Skip to main content

Home/ Groups/ Snelvoetige
Dick Ringelberg

2016-06-18 Warndorff een en twee in Rijsbergen - 0 views

 •  
  Na zijn marathon avontuur heeft Wouter Warndorff op 1 juni weer voorzichtig een 5 km getest, die ging redelijk in 16:33, en nu pakte hij de volle winst in de Bavoloop met 16:15. Zijn jongere broer Felix kom hem een eind volgen, maar moest toch toestaan dat de oudste Warndorff bijna een halve minuut eerder finishte.
Dick Ringelberg

2016-06-04 Timothy Vergauwen wint zijn 5 km in Zundert voor de vierde keer - 0 views

 •  
  Tot een half uur voor het begin van de 5 km van de van Goghloop was Timothy onzeker of hij wel voor de zevende keer in zijn woonplaats zou starten. De tevoren opgedane adrealine was wellicht mede oorzaak dat hij die vijf kilometer nodig had.
Dick Ringelberg

2016-04-30 Hoe is het de marathonlopers met de '14' km voorbereiding in Rotterdam vergaan? - 0 views

 •  
  Maarten Fornerod is dataonderzoeker. En hij loopt marathons.
  Na de Marathon van Rotterdam is hij nogal nieuwsgierig naar de lopers die niet meer dan 14 kilometer trainden.

  Normaal trainen mensen in aanloop naar de marathon ook lange duurlopen, tot wel meer dan 30 kilometer. Trainster Stans van der Poel heeft echter een schema waarmee je niet meer traint dan 14 kilometer. Fornerod vergeleek 100 lopers die trainden met het schema van Van der Poel (14K-lopers) met 12.711 andere finishers van deze marathon.
Dick Ringelberg

2016-04-21 Het marathondebuut van Wouter Warndorff - 1 views

 •  
  Van de bijna 14.000 gefinishte marathonlopers in Rotterdam was Wouter Warndorff de snelste als lid van Achilles. De bedoeling van de ALO-student uit Standdaarbuiten was om binnen de 3 uur over de eindstreep op de Coolsingel te lopen, dat lukt helaas net niet. Ondanks dat de hardloper van Achilles-LTV gedurende de meeste tijd van zijn race een tempo van 4:15 min/km kon aanhouden, verloor hij zijn strijd met de sub3uur na de 35e kilometer. Maar desalniettemin toch een mooi tijd neergezet: 3.00:55. Lees hieronder zijn verhaal van de eerste marathon.
Dick Ringelberg

2016-04-21 Loopland Gelderland combineert vitalisering en talentherkenning - 0 views

 •  
  "We hebben inmiddels 22.000 scholieren beter leren bewegen", zegt Honoré Hoedt trots. De bevlogen hardloopcoach van onder anderen wereldkampioene Sifan Hassan heeft een missie en die missie gaat verder dan topsport. Hoedt ontwikkelde met subsidie van de provincie samen met een aantal Gelderse gemeenten en de HAN (Team Talent) Loopland Gelderland. Doel van het programma is om tussen 2014-2016 in totaal 20.000 scholieren beter te laten bewegen en lopen. "Dat is de basis voor een leven lang meer sportplezier, in elke sport", legt Hoedt uit. Als bijvangst fungeert het programma onder het motto 'Van Gelderland naar Rio' met een fijnmazig net in een kleine vijver als een goede talentidentificatiemethode.

  Honoré Hoedt nam in 2013 afscheid als bondscoach van de midden- en langeafstandslopers, mede omdat NOC*NSF destijds geen heil meer zag in het MiLa (midden- en langeafstand)-programma. Hoedt: "Dat is natuurlijk ontzettend jammer. Wij waren er sinds 2001 mee bezig en binnen vijf jaar waren bijna alle nationale records, die al 25 jaar stonden, verbroken. We pakten internationaal medailles met bijvoorbeeld Bram Som en Arnoud Okken. Toen NOC*NSF besloot met zowel Top als Talent van het MiLa-programma op te houden werd het hardlopen in Nederland eigenlijk van de kaart geveegd. Gelukkig gaat de wijsheid op de burelen van NOC*NSF niet altijd op want je ziet dat nu veel lopers uitstekend op olympisch niveau presteren en weer heel veel talent hebben, neem Maureen Koster en uiteraard Sifan Hassan, die zelfs voor goud gaat."
Dick Ringelberg

2016-04-06 Verplicht drie uur gymles op basisscholen stapje dichterbij - 0 views

 •  
  Het is de vraag of zijn initiatiefwet nog voor de Tweede Kamerverkiezingen kan worden aangenomen maar als het aan Michiel van Nispen ligt, is drie uur gymles per week in het basisonderwijs binnenkort wettelijk verplicht. Daartoe diende het SP-kamerlid op 25 februari een initiatiefwetsvoorstel in. Als het wordt aangenomen, wordt ook de vakdocent lichamelijke opvoeding in het primair onderwijs verplicht. De VVD diende begin februari eveneens een voorstel in om die vakdocent verplicht te stellen. Volgens Van Nispen is er in de Kamer veel animo voor het verbeteren van het bewegingsonderwijs in het basisonderwijs, maar er zijn nog wel de nodige politieke en praktische hobbels te nemen.
Dick Ringelberg

2016-03-14 Henk Buesink rent langzaam weer harder - 0 views

 •  
  Als voorbereiding op het NK Veldloop voor Gemeente ambtenaren liep Henk Buesink op zaterdag 12 maart een 5 km-wedstrijd, onderdeel van de 40e editie van de Halve Marathon van de "Dordrechtse Krachtsport- en Atletiekvereniging Hercules".
Dick Ringelberg

2016-03-06 Mike Teekens snel in Alphen aan de Rijn - 0 views

 •  
  In de voorbereiding van zijn baan- en wegseizoen koos Mike Teekens niet de CPC-loop in Den Haag om zijn zilveren plak, behaald in Leiden vorig op het NK halve marathon, te verdedigen en zich weer te begeven onder zijn concurrenten, maar de klassieke wegseizoenopener de Twintig van Alphen. Daar bleek dat Mike weer goed op dreef was en nu zelfs 02:40 sneller was dan op 1 maart 2015. Hoe de Achillesatleet uit Rijswijk zijn 20 beleefde lees je hieronder.
Dick Ringelberg

2016-02-28 Bronzen plak voor Alwin Roover op 3.000 indoor - 0 views

 •  
  Met stijgend zelfvertrouwen legde Alwin Roovers de weg af naar zijn eerste NK Indoor. Gedurende zijn laatste trainingsweek begon de hardloper uit Rijsbergen meer te geloven zijn in eigen mogelijkheden. Na een gelukte test op dondagdagavond, waarbij Alwin een aantal 300-tjes in bijna wedstrijdtempo liep, werd de knop definitief omgezet: "Ik ga voor een podiumplaats in Apeldoorn."
Dick Ringelberg

2016-02-19 Topdrukte voor de Atletiekunie met organisatie zes NK's - 0 views

 •  
  De wintermaanden staan traditioneel in het teken van sporten als skiën en schaatsen, maar in februari en begin maart eist ook atletiek flink wat aandacht op. Er staan liefst vier Nederlands Kampioenschappen Indoor op het programma. Op de weg werd afgelopen weekend al het NK 10 kilometer gelopen en 6 maart volgt het kampioenschap op de halve marathon. Van de Atletiekunie vraagt dat naast veel enthousiasme ook behoorlijk wat organisatiekracht.
Dick Ringelberg

2016-02-11 Test voor meting van motorische vaardigheden nu operationeel - 0 views

 •  
  Bij het lectoraat Gezonde Leefstijl in een Stimulerende Omgeving (GLSO) van de Haagse Hogeschool (HHS) werd - samen met ASM bv en de Vrije Universiteit - de zogeheten MQ ('Motorische Quotiënt') schooltest ontwikkeld voor het meten van de motorische vaardigheden van kinderen. Het sportmarketingbureau 2Basics probeert het belang hiervan nu bij scholen en gemeenten onder de aandacht te brengen. Volgens Joris Hoeboer, onderzoeker en docent van de HHS, is dat de hoogste tijd.
Dick Ringelberg

2016-02-07 Prima indoor debuut voor Alwin Roovers - 0 views

 •  
  In de aanloop naar het het NK 10 km op de weg (14 februari Schoorl), het NK Indoor Senioren (28 februari Apeldoorn) en het NK Cross (13 maart Oldenzaal) liep Alwin Roovers zijn eerste indoorwedstrijd. Op dezelfde baan als waarop eind februari het NK wordt gehouden, legde de Rijsbergse hardloper 15 rondjes op de indoorbaan af.
Dick Ringelberg

2015-11-01 Achilles-LTV en Agium op trainingsstage in Haamstede - 0 views

 •  
  Daar waren we nog nooit geweest, in dit gedeelte van Zeeland. Ooit met LTES verbleven we in de Stayokay in Domburg, maar daar was de trainingsomgeving met uitzondering van het strand niet voldoende. In tegenstelling tot de kop van Schouwen (Duiveland), hebben we op dit mooie Zeeuwse eiland lang niet alle mogelijke parcoursen benut! Het was weer een prima gezelschap met goede trainingen zonder blessures voor: Nicoline, Alwin, Toon, Stef, René, Thomas, Johan, Daan, Marc, Tim, Timothy, Dick en Dick.
Dick Ringelberg

2015-10-25 Alwin Roovers wint in successie de 10 in Etten-Leur - 0 views

 •  
  Op de 10 km van de drieendertigste editie van Marathon Brabant was ook in 2015 Alwin Roover de snelste atleet. Net zoals in 2014 was het de hardloper van Achilles-LTV die als eerste de finish op de Markt in Etten-Leur passeerde. Vorig jaar legde de Rijsbergse loper de 10 km af in 31:55 min, nu volstond 32:02 voor de winst.
Dick Ringelberg

2015-09-06 Alwin Roovers wint halve marathon Oostland - 0 views

 •  
  De derde editie van De Halve Marathon Oostland in het Zuid-Hollandse Pijnacker werd evenals de uitvoering van 2014 beheerst door de loopgroepen van Dick Lam. Zowel de mannen van Achilles-LTV als van Agium stonden niet alleen vooraan bij de start, maar bevolkten ook het podium. De snelste van allemaal van Alwin Roovers, die in 2013 13e werd in 1.18:15, in 2014 4e in 1.17:07, en dit jaar in 1.12:32 zegevierde. Hoe hij die PR-verbetering met ruim viereneenhalve minuut realiseerde lees je hier onder.
Dick Ringelberg

2015-08-30 Toon Heeren wint warme Midsummerrun - 0 views

 •  
  In het laatste weekend van augustus worden in Bosschenhoofd de Midzomerfeesten gehouden. Sinds drie jaar is de Midsummerrun daar onderdeel van. Die loopwedstrijd begon met 174 deelnemers in 2013, steeg in 2014 naar 231 en in 2015 stonden er 257 hardlopers op de uitslaglijst. Bovenaan de editie van dit jaar staat Toon Heeren, die niet alleen de snelste was in de categorie M45, maar ook overall de rapste loper was.
Dick Ringelberg

2015-08-20 Wetsvoorstel: drie uur gym op basisscholen - 0 views

 •  
  "Ik vind dat ieder kind recht heeft op bewegen en niet alleen kinderen van rijke ouders of kinderen met ouders die het geld hebben om hun kinderen naar de hockeyclub te sturen", aldus Michiel van Nispen. Het SP-kamerlid komt binnenkort met een initiatiefwet die ervoor moet zorgen dat basisschoolleerlingen voortaan drie uur per week gymles krijgen. Op dit moment is er wettelijk niets vastgelegd over het aantal uren gymles in het primair onderwijs. "Gemiddeld wordt er op basisscholen minder dan twee uur per week bewegingsonderwijs gegeven en dat is veel te weinig", aldus het Kamerlid.
Dick Ringelberg

2015-08-19 Help, mijn sport is stervende! - 0 views

 •  
  Wellicht ben ik aan de pessimistische kant, maar ik heb de sterke indruk dat atletiek een groot probleem heeft. De 'moeder aller sporten' is langzaam maar zeker op weg naar zijn ondergang. Ik heb meer dan veertig jaar in deze sport doorgebracht en meegemaakt hoe de populariteit van atletiek gestadig daalde: de lege zitplaatsen in de stadions, het terugtrekken van sponsoren, het verdwijnen van wedstrijden van de kalender, en het kleiner worden van het aantal deelnemers aan nationale kampioenschappen. Atletiek is echter een 'dinosaurus' dus het stervensproces kan lang duren.
Dick Ringelberg

2015-08-03 Alwin Roovers wint brons op NK 5.000 meter - 0 views

 •  
  Ruim zeven jaar investeren in hardlopen levert het NK Atletiek voor senioren in Amsterdam Alwin Roovers het gewenste rendement. Na een succesvol voorseizoen wist de hardloper uit Rijsbergen op de 5.000 meter de bronzen medaille te winnen.
Dick Ringelberg

2015-08-01 Sterk debuut op NK baan voor Melvin Franken - 0 views

 •  
  Na zijn zilveren junioren NK-medaille, behaald in Tilburg in 2010, was vrijdagavond 31 juli 2015 zijn debuut op de 10.000 meter bij de senioren. En wat voor debuut: meteen een vijfde plaats, met een PR!
1 - 20 of 605 Next › Last »
Showing 20 items per page