisme per introduïr-les al tercer món tot potenciant els drets humans i els valors solidaris. A la web trobem es detallen els programes permanents en els que es treballa i notícies i novetats sobre el tema.
  •  
    Ahora que veo este Link, hubiese estado bien plantear el tema de la ONG a través de las TIC's, lo mismo hablo con el grupo para cambiar el tema. Gracias por el enlace tan interesante
elisabet masso

¿QUÉ HUMANIDADES? ¿QUÉ CONOCIMIENTO? - 4 views

  •  
    Fragment del llibre de José Mª Lozano, professor d'ESADE "Persona, empresa y sociedad" on diu que la cultura humanista basada en el llibre i el professor han perdut la capacitat per modelar a l'home. El motor i el més preuat de les persones és la seva capacitat intel.lectual. Si és així... alguna cosa hauran de dir les humanitats, no?
  •  
    Al final, ya cansa tanto ESADE, parece como si los que estudian en otro sitio no sirviesen para mucho, ¿no crees?
noe terrassa

La influencia de las nuevas tecnologías en las Humanidades - 1 views

  •  
    Investigadores de la Universidad Carlos III de Madrid (UC3M) analizan el impacto que producen las nuevas tecnologías en el entorno de las Humanidades, que producen cambios en la cultura escrita, nuevos espacios de consumo de productos culturales o un nuevo tipo de lector.
  •  
    Esta creo que nos vendrá bien a nuestro grupo para el tema que vamos a tratar
noe terrassa

El Primer Encuentro de Humanistas Digitales - 1 views

  •  
    El Primer Encuentro de Humanistas Digitales es un evento innovador en donde se reunirán investigadores, docentes, estudiantes y público en general interesados en la utilización de la tecnología en las Humanidades.
noe terrassa

Joaquín Mª Aguirre Romero: Ciencia, Humanismo, Humanidades y Tecnología - 5 views

  •  
    Ciencia, Humanismo, Humanidades y Tecnología Dr. Joaquín Mª Aguirre Romeroaguirre@ccinf.ucm.esUniversidad Complutense de Madrid [El presente texto es el de la conferencia presentada en el marco del III Encuentro Internacional sobre Literatura Española Contemporánea, celebrado en Toluca, capital del Estado de México (México), en la Universidad Autónoma del Estado de México (UAEM). Descripció: com indica la descripció carregada automàticament pel Diigo, es tracta del text de una conferència interessant per les seves referències a les relacions Humanitats vs Tecnologia. S'ha obtingut de Ixquick, a partir de les paraules "Humanidades Tecnologia".
Marisol Porqueres

Les Humanitats i la nova societat del coneixement - 4 views

  •  
    Article de Isidor Marí, Director dels estudis d'humanitats i filologia a la UOC (2004). Reflexiona sobre els estudis d'humanitats i Internet. Ressalta els peros i els contres de les humanitats a Internet.
  •  
    Vaig organitzar amb l'Isidor Marí una sèrie d'actes amb motiu del 50 aniversari del naixement del moviment anomenat "Nova Cançó". Les conferències acabaven amb un petit recital acústic seu. Sabia que dóna classes de Filologia Catalana però m'ha encantat coincidir amb ell a Humanitats. Aquí ens exposa les dues visions antagòniques sobre si la tecnologia podrà acabar amb la cultura o no, veig que a hores d'ara aquest és un debat amplament exposat a la xarxa.
  •  
    Es parla de com en la societat del coneixement, que es caracteritza per un desenvolupament molt ràpid d'internet, es dóna un creixement de la demanda laboral de les Humanitats, en el sentit que cada cop es creen més llocs de treball que tenen relació amb el món de la cultura.
Núria Crosas

6 tendencias y 3 predicciones para las Tecnologías Educativas - 5 views

  •  
    Pulso Social és una publicació que té com a temes centrals l'emprenedoria i la tecnologia. En aquest article conviden a Pablo Bongiovanni a fer un analisi de l'Horizon Report (informe que analitza les tendències en tecnologies educatives). D'una forma molt clara s'analitzen 6 tendències en aquest tema i es fan 3 previsions a curt, mitjà i llarg termini.
Cristina Crespí

Entrevista a M. Prensky: "No me molestes, mamá. Estoy aprendiendo" - 2 views

  •  
    En aquesta entrevista del programa Redes, M.Prensky, expert en educació, ens explica com les noves tecnologies, els videojocs o les xarxes socials canviaran el sistema d'aprenentatge dels infants. Defineix un nou concepte, el de natius digitals, com el d'aquelles persones que nasqueren ja en l'era de les noves tecnologies i que per aquest motiu la seva estructura cerebral és diferent dels que aprenguerem entre llibres. Valoro positivament com desmitifica els perjudicis dels videojocs en pro d'una eina (entre d'altres) que permetrà als petits adaptar-se a un futur socialment i professionalment canviant.
Chelo Garrigós

Blog de Recursos Tic en Educación - 5 views

  •  
    Conferència sobre l'Escola 2.0. Apareixen també blogs de recursos TIC , també en educació infantil
  •  
    Em sembla molt bona aquesta conferència, les explicacions de Dolors Reig de les aplicacions en educació són impressionants per una persona com jo que s'hi està introduint gràcies a aquesta assignatura. Realment la informàtica ja ha canviat la manera d'estudiar. O algú s'imagina un infant de sis anys que no sàpiga més d'ordinadors que nosaltres?
‹ Previous 21 - 40 of 82 Next › Last »
Showing 20 items per page