Skip to main content

Home/ Groups/ Snelvoetige
Dick Ringelberg

PR's voor Alwin, Daan en Stef bij Parelloop - 0 views

 •  
  Een verkouden Mike Teekens kon niet zo hard lopen als hij wilde, Melvin Franken werd noodgedwongen fotograaf omdat hij werd gehinderd door een fikse keelpijn, maar Alwin Roovers en Daan en Stef Dirks lieten zien waar de laatste trainingweken in resulteerden! Alwin rende 21 seconden van zijn PR af, wat nu op 31:03 staat. Stef en Daan kwamen in die volgorde over de finish, beiden in 16:30, wat ook voor de gebroeders een forse verbetering van hun 5 km-tijd opleverde!
Dick Ringelberg

2015-03-18 Moet het bewegingsonderwijs ook op de schop? - 0 views

 •  
  In eerdere bijdragen (zie de 'gerelateerde berichten' in de rechterkolom) betoogde ik dat scholen niet al te zuinig met de lessen bewegingsonderwijs om moeten springen en dat plezier in bewegen en bewegingsonderwijs wezenlijk is. En dat de leerlingen ook verder natuurlijk wel wat van die lessen moeten 'meenemen' en dat er daarom iemand voor de klas moet staan die van wanten weet. Ik had het nog niet over de inhoud van de gymlessen. Daarom deze keer vooral daarover. Maar eerst nog heel even over die man of vrouw voor de klas. Want dat blijft nog wel steeds een dingetje.
Dick Ringelberg

2015-03-15 Tim Ernest goed op dreef in Rhoon - 0 views

 •  
  In de gemeente Albrandswaard nam Achilles-LTV atleet deel aan de tweede editie van de Lenteloop in Rhoon. In de eerste uitvoering wist de Etten-Leurse 800-meterloper de 5 km te winnen, dus ook dit jaar was hij een van de favorieten voor de overwinning op die afstand. Hieronder lees je zijn eigen raceverslag.
Dick Ringelberg

2015-03-10 Startnummer 13280 tijdens de CPC-loop - 0 views

 •  
  Als training en voorbereiding op komende wedstrijden in 2015 trainde Mike Teekens zondag 8 maart twee keer. Eerst op het parkoers van de (Delftse) Kopjesloop zo'n zestien kilometer, en later op de dag n og eens ruim eenentwintig door zijn anonieme deelname aan de CPC.
Dick Ringelberg

2015-03-01 Mike Teekens op dreef in Alphen - 0 views

 •  
  In Alphen aan de Rijn zorgden de weersomstandigheden - een harde wind - ervoor dat Mike Teekens zijn beoogde tempo van 3:10>3:08 min/km niet haalde. Desalniettemin slaagde de hardlopende Rijswijker er in een mooi PR op de 20 km. te vestigen en een aantal Nederlandse subtoppers achter zich te laten.
Dick Ringelberg

2015-03-01 Tweede NK-medaille voor Stef Dirks - 0 views

 •  
  In hun eerste indoor-optreden kwamen de gebroeders Dirks in Apeldoorn bij het NK Indoor voor A/B Junioren tot een derde en vierde plaats op voor het eerst verschillende afstanden
Dick Ringelberg

2015-02-09 Achilles-LTV-ers ook op NK 10 in vorm - 0 views

 •  
  Vier jongens deden mee aan het NK 10 km. op de weg in Schoorl. Mike, Alwin, Melvin en Ben haalden weliswaar geen podium, zoals clubgenoot Kees Lazeroms bij de M50 en clubgenote Chero bij de vrouwen, maar ze hadden ook iets meer tegenstand. En ze liepen allemaal harder, harder dan ooit. Dan kan je als trainer toch alleen maar tevreden zijn!
Dick Ringelberg

2015-01-16 Bram Bakker is psychiater, hardloper, schrijver en binnenkort ook cabaretier. - 1 views

 •  
  Hij schreef meerdere boeken over sport en bewegen als middel om niet alleen fysiek, maar ook mentaal gezond te blijven. Op 3 januari stond er een artikel in de Volkskrant waarin het nut van sport en bewegen om af te vallen op basis van wetenschappelijk onderzoek in twijfel werd getrokken. Sport Knowhow XL vroeg zich af wat Bram Bakker daarvan vond. Daarnaast vroegen we hem hoe het er in Nederland op dit moment voor staat met de mentale begeleiding in de sport.
Dick Ringelberg

2014-12-21 Wouter Warndorff met weinig trainingskilometers derde in Pekkercross - 0 views

 •  
  Door een hoge studiebelasting kwam de in Den Haag op de Academie voor Lichamelijk Opvoeding studerende Achillesatleet Wouter Warndorff desondanks tot een derde plaats bij de Pekkercross in Oud Gastel.
Dick Ringelberg

2014-12-11 Talentherkenning op basis van speelgoed, hobby's en sport - 0 views

 •  
  Speelgoed, hobby's en sporten uit de kindertijd zeggen vaak meer over iemands talent en karakter dan naar voren komt uit assessments en competentietesten. 'KernTalentenspecialist' Marc Budel wijst er op dat persoonlijkheid voor het overgrote deel bij de geboorte immers al vast ligt. Voor coaches van sporttalent is het daarom van belang om daar een goed beeld van te hebben.
Dick Ringelberg

2014-12-07 Ben Vriends goed op dreef in Deurne - 0 views

 •  
  De vanwege zijn opleiding tot docent lichamelijke opvoeding aan de Fontys Sporthogeschool tegenwoordig in Eindhovende wonende hardloper koos als testmoment de Zandboscross in Deurne uit. De 9.700 meter lange cross legde de in Zundert geboren hardloper af in 32:57
Dick Ringelberg

2014-12-07 Melvin Franken winnaar 10 km Ter Speckeloop - 0 views

 •  
  De regelmatig samen met zijn teamgenoot Alwin Roovers trainende Melvin Franken liep ongeveer simoltaan met zijn in Bergen op Zoom crossende trainingsmakker in Lisse de 10 km. van de Ter Speckloop van AV de Spartaan. Liep Alwin gemiddeld 3:27 min/km, het vlakke parcours langs de bollenvelden en de bossen bij Lisse zorgde ervoor dat de Sprundelse hardloper gemiddeld een tempo van ongeveer 3:20 kon aanhouden.
Dick Ringelberg

2014-12-07 Bruggenloop 2014 voor Mike Teekens - 0 views

 •  
  Met een opdracht liep de kopman van Achilles-LTV de 15 kilometer van de Rotterdamse Bruggenloop. De 27e editie van de hardloopwedstrijd die over 5 Rotterdamse bruggen voert, werd een glansrijke overwinning voor Mike Teekens.
Dick Ringelberg

2014-12-07 Alwin Roovers sterkste en snelste hardloper in Spado-cross - 0 views

 •  
  Na jaren in het bos tegenover het jeugdhostel Stayokay te hebben getraind, vond Achilles-LTV atleet Alwin Roovers het nu tijd om in zijn trainingsgebied aan de Spado-cross mee te doen. En zijn eerste deelname was meteen succesvol! Geen enkele andere loper wist de hardloper uit Rijsbergen bij te houden tijdens zijn 10,5 km lange race over het geaccidenteerde parcours.
Dick Ringelberg

2014-11-23 Alwin Roovers eerste onder 23 jaar in Warandeloop - 0 views

 •  
  Na twee jaar het (véél te vroege) NK Cross in Tilburg te hebben gehad, was het op 22 en 23 november eindelijk weer een eens ouderwetse Warandeloop, met een sterk internationaal veld. Op de zondag deden er 5 Achilles-LTV atleten mee: bij de B junioren Stef en Daan Dirks en bij het crossgala mannen Mike Teekens, Alwin Roovers en Melvin Franken.
Dick Ringelberg

2014-11-18 Gymnastiek heette niet voor niets lichamelijke opvoeding - 0 views

 •  
  Je kunt niet lezen en schrijven met de gymleraar | 18-11-2014
  Waartoe is het bewegingsonderwijs op aarde? Om de kinderen gezond en fit te houden, da's nogal wiedes. En ze kunnen tussen de reken- en taallessen door ook mooi hun zinnen even verzetten. En nou blijkt ook nog eens dat ze dan beter presteren op school. Goed dat ze er zijn, die gymlessen!
Dick Ringelberg

2014-11-16 Tweede plaats voor Tim Ernest in Oosterhout - 0 views

 •  
  Het was een natte dag, zondag 16 november 2014, maar dat weerhield de Etten-Leurse achthonderdmeterloper Tim Ernest niet om aan de 49e Scorpio-cross op de korte cross van start te gaan. Hoe het hem verging valt op te maken uit zijn persoonlijke raceverslag.
Dick Ringelberg

2014-11-11 Sponsoreffectonderzoek: waarom zou je? - 0 views

 •  
  Begin jaren zeventig deed sportsponsoring zijn intrede in Nederland en is sindsdien niet meer weg te denken uit de sportwereld. In de afgelopen 35 jaar is sportsponsoring uitgegroeid tot een miljoenenbusiness en als vakgebied sterk geprofessionaliseerd; sponsordeals worden vaker gesloten op basis van een goede match tussen sponsor en sponsorobject, en minder vaak op slechts onderbuikgevoel. Hiermee wordt er gezorgd voor een stevigere basis voor sponsoring. Daarnaast wordt er meer aandacht besteed aan de invulling en de activatie van sponsoring. Van reclameborden en logo's op het shirt, naar strategische partnerships en innovatieve activaties. Deze professionalisering gaat hand in hand met een toenemende vraag naar het inzichtelijk maken van het effect en rendement van sponsoring. Wat levert de (sport)sponsoring nou eigenlijk op? Sponsoreffectonderzoek kan hier een belangrijke rol in spelen.
Dick Ringelberg

2014-10-26 Alwin Roovers de sterkste op tien kilometer in Etten-Leur - 0 views

 •  
  Op een bijzonder mooie herstdag op de laatste zondag van oktober deden verschillende Achilles-LTV lopers goede zaken. Vooral Alwin Roovers vestigde de aandacht op zijn persoon, door alle andere 1.200 tien kilometerlopers achter zich te houden, en en passant zijn PR op deze afstand met meer dan anderhalve minuut te verbeteren. Ook goed bezig kan gezegd worden van Tim Ernest, die een prima tweede plaats op de 5 km scoorde, en weer helemaal terug is na zijn succesvol afgeslagen aanval van de ziekte van Pfeiffer.
Dick Ringelberg

2014-10-20 Achilles-LTV op trainingsstage in Bad Durrheim - 0 views

 •  
  Uit het Zuid Duitse Bad Durrheim ontving de redactie foto's van de acht teamgenoten die daar tot 25 oktober een week lang trainen. Meer foto's, fimpjes en belevenissen volgen nog.
1 - 20 of 565 Next › Last »
Showing 20 items per page