Skip to main content

Home/ Groups/ Snelvoetige
Dick Ringelberg

2015-07-20 De tien van Noordwijk voor Mike Teekens - 0 views

 •  
  Vorig jaar werd Melvin Franken derde in de 10 van Noordwijk, dat leek zijn de redelijk in de buurt wonende teamgenoot Mike Teekens ook wel een aardige wedstrijd, zo'n twee weken voor het NK Senioren in Amsterdam. De Achilles-LTV atleet wist de prestatie van zijn clubgenoot te verbeteren en snelde als eerste in 30:40 min. over de eindstreep op de boulevard.
Dick Ringelberg

2015-07-19 En weer een PR voor Melvin Franken - 0 views

 •  
  Op vrijdagavond 19 juli 2015 probeerde Melvin Franken een schrale vijftien te lopen op de geprogrammeerde 5.000 meter van de 2e Wageningse Trackmeeting op de blauwe atletiekbaan van Pallas'67. Op de deelnemerslijst waren er ongeveer vijf lopers die zeker ook zo'n tijd konden lopen, zodat Melvin niet alles alleen behoefde te doen.
Dick Ringelberg

2015-07-10 Alwin Roovers scherpt ook zijn 3.000 meter PR aan - 0 views

 •  
  Op donderdagavond vroegen de trainers hardop aan Toon Heeren wat zijn PR op de 3.000 meter was. Alwin Roovers was net klaar met zijn wedstrijdvoorbereiding voor zijn 3.000 meter race op de volgende avond tijdens de Trackmeeting in Utrecht. "8:14" zei de master uit Sint Willebrord. "Pfft" zei Alwin desgevraagd, "ik ga weg op een schema van 8:25>8:20".
Dick Ringelberg

2015-07-01 Op de barricaden voor meer én beter bewegingsonderwijs - 0 views

 •  
  Een nieuw platform met diverse kopstukken uit de sport en politiek richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van het bewegingsonderwijs op basisscholen én het verruimen van het aantal uren.
Dick Ringelberg

2015-06-28 Daan Dirks vijfde op 1.500 meter NK Junioren - 0 views

 •  
  Op zondag 28 juni stond er voor de Achilles-volgers maar één wedstrijd in Breda op het programma: de finale 1.500 meter Jongens B Junioren. Exact om 16:53 uur zou de race van start gaan.
Dick Ringelberg

2015-06-26 Stef Dirks vierde op 3.000 meter NK Junioren - 0 views

 •  
  De eerste dag van de Nederlandse Kampioenschappen Junioren in Breda zit erop. De baan van AV Sprint was omgeven door een hoge luchtvochtigheid en de temperatuur was 28-29 graden. Prima technisch weer, bijna geen wind, ideaal voor speerwerpen, verspringen en 400 meter horden. Voor de A/B junioren die zich voor de 800, 3.000 of 5.000 meter hadden gekwalificeerd waren de omstandigheden minder gunstig.
Dick Ringelberg

2015-06-23 Enthousiasme in de sport - 0 views

 •  
  Zoek het enthousiasme in de sport
  Het is voor elke sport belangrijk om het enthousiasme in die sport op te zoeken en te raken (de motivatie voor iets of iemand) in de sportcommunicatie:

  vraag aan een topschaatser 'Waarom vind je schaatsen leuk' net zolang tot het ware antwoord wordt gegeven;
  ga bij sporters en fans na welk aspect van de sport of welke sporter het enthousiasme oproept;
  leg uit welke weg een topsporter aflegt om tot zijn of haar 'verheven' prestatie te komen; (nieuwe of vernieuwende) trainingsmethodes, mentale begeleiding, voeding.

  Continu aandacht voor het enthousiasme en dat weten te raken. Dat is de opdracht voor de sport.
Dick Ringelberg

2015-06-21 Alwin Roovers bijna PR bij Bavoloop - 0 views

 •  
  Nooit was de Achilles-LTV delegatie die aan de Bavoloop meeliep. Maar in de 28e editie van dit prima georganiseerde hardloopevemenent liepen Alwin Roovers en Toon Heeren voorin mee. En beiden klasseerden zij zich bij de top vijf. Alwin moest genoegen nemen met de laagste klassering ooit in Rijsbergen de de Master45 uit St. Willebrord was de sterkste in zijn (leeftijds)klasse.
Dick Ringelberg

2015-06-20 Trackmeeting Utrecht levert PRs op voor Tim, Mike en Melvin - 0 views

 •  
  Tijdens de Trackmeeting op de baan van Maarschalkerweerd in Utrecht liepen 3 Achilles-LTV atleten nieuwe persoonlijke besttijden. Zowel Tim Ernest, Mike Teekens als Melvin Franken verbeterden hun soms 'stokoude' tijden op 1.500 of 3.000 meter.
Dick Ringelberg

2015-06-13 Ontwerper Achilles-LTV website kan ook hardlopen! - 0 views

Dick Ringelberg

2015-06-07 Zuidersterloop voor Mike Teekens - 0 views

 •  
  De uit vroeger tijden bekende Zuidersterloop uit Capelle a/d IJssel is voor de editie van 2015 teruggegaan van 10 EM naar 15 kilometer i.v.m. een parcourswijziging vanwege de koopzondag. Na een race met veel bochtjes en stoepjes en een meevallende temperatuur en windsnelheid lukte het Achillesatleet Mike Teekens om deze 15 km na 48:10 min. op zijn naam te schrijven.
Dick Ringelberg

2015-06-04 7 ton voor beweegonderzoek op Amsterdamse basisscholen - 0 views

 •  
  Wat was er eerder: een gebrekkige motoriek of overgewicht? Bij kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar gaan deze twee hand in hand. Lector Huub Toussaint van de Hogeschool van Amsterdam kreeg onlangs zeven ton subsidie voor een zogeheten RAAK-project dat deze problematiek in kaart wil brengen met een onderzoek onder vijfduizend Amsterdamse basisschoolkinderen. Doel van het project is drieledig. Toussaint en zijn team willen een reeds ontwikkelde test om de motoriek van kinderen te evalueren monitoren, zij willen meer kennis genereren over de relatie tussen motoriek en overgewicht én een zorgprotocol ontwikkelen voor kinderen bij wie de problematiek ernstige vormen aanneemt.
Dick Ringelberg

2015-05-14 Alwin en Mike wisselen afstand in Golden Ten en winnen weer - 0 views

 •  
  Traditioneel op Hemelvaartsdag: de Golden Tenloop in Delft. Alwin Roovers en Mike Teekens hadden van afstand gewisseld, in 2014 won Mike de 10 en Alwin de 5, nu was het Alwin die als eerste over de streep kwam na 10 km en Mike Teekens won de 5 in voorbereiding op de NK 1/2 marathon in Leiden 17 mei. De vijf van de Golden Tenloop is nu al voor het vier achtereenvolgende jaar voor Achilles-LTV!
 •  
  Traditioneel op Hemelvaartsdag: de Golden Tenloop in Delft. Alwin Roovers en Mike Teekens hadden van afstand gewisseld, in 2014 won Mike de 10 en Alwin de 5, nu was het Alwin die als eerste over de streep kwam na 10 km en Mike Teekens won de 5 in voorbereiding op de NK 1/2 marathon in Leiden 17 mei. De vijf van de Golden Tenloop is nu al voor het vier achtereenvolgende jaar voor Achilles-LTV!
Dick Ringelberg

2015-05-07 Verslag trainingsstage Bad Dürrheim - 0 views

 •  
  De atleten hebben van hun verblijf in Bad Dürrheim een mooi relaas opgetekent, over trainingen en de verjaardag van Nicoline op 5 mei.
Dick Ringelberg

2015-05-05 Achilles-LTV en Agium weer in Bad Dürrheim - 0 views

 •  
  Vanaf zaterdag 2 mei tot en met zaterdagh 9 mei zijn Alwin, Dick Lam, Melvin, Nicoline en Tim in Bad Dürrheim, samen met enkele jongens van Agium. Mike is al een week eerder neergestreken in het Zuid Duitse trainingsoord.
Dick Ringelberg

2015-04-19 Alwin Roovers blijft verbazen met PR op 5.000 m. - 0 views

 •  
  Voor de eerste competitiewedstrijd in de 2e divisie moest de mannenploeg van Achilles naar het Noord-Hollandse Grootebroek. Toevallig op de baan van SAV, waar Alwin Roovers i.v.m. zijn stage juist op die atletiekbaan zijn wekelijke baantrainingen uitvoert. Met als hoofddoel dit seizoen zich te plaatsen voor het NK Baan senioren 5.000 meter in Amsterdam (30 juli t/m 2 augustus) kwam deze 5.000 m. niet verkeerd uit. Hoewel er in hetzelfde weekend interessant wegwedstrijden waren, koos Alwin toch voor deelname aan deze competitiewedstrijd. Met als uiteindelijk resultaat een verpulvering van zijn PR (van 15:14.11 - 1e competitiewedstrijd 2014) naar 14:36.46, wat een verbetering betekent van ruim 37 seconden. En meteen goed voor kwalificatie voor het NK Senioren!
  Lees hieronder het wedstrijdverslag van Alwin.
Dick Ringelberg

2015-04-16 PRs voor Dirks bros in Oud-Beijerland - 0 views

 •  
  Eigenlijk zouden ze met drie man naar Oud-Beijerland afreizen voor de avondwedstrijd bij AV Spirit, maar de wedstrijdvoorbereiding van Tim Ernest mislukte volkomen door een opspelende enkelkwetsuur. Vandaar dat Daan en Stef Dirks "alleen" meededen aan de eerste wedstrijd van het Runnersworld Spijkenisse Baancircuit 2015.
Dick Ringelberg

2015-04-09 'Sport is Baas' vecht voor vakdocenten LO in basisonderwijs - 0 views

 •  
  "Ik vind het van levensbelang dat kinderen goed leren bewegen", zegt Jacob van Schaik. De advocaat, oud-sportjournalist en fervent recreatief sporter richtte onlangs de Stichting 'Sport is Baas' op. Directe aanleiding was het wegbezuinigen van de vakdocent lichamelijke opvoeding op basisschool De Morgenster in Haastrecht. Stichting Sport is Baas financiert twee maal per week deskundig bewegingsonderwijs op basisscholen. Met ingang van 5 januari 2015 maakt De Morgenster daar gebruik van. Dat bewegingsonderwijs wordt gefinancierd door scholen, de gemeente, fondsen, bedrijven en giften van particulieren. De Stichting is lokaal begonnen, maar de ambities zijn groot. Het streven is twee lesuren lichamelijke opvoeding per week voor elke Nederlandse basisscholier in het cursusjaar 2016/17.
Dick Ringelberg

2015-04-07 Mike Teekens weer sneller in Pijnacker - 0 views

 •  
  Altijd leuk, hardlopen in je geboortedorp. Zo ook voor Mike, die hier al menige kilometer heeft gerend. En natuurlijk ook de Paasloop, waar Teekens zijn eigen parcoursrecord verbeterde.
  Hieronder lees je zijn eigen raceverslag.
Dick Ringelberg

2015-03-29 PR's voor Alwin, Daan en Stef bij Parelloop - 0 views

 •  
  Een verkouden Mike Teekens kon niet zo hard lopen als hij wilde, Melvin Franken werd noodgedwongen fotograaf omdat hij werd gehinderd door een fikse keelpijn, maar Alwin Roovers en Daan en Stef Dirks lieten zien waar de laatste trainingweken in resulteerden! Alwin rende 21 seconden van zijn PR af, wat nu op 31:03 staat. Stef en Daan kwamen in die volgorde over de finish, beiden in 16:30, wat ook voor de gebroeders een forse verbetering van hun 5 km-tijd opleverde!
1 - 20 of 584 Next › Last »
Showing 20 items per page