Skip to main content

Home/ Groups/ Snelvoetige
Dick Ringelberg

2014-04-19 Achilles-LTV handhaaft ongeslagen status MiniRopaRun - 0 views

 •  
  De hardlopers van Achilles-LTV wonnen zowel de bedrijvenloop met als sponsor Johan Vergauwen Woninginrichting als de verenigingsloop, die met 25 team dit jaar weer redelijk bezet was. Bij de bedrijventeams was blijkbaar de economische crisis de oorzaak van een halvering van het gebruikelijk aantal gesubsidieerde loopteams.
Dick Ringelberg

2014-04-18 Tegenvallend debuut 800meterloper Tim op 3.000 meter - 0 views

 •  
  Gisteravond liep Tim Ernest voor het eerst van zijn leven een 3.000 meter baanwedstrijd. Dat een verhuizing, met alle voorbereidingen, van Wouw naar Etten-Leur flink wat tijd en energie vergen, en dus het inleveren van prestatieniveau betekent, daar is de schrijver van het volgende relaas wel achter. Lees verder hoe het hem in de koude kleren ging zitten.
Dick Ringelberg

2014-04-13 Mike Teekens verrast met negative split in Rotterdam Marathon - 0 views

 •  
  Hij had op 20 oktober 2013 in Amsterdam als doorgelopen haas 2.34:56 gelopen op zijn eerste test marathon, maar op 13 april ging Mike Teekens voor het eggie. De eerste 10 km kreeg hij daarbij hulp van zijn teammaat Alwin Roovers, die als eerste loper van Meeùs met zijn team tweede werd in de Business Estafette Marathon in 2.38:23..
Dick Ringelberg

2014-04-08 Als je wilt veranderen, moet je heilige huisjes omver kegelen - 0 views

 •  
  Hans Koeleman: Ik wilde dit stuk eigenlijk schrijven over de wijze woorden van ISU-voorzitter Ottavio Cinquanta een paar weken geleden. De Italiaan is niet wars van vernieuwingen en heeft de afgelopen jaren de nodige hoon over zich af geroepen. Ik vond twee van zijn acties de afgelopen weken interessant en begon de man zelfs bijna aardig te vinden. Eerst gooit hij een grote knuppel in het nietige hoenderhoek van het internationale langebaanschaatsen door een aantal heilige huisjes omver te kegelen. Dat werd tijd. En daarna verdedigde hij zijn visie met de woorden dat 'we zo niet door kunnen blijven gaan, louter omdat we het al honderden jaren op deze wijze doen'.
Dick Ringelberg

2014-04-06 Achillesatleten lopen hard tijdens de Limburgse Parelloop - 0 views

 •  
  Aflopen zondag deed een aantal wedstrijdatleten van Achilles mee aan de snelle Parelloop in Brunssum. Al sinds de dagen van Ed Sligchers reist een delegatie hardlopers uit West-Brabant naar Limburg om zich daar te meten met andere toppers op 5 en 10 km. Op 6 april 2014 bestond de kern uit Felix en Wouter Wouter Warndorff, Daan en Stef Dirks en Alwin Roovers, van wie het volgen de wedstrijdrelaas afkomstig is.
Dick Ringelberg

2014-04-01 Sportsponsoring: Eerst daden, dan woorden - 0 views

 •  
  Sportsponsoring ondergaat een langzame metamorfose. Sponsoren profileren zich meer en meer als maatschappelijk partner in plaats van als geldschieter. Alleen om exposure gaat het allang niet meer en een steeds groter deel van het sponsorbudget gaat op aan maatschappelijke sponsoring. Die metamorfose komt niet uit de lucht vallen. Maatschappelijke sportsponsoring komt tegemoet aan de wensen van de kritische consument en dat levert succes op.
Dick Ringelberg

2014-03-11 Waarom hard werken als je een natuurtalent bent? - 0 views

 •  
  'De term natuurtalent is een misleidend concept! Sporters die geloven dat ze een natuurtalent zijn verliezen motivatie: waarom hard werken als het allemaal gaat om de juiste genen.'

  Waarom halen sommige talentvolle jonge sporters de top niet, terwijl aanvankelijk 'mindere' leeftijdsgenootjes die wel halen? Hoe komt het dat de ene sporter doorzet bij tegenslag, terwijl de ander opgeeft? Waarom kunnen sommige spelers niet tegen feedback, maar gaan anderen er juist actief naar op zoek? Hoe komt het dat de ene sporter telkens weer nieuwe uitdagingen aangaat, terwijl de ander liever in zijn comfortzone blijft?
Dick Ringelberg

2014-03-06 Krachttraining voor lopers (2) onderzoeksresultaten - 0 views

 •  
  In het vorige artikel over krachttraining werd duidelijk dat er aanwijzingen zijn dat krachttraining kan bijdragen aan de loopprestatie. In dit artikel vind je een aantal studies, met details over trainingsschema's en het effect ervan.
Dick Ringelberg

2014-03-05 Krachttraining voor lopers (1) onmisbaar! - 0 views

 •  
  Een van de klassieke trainingsprincipes is specificiteit: je moet datgene trainen waarin je beter wilt worden. Als hardloper betekent het dat je vooral veel zult moeten lopen om je persoonlijke records te verbreken. Echter, naast lopen kunnen ook andere trainingsvormen bijdragen aan een betere prestatie. Krachttraining voor hardlopers is onderwerp van veel studies. Hoewel de intensiteit, vorm en duur van deze vorm van training per studie verschilt lijkt de conclusie duidelijk: van krachttraining kun je harder gaan lopen. Wat volgt in dit artikel en deel twee volgende week is een overzicht van de resultaten, mogelijke effecten van krachttrainen en tips om deze te combineren met je looptraining.
Dick Ringelberg

2014-03-04 Stichting Sporttop: begeleiding van jonge sporttalenten - 0 views

 •  
  Wie aan de schaatser Jochem Uytdehaage (37) denkt, herinnert zich de specialist op de lange afstanden die twee gouden medailles (5 en 10 kilometer) en een zilveren plak (1.500 meter) won op de Winterspelen van Salt Lake City in 2002. Ook reed hij al in 2002 op de 10 kilometer als eerste schaatser onder de 13 minuten, in een tijd waarmee hij op de afgelopen Winterspelen - dus twaalf jaar later! - een bronzen medaille gehaald zou hebben. Inmiddels hangen de schaatsen van Uytdehaage alweer ruim zeven jaar aan de wilgen en viert hij dit jaar het tienjarig bestaan van zijn Stichting Sporttop: een organisatie die jonge sporttalenten begeleidt en ondersteunt via oud-topsporters. Sport Knowhow XL sprak met de voormalig topschaatser over dit jubileum en over zijn toekomstplannen.
Dick Ringelberg

2014-02-23 Wouter Warndorff wint DJA-cross 2014 - 0 views

 •  
  Na goed te hebben uitgelopen van de inspanning in Apeldoorn had Achillesatleet Wouter Warndorff nog wat energie over om ruim 10 km. te crossen in Zundert.
Dick Ringelberg

2014-02-22 Moedige Wouter Warndorff mist net finale op NK Indoor - 0 views

 •  
  In de tweede serie 1.500 meter tijdens het NK Indoor Senioren in Apeldoorn lukte het Achilles-atleet Wouter Warndorff net niet om zich voor de finale op zondag te kwalificeren.
Alwin Roovers

2013-12-26 Melvin Franken slaat zijn slag in Sprundel - 0 views

 •  
  Thuisloper Melvin Franken maakte zijn rol als lokale favoriet in de Spundelse Kerstcross waar door in de laatste van vijf omlopen concurrent en clubgenoot Alwin Roovers de hielen te laten zien. Ongeveer een uur daarvoor passeerde Tim Ernest het finishlint als winnaar van de korte cross. Stef en Daan Dirks reisden af naar Vught voor de Kangoeroeloop om daar als eerste en tweede te finishen op de vijf kilometer.
Dick Ringelberg

2013-12-15 Tim Ernest met PR derde op 5 km in Spijkenisse - 0 views

 •  
  De Sparkmarathon van de gelijknamige atletiekverening in Spijkenisse kent naast een halve marathon ook een 5 en een 10 km. Lijkt een beetje op de Etten-Leurse Marathon Brabant, maar dan met minder deelnemers. Op 15 december finishten er in Spijkenisse zo'n 1.130.En Tim haalde hier mooi vijftien seconden van zijn uit 2011 daterende PR af!
Dick Ringelberg

2013-12-08 Top drie klasseringen voor Wouter, Daan en Stef bij Spado-cross - 0 views

 •  
  Ondanks de prima weersomstandigheden bleek de Spado-cross in Bergen op Zoom een zeer pittige. Het parcours was goed te belopen, maar het geaccidenteerde terrein maakte van deze cross een zware race voor de lopers.
Dick Ringelberg

2013-11-26 Effectmeting bij sportsponsoring; what else? - 0 views

 •  
  Toen ik begon als promovenda bij Fontys Economische Hogeschool Tilburg droeg het project waaraan ik ging werken de werktitel 'de ROI van sportsponsoring'. Dat leverde veel reacties op van geïnteresseerden; het bleek een hot issue. In de jaren daarna werd alleen maar duidelijker dat het rendement van sponsoring een belangrijk thema is waar nog veel vragen over bestaan.
Dick Ringelberg

2013-11-24 Achilles-LTV atleten presteerden naar behoren op NK Cross - 0 views

 •  
  Het derde en laatste NK Cross in Tilburg, pas weer in 2015 in Kerkrade, leverde voor het topteam van Achilles geen medailles op. Wel goede prestaties voor Felix, Mike, Alwin, Wouter Daan en Stef in de Nationale Veldloop Kampioenschappen in de Warande.
Dick Ringelberg

2013-11-17 Melvin snel in Zevenheuvelenloop, Toon eerste M45 - 0 views

 •  
  Aan de dertigste editie van de Zevenheuvelenloop deden ook drie Achilles-LTV atleten mee. Melvin Franken eindigde als tweede Achilles;loper achter Colin Bekers in 49:06 en Toon heeren was de snelste M45-er.
1 - 20 of 491 Next › Last »
Showing 20 items per page