Skip to main content

Home/ Groups/ Snelvoetige
Dick Ringelberg

2015-05-14 Alwin en Mike wisselen afstand in Golden Ten en winnen weer - 0 views

 •  
  Traditioneel op Hemelvaartsdag: de Golden Tenloop in Delft. Alwin Roovers en Mike Teekens hadden van afstand gewisseld, in 2014 won Mike de 10 en Alwin de 5, nu was het Alwin die als eerste over de streep kwam na 10 km en Mike Teekens won de 5 in voorbereiding op de NK 1/2 marathon in Leiden 17 mei. De vijf van de Golden Tenloop is nu al voor het vier achtereenvolgende jaar voor Achilles-LTV!
 •  
  Traditioneel op Hemelvaartsdag: de Golden Tenloop in Delft. Alwin Roovers en Mike Teekens hadden van afstand gewisseld, in 2014 won Mike de 10 en Alwin de 5, nu was het Alwin die als eerste over de streep kwam na 10 km en Mike Teekens won de 5 in voorbereiding op de NK 1/2 marathon in Leiden 17 mei. De vijf van de Golden Tenloop is nu al voor het vier achtereenvolgende jaar voor Achilles-LTV!
Dick Ringelberg

2015-05-07 Verslag trainingsstage Bad Dürrheim - 0 views

 •  
  De atleten hebben van hun verblijf in Bad Dürrheim een mooi relaas opgetekent, over trainingen en de verjaardag van Nicoline op 5 mei.
Dick Ringelberg

2015-05-05 Achilles-LTV en Agium weer in Bad Dürrheim - 0 views

 •  
  Vanaf zaterdag 2 mei tot en met zaterdagh 9 mei zijn Alwin, Dick Lam, Melvin, Nicoline en Tim in Bad Dürrheim, samen met enkele jongens van Agium. Mike is al een week eerder neergestreken in het Zuid Duitse trainingsoord.
Dick Ringelberg

2015-04-19 Alwin Roovers blijft verbazen met PR op 5.000 m. - 0 views

 •  
  Voor de eerste competitiewedstrijd in de 2e divisie moest de mannenploeg van Achilles naar het Noord-Hollandse Grootebroek. Toevallig op de baan van SAV, waar Alwin Roovers i.v.m. zijn stage juist op die atletiekbaan zijn wekelijke baantrainingen uitvoert. Met als hoofddoel dit seizoen zich te plaatsen voor het NK Baan senioren 5.000 meter in Amsterdam (30 juli t/m 2 augustus) kwam deze 5.000 m. niet verkeerd uit. Hoewel er in hetzelfde weekend interessant wegwedstrijden waren, koos Alwin toch voor deelname aan deze competitiewedstrijd. Met als uiteindelijk resultaat een verpulvering van zijn PR (van 15:14.11 - 1e competitiewedstrijd 2014) naar 14:36.46, wat een verbetering betekent van ruim 37 seconden. En meteen goed voor kwalificatie voor het NK Senioren!
  Lees hieronder het wedstrijdverslag van Alwin.
Dick Ringelberg

2015-04-16 PRs voor Dirks bros in Oud-Beijerland - 0 views

 •  
  Eigenlijk zouden ze met drie man naar Oud-Beijerland afreizen voor de avondwedstrijd bij AV Spirit, maar de wedstrijdvoorbereiding van Tim Ernest mislukte volkomen door een opspelende enkelkwetsuur. Vandaar dat Daan en Stef Dirks "alleen" meededen aan de eerste wedstrijd van het Runnersworld Spijkenisse Baancircuit 2015.
Dick Ringelberg

2015-04-09 'Sport is Baas' vecht voor vakdocenten LO in basisonderwijs - 0 views

 •  
  "Ik vind het van levensbelang dat kinderen goed leren bewegen", zegt Jacob van Schaik. De advocaat, oud-sportjournalist en fervent recreatief sporter richtte onlangs de Stichting 'Sport is Baas' op. Directe aanleiding was het wegbezuinigen van de vakdocent lichamelijke opvoeding op basisschool De Morgenster in Haastrecht. Stichting Sport is Baas financiert twee maal per week deskundig bewegingsonderwijs op basisscholen. Met ingang van 5 januari 2015 maakt De Morgenster daar gebruik van. Dat bewegingsonderwijs wordt gefinancierd door scholen, de gemeente, fondsen, bedrijven en giften van particulieren. De Stichting is lokaal begonnen, maar de ambities zijn groot. Het streven is twee lesuren lichamelijke opvoeding per week voor elke Nederlandse basisscholier in het cursusjaar 2016/17.
Dick Ringelberg

2015-04-07 Mike Teekens weer sneller in Pijnacker - 0 views

 •  
  Altijd leuk, hardlopen in je geboortedorp. Zo ook voor Mike, die hier al menige kilometer heeft gerend. En natuurlijk ook de Paasloop, waar Teekens zijn eigen parcoursrecord verbeterde.
  Hieronder lees je zijn eigen raceverslag.
Dick Ringelberg

2015-03-29 PR's voor Alwin, Daan en Stef bij Parelloop - 0 views

 •  
  Een verkouden Mike Teekens kon niet zo hard lopen als hij wilde, Melvin Franken werd noodgedwongen fotograaf omdat hij werd gehinderd door een fikse keelpijn, maar Alwin Roovers en Daan en Stef Dirks lieten zien waar de laatste trainingweken in resulteerden! Alwin rende 21 seconden van zijn PR af, wat nu op 31:03 staat. Stef en Daan kwamen in die volgorde over de finish, beiden in 16:30, wat ook voor de gebroeders een forse verbetering van hun 5 km-tijd opleverde!
Dick Ringelberg

2015-03-18 Moet het bewegingsonderwijs ook op de schop? - 0 views

 •  
  In eerdere bijdragen (zie de 'gerelateerde berichten' in de rechterkolom) betoogde ik dat scholen niet al te zuinig met de lessen bewegingsonderwijs om moeten springen en dat plezier in bewegen en bewegingsonderwijs wezenlijk is. En dat de leerlingen ook verder natuurlijk wel wat van die lessen moeten 'meenemen' en dat er daarom iemand voor de klas moet staan die van wanten weet. Ik had het nog niet over de inhoud van de gymlessen. Daarom deze keer vooral daarover. Maar eerst nog heel even over die man of vrouw voor de klas. Want dat blijft nog wel steeds een dingetje.
Dick Ringelberg

2015-03-15 Tim Ernest goed op dreef in Rhoon - 0 views

 •  
  In de gemeente Albrandswaard nam Achilles-LTV atleet deel aan de tweede editie van de Lenteloop in Rhoon. In de eerste uitvoering wist de Etten-Leurse 800-meterloper de 5 km te winnen, dus ook dit jaar was hij een van de favorieten voor de overwinning op die afstand. Hieronder lees je zijn eigen raceverslag.
Dick Ringelberg

2015-03-10 Startnummer 13280 tijdens de CPC-loop - 0 views

 •  
  Als training en voorbereiding op komende wedstrijden in 2015 trainde Mike Teekens zondag 8 maart twee keer. Eerst op het parkoers van de (Delftse) Kopjesloop zo'n zestien kilometer, en later op de dag n og eens ruim eenentwintig door zijn anonieme deelname aan de CPC.
Dick Ringelberg

2015-03-01 Mike Teekens op dreef in Alphen - 0 views

 •  
  In Alphen aan de Rijn zorgden de weersomstandigheden - een harde wind - ervoor dat Mike Teekens zijn beoogde tempo van 3:10>3:08 min/km niet haalde. Desalniettemin slaagde de hardlopende Rijswijker er in een mooi PR op de 20 km. te vestigen en een aantal Nederlandse subtoppers achter zich te laten.
Dick Ringelberg

2015-03-01 Tweede NK-medaille voor Stef Dirks - 0 views

 •  
  In hun eerste indoor-optreden kwamen de gebroeders Dirks in Apeldoorn bij het NK Indoor voor A/B Junioren tot een derde en vierde plaats op voor het eerst verschillende afstanden
Dick Ringelberg

2015-02-09 Achilles-LTV-ers ook op NK 10 in vorm - 0 views

 •  
  Vier jongens deden mee aan het NK 10 km. op de weg in Schoorl. Mike, Alwin, Melvin en Ben haalden weliswaar geen podium, zoals clubgenoot Kees Lazeroms bij de M50 en clubgenote Chero bij de vrouwen, maar ze hadden ook iets meer tegenstand. En ze liepen allemaal harder, harder dan ooit. Dan kan je als trainer toch alleen maar tevreden zijn!
Dick Ringelberg

2015-01-16 Bram Bakker is psychiater, hardloper, schrijver en binnenkort ook cabaretier. - 1 views

 •  
  Hij schreef meerdere boeken over sport en bewegen als middel om niet alleen fysiek, maar ook mentaal gezond te blijven. Op 3 januari stond er een artikel in de Volkskrant waarin het nut van sport en bewegen om af te vallen op basis van wetenschappelijk onderzoek in twijfel werd getrokken. Sport Knowhow XL vroeg zich af wat Bram Bakker daarvan vond. Daarnaast vroegen we hem hoe het er in Nederland op dit moment voor staat met de mentale begeleiding in de sport.
Dick Ringelberg

2014-12-21 Wouter Warndorff met weinig trainingskilometers derde in Pekkercross - 0 views

 •  
  Door een hoge studiebelasting kwam de in Den Haag op de Academie voor Lichamelijk Opvoeding studerende Achillesatleet Wouter Warndorff desondanks tot een derde plaats bij de Pekkercross in Oud Gastel.
Dick Ringelberg

2014-12-11 Talentherkenning op basis van speelgoed, hobby's en sport - 0 views

 •  
  Speelgoed, hobby's en sporten uit de kindertijd zeggen vaak meer over iemands talent en karakter dan naar voren komt uit assessments en competentietesten. 'KernTalentenspecialist' Marc Budel wijst er op dat persoonlijkheid voor het overgrote deel bij de geboorte immers al vast ligt. Voor coaches van sporttalent is het daarom van belang om daar een goed beeld van te hebben.
Dick Ringelberg

2014-12-07 Ben Vriends goed op dreef in Deurne - 0 views

 •  
  De vanwege zijn opleiding tot docent lichamelijke opvoeding aan de Fontys Sporthogeschool tegenwoordig in Eindhovende wonende hardloper koos als testmoment de Zandboscross in Deurne uit. De 9.700 meter lange cross legde de in Zundert geboren hardloper af in 32:57
Dick Ringelberg

2014-12-07 Melvin Franken winnaar 10 km Ter Speckeloop - 0 views

 •  
  De regelmatig samen met zijn teamgenoot Alwin Roovers trainende Melvin Franken liep ongeveer simoltaan met zijn in Bergen op Zoom crossende trainingsmakker in Lisse de 10 km. van de Ter Speckloop van AV de Spartaan. Liep Alwin gemiddeld 3:27 min/km, het vlakke parcours langs de bollenvelden en de bossen bij Lisse zorgde ervoor dat de Sprundelse hardloper gemiddeld een tempo van ongeveer 3:20 kon aanhouden.
Dick Ringelberg

2014-12-07 Bruggenloop 2014 voor Mike Teekens - 0 views

 •  
  Met een opdracht liep de kopman van Achilles-LTV de 15 kilometer van de Rotterdamse Bruggenloop. De 27e editie van de hardloopwedstrijd die over 5 Rotterdamse bruggen voert, werd een glansrijke overwinning voor Mike Teekens.
1 - 20 of 572 Next › Last »
Showing 20 items per page