Skip to main content

Home/ Groups/ Snelvoetige
Dick Ringelberg

2016-10-31 Henk Buesink's geslaagde halve marathon Brabant - 0 views

 •  
  Op zondag 2 oktober liep Henk Buesink de Bredase Singelloop als een soort climaxloop ter voorbereiding van de halve van de Marathon Brabant. Ook de erna volgende trainingen verliepen volgens plan en de Master50 van Achilles-LTV voelde zich fit en sterk en was klaar voor een lekkere wedstrijd in zijn eigen woonplaats. Zijn raceverhaal lees je hieronder.
Dick Ringelberg

2016-10-11 Wat beweegt meisjes om (niet) te sporten? - 0 views

 •  
  Eveline Pels: "In juli voltooide ik de master Sportbeleid en Sportmanagement van de Universiteit Utrecht met een onderzoek naar de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht, een programma van de Gemeente Amsterdam. Hiervoor sprak ik met zestig meisjes tussen de 10 en 12 jaar over sport en bewegen en onderzocht ik welke invloed normen en denkbeelden op het gebied van gender en het lichaam hebben op het sportgedrag van de meisjes.

  Sporten brengt plezier, is gezond en beïnvloedt het sociale leven positief. Daarom is sportparticipatie een veelbesproken onderwerp bij overheidsinstanties, sportbonden en verenigingen, maar ook in de wetenschap. Hoe kunnen we zorgen dat meer kinderen gaan sporten en hoe houden we kinderen bij een vereniging?"
Dick Ringelberg

2016-10-03 Henk Buesink goed op weg naar halve marathon Brabant - 0 views

 •  
  Ondanks dat Henk Buesink een voorliefde heeft voor de 5 en 10 km op de weg, wil hij dit najaar toch weer eens een poging wagen op de halve in Etten-Leur goed te lopen. Zijn deelname aan de langste afstand tijdens de Bredase Singelloop, in de vorm van een climaxloop was na afloop geslaagd te noemen, door zowel een lange pittige duurloop met een snel einde (voor het neuro-musculaire effect), de gelopen afstand, het voorkomen van fysieke schade door alleen het laatste deel van de wedstrijd echt 'hard' te loen, het opgedane zelfvertrouwen, enfin; lees zijn raceverslag hieronder maar.
Dick Ringelberg

2016-09-24 Rijk Zwaanloop gewonnen door Alwin Roovers - 0 views

 •  
  Eindelijk weer spanning
  De zeventiende editie van de Rijk Zwaanloop over tien Engelse mijlen (16 kilometer en 90 meter) leek een beetje op het verhaal van de tien kleine negertjes. Telkens viel er een atleet af. Alwin Roovers bleef over en won in 54:39.
Dick Ringelberg

2016-09-23 "We moeten een vereniging worden die iedereen kent en waar iedereen bij wil ... - 0 views

 •  
  De besturen van sportverenigingen en andere sportorganisaties bestaan nog steeds voornamelijk uit 'oudere' mannen. Vrouwen maar zeker ook jongeren zijn er sterk in de minderheid. Terwijl een divers samengesteld bestuur - op basis van bijvoorbeeld leeftijd, geslacht, ervaring en opleiding - wellicht beter kan inspelen op veranderende sportbehoeftes van (potentiele) leden en daarmee de toekomst beter tegemoet kan treden.

  In de rubriek 'De jonge sportbestuurder' komt steeds een jongere aan het woord die de nodige ervaring heeft met bestuurswerk in de sport en andere jongeren wil stimuleren daar op zijn minst ook eens over na te denken. Door te laten zien hoeveel plezier ze eraan beleven maar ook hoeveel meerwaarde hun inbreng heeft voor de club én henzelf.
  Vandaag in 'De jonge sportbestuurder': Jouke Dijkstra, bestuurslid 'jeugdzaken' én 'trainingszaken' bij atletiekvereniging de Liemers.
Dick Ringelberg

2016-08-30 Hoe verenigingen hun maatschappelijke rol kunnen blijven vervullen - 0 views

 •  
  De vraag
  Ik ben er van overtuigd dat de sportvereniging in haar huidige vorm, weliswaar met noodzakelijke aanpassingen die iedere tijd vereist, voor de sport in Nederland van onschatbare waarde is. Jij bent als verenigingsadviseur dagelijks met sportverenigingen bezig. Deel jij die visie? Hebben sportverenigingen in Nederland inderdaad een gouden toekomst in jouw ogen?
Dick Ringelberg

2016-06-18 Warndorff een en twee in Rijsbergen - 0 views

 •  
  Na zijn marathon avontuur heeft Wouter Warndorff op 1 juni weer voorzichtig een 5 km getest, die ging redelijk in 16:33, en nu pakte hij de volle winst in de Bavoloop met 16:15. Zijn jongere broer Felix kom hem een eind volgen, maar moest toch toestaan dat de oudste Warndorff bijna een halve minuut eerder finishte.
Dick Ringelberg

2016-06-04 Timothy Vergauwen wint zijn 5 km in Zundert voor de vierde keer - 0 views

 •  
  Tot een half uur voor het begin van de 5 km van de van Goghloop was Timothy onzeker of hij wel voor de zevende keer in zijn woonplaats zou starten. De tevoren opgedane adrealine was wellicht mede oorzaak dat hij die vijf kilometer nodig had.
Dick Ringelberg

2016-04-30 Hoe is het de marathonlopers met de '14' km voorbereiding in Rotterdam vergaan? - 0 views

 •  
  Maarten Fornerod is dataonderzoeker. En hij loopt marathons.
  Na de Marathon van Rotterdam is hij nogal nieuwsgierig naar de lopers die niet meer dan 14 kilometer trainden.

  Normaal trainen mensen in aanloop naar de marathon ook lange duurlopen, tot wel meer dan 30 kilometer. Trainster Stans van der Poel heeft echter een schema waarmee je niet meer traint dan 14 kilometer. Fornerod vergeleek 100 lopers die trainden met het schema van Van der Poel (14K-lopers) met 12.711 andere finishers van deze marathon.
Dick Ringelberg

2016-04-21 Het marathondebuut van Wouter Warndorff - 1 views

 •  
  Van de bijna 14.000 gefinishte marathonlopers in Rotterdam was Wouter Warndorff de snelste als lid van Achilles. De bedoeling van de ALO-student uit Standdaarbuiten was om binnen de 3 uur over de eindstreep op de Coolsingel te lopen, dat lukt helaas net niet. Ondanks dat de hardloper van Achilles-LTV gedurende de meeste tijd van zijn race een tempo van 4:15 min/km kon aanhouden, verloor hij zijn strijd met de sub3uur na de 35e kilometer. Maar desalniettemin toch een mooi tijd neergezet: 3.00:55. Lees hieronder zijn verhaal van de eerste marathon.
Dick Ringelberg

2016-04-21 Loopland Gelderland combineert vitalisering en talentherkenning - 0 views

 •  
  "We hebben inmiddels 22.000 scholieren beter leren bewegen", zegt Honoré Hoedt trots. De bevlogen hardloopcoach van onder anderen wereldkampioene Sifan Hassan heeft een missie en die missie gaat verder dan topsport. Hoedt ontwikkelde met subsidie van de provincie samen met een aantal Gelderse gemeenten en de HAN (Team Talent) Loopland Gelderland. Doel van het programma is om tussen 2014-2016 in totaal 20.000 scholieren beter te laten bewegen en lopen. "Dat is de basis voor een leven lang meer sportplezier, in elke sport", legt Hoedt uit. Als bijvangst fungeert het programma onder het motto 'Van Gelderland naar Rio' met een fijnmazig net in een kleine vijver als een goede talentidentificatiemethode.

  Honoré Hoedt nam in 2013 afscheid als bondscoach van de midden- en langeafstandslopers, mede omdat NOC*NSF destijds geen heil meer zag in het MiLa (midden- en langeafstand)-programma. Hoedt: "Dat is natuurlijk ontzettend jammer. Wij waren er sinds 2001 mee bezig en binnen vijf jaar waren bijna alle nationale records, die al 25 jaar stonden, verbroken. We pakten internationaal medailles met bijvoorbeeld Bram Som en Arnoud Okken. Toen NOC*NSF besloot met zowel Top als Talent van het MiLa-programma op te houden werd het hardlopen in Nederland eigenlijk van de kaart geveegd. Gelukkig gaat de wijsheid op de burelen van NOC*NSF niet altijd op want je ziet dat nu veel lopers uitstekend op olympisch niveau presteren en weer heel veel talent hebben, neem Maureen Koster en uiteraard Sifan Hassan, die zelfs voor goud gaat."
Dick Ringelberg

2016-04-06 Verplicht drie uur gymles op basisscholen stapje dichterbij - 0 views

 •  
  Het is de vraag of zijn initiatiefwet nog voor de Tweede Kamerverkiezingen kan worden aangenomen maar als het aan Michiel van Nispen ligt, is drie uur gymles per week in het basisonderwijs binnenkort wettelijk verplicht. Daartoe diende het SP-kamerlid op 25 februari een initiatiefwetsvoorstel in. Als het wordt aangenomen, wordt ook de vakdocent lichamelijke opvoeding in het primair onderwijs verplicht. De VVD diende begin februari eveneens een voorstel in om die vakdocent verplicht te stellen. Volgens Van Nispen is er in de Kamer veel animo voor het verbeteren van het bewegingsonderwijs in het basisonderwijs, maar er zijn nog wel de nodige politieke en praktische hobbels te nemen.
Dick Ringelberg

2016-03-14 Henk Buesink rent langzaam weer harder - 0 views

 •  
  Als voorbereiding op het NK Veldloop voor Gemeente ambtenaren liep Henk Buesink op zaterdag 12 maart een 5 km-wedstrijd, onderdeel van de 40e editie van de Halve Marathon van de "Dordrechtse Krachtsport- en Atletiekvereniging Hercules".
Dick Ringelberg

2016-03-06 Mike Teekens snel in Alphen aan de Rijn - 0 views

 •  
  In de voorbereiding van zijn baan- en wegseizoen koos Mike Teekens niet de CPC-loop in Den Haag om zijn zilveren plak, behaald in Leiden vorig op het NK halve marathon, te verdedigen en zich weer te begeven onder zijn concurrenten, maar de klassieke wegseizoenopener de Twintig van Alphen. Daar bleek dat Mike weer goed op dreef was en nu zelfs 02:40 sneller was dan op 1 maart 2015. Hoe de Achillesatleet uit Rijswijk zijn 20 beleefde lees je hieronder.
Dick Ringelberg

2016-02-28 Bronzen plak voor Alwin Roover op 3.000 indoor - 0 views

 •  
  Met stijgend zelfvertrouwen legde Alwin Roovers de weg af naar zijn eerste NK Indoor. Gedurende zijn laatste trainingsweek begon de hardloper uit Rijsbergen meer te geloven zijn in eigen mogelijkheden. Na een gelukte test op dondagdagavond, waarbij Alwin een aantal 300-tjes in bijna wedstrijdtempo liep, werd de knop definitief omgezet: "Ik ga voor een podiumplaats in Apeldoorn."
Dick Ringelberg

2016-02-19 Topdrukte voor de Atletiekunie met organisatie zes NK's - 0 views

 •  
  De wintermaanden staan traditioneel in het teken van sporten als skiën en schaatsen, maar in februari en begin maart eist ook atletiek flink wat aandacht op. Er staan liefst vier Nederlands Kampioenschappen Indoor op het programma. Op de weg werd afgelopen weekend al het NK 10 kilometer gelopen en 6 maart volgt het kampioenschap op de halve marathon. Van de Atletiekunie vraagt dat naast veel enthousiasme ook behoorlijk wat organisatiekracht.
Dick Ringelberg

2016-02-11 Test voor meting van motorische vaardigheden nu operationeel - 0 views

 •  
  Bij het lectoraat Gezonde Leefstijl in een Stimulerende Omgeving (GLSO) van de Haagse Hogeschool (HHS) werd - samen met ASM bv en de Vrije Universiteit - de zogeheten MQ ('Motorische Quotiënt') schooltest ontwikkeld voor het meten van de motorische vaardigheden van kinderen. Het sportmarketingbureau 2Basics probeert het belang hiervan nu bij scholen en gemeenten onder de aandacht te brengen. Volgens Joris Hoeboer, onderzoeker en docent van de HHS, is dat de hoogste tijd.
Dick Ringelberg

2016-02-07 Prima indoor debuut voor Alwin Roovers - 0 views

 •  
  In de aanloop naar het het NK 10 km op de weg (14 februari Schoorl), het NK Indoor Senioren (28 februari Apeldoorn) en het NK Cross (13 maart Oldenzaal) liep Alwin Roovers zijn eerste indoorwedstrijd. Op dezelfde baan als waarop eind februari het NK wordt gehouden, legde de Rijsbergse hardloper 15 rondjes op de indoorbaan af.
Dick Ringelberg

2015-11-01 Achilles-LTV en Agium op trainingsstage in Haamstede - 0 views

 •  
  Daar waren we nog nooit geweest, in dit gedeelte van Zeeland. Ooit met LTES verbleven we in de Stayokay in Domburg, maar daar was de trainingsomgeving met uitzondering van het strand niet voldoende. In tegenstelling tot de kop van Schouwen (Duiveland), hebben we op dit mooie Zeeuwse eiland lang niet alle mogelijke parcoursen benut! Het was weer een prima gezelschap met goede trainingen zonder blessures voor: Nicoline, Alwin, Toon, Stef, René, Thomas, Johan, Daan, Marc, Tim, Timothy, Dick en Dick.
Dick Ringelberg

2015-10-25 Alwin Roovers wint in successie de 10 in Etten-Leur - 0 views

 •  
  Op de 10 km van de drieendertigste editie van Marathon Brabant was ook in 2015 Alwin Roover de snelste atleet. Net zoals in 2014 was het de hardloper van Achilles-LTV die als eerste de finish op de Markt in Etten-Leur passeerde. Vorig jaar legde de Rijsbergse loper de 10 km af in 31:55 min, nu volstond 32:02 voor de winst.
1 - 20 of 611 Next › Last »
Showing 20 items per page