Internationellt har podcasting blivit populärt. En rad stora universitet producerar och lägger ut sina podcasts fritt tillgängliga på nätet. Podcasts blir ett sätt att synas och att profilera sig.
Podcast har blivit ett populärt sätt att berätta och förklara för andra. Man kan prenumerera och lyssna eller titta i sin MP3-spelare eller dator. Men vad är egentligen en podcast och hur kan man skapa en själv?
För att skapa bra ljud behöver man rätt utrustning. Mikrofoner och hörlurar är en del av de grejer man behöver ha lite koll på för en lyckad inspelning.
Ljud är viktigt och öppnar för fler sinnesintryck och rikare upplevelser. Ljud i multimedia är en samling av tips och råd om hur man kan bli bättre på att använda och skapa ljud i olika lärandesammanhang.
Introduktion
Infact är ett verktyg för att bygga kunskapsöversikter som interaktiva mindmaps där man får en klar överblick och väljer djupdykning i de olika bubblornas faktapresentationer.
Monika och jag har börjat med lite rubriker till en verktygslåda för lärare på Kau. Detta är bara ett första utkast. Vi har valt att utgå från den kanadensiska modell som finns i Blended Learning strategien.
UNDERVISA PÅ NÄTET
Monika och jag har valt att börja med lite rubriker till en verktygslåda för lärare på Kau. Vi har utgått från den kanadensiska modell som finns med i dokumentet Strategisk plan för utveckling av Blended learning.
Jag skriver inte så mycket om de olika verktyg som vi pratade om under varje rubrik. Vi funderar också på om Wordpress kan vara en bra arbetsyta? Tyck gärna till....
UNDERVISA PÅ NÄTET
Blended learning på Karlstads universitet
BYGG DIN KURS MED STÖD AV LÄRPLATTFORMEN
ATT FÖRELÄSA MED STÖD AV NÄTET
Allmän information
Inspelade föreläsningar, (ex flipped classroom") asynkron kommunikation
Realtidsföreläsningar, synkron kommunikation
ATT KOMMUNIERA MED STUDENTERNA VIA NÄTET
GE ÅTERKOPPLING (FEEDBACK) TILL STUDENTERNA
TA EMOT DIGITALT MATERIAL FRÅN STUDENTERNA
GÖR DIG TILLGÄNGLIG PÅ NÄTET (ex studenterna kan boka tider för handledning
Jag tycker det är intressant eftersom spel engagerar så många människor och det verkar inte behövas varken piska eller morot. Tänk att hitta den mekanismen i undervisningen....att vi loggar in och inte kan sluta!!! I Lund använde en lärare Second life i sin undervisning i Kinesiska, men jag vet inte hur det är med den kursen i dag. Ledde dina slutsatser från Coursera till något i din undervisning?
Det är säkert svårt att översätta eller använda idéer från grundskolan på högskolan, men att känna motivation och ha roligt är väl knappast negativt för lärandet. Att använda rollspel eller avatarer i språkundervisningen underlättade för studenterna att prata.....har jag hört, finns det något exempel från Högskolan om att använda spelmetaforen i undervisningen, eller forskning inom området?
OK, tack för alla bra tips. Jag tänkte inte knacka kod som man säger utan räknar med att det finns anndra system i dag liknande Drupal som fungerar.(Jag kommer kanske inte in på kursen Webb och digital bild men det fanns en annan bildbehandlingskurs som jag ev går i höst) Monika, du kan väl utforska codeacademy Monika så kan vi pratas vid.
Efter en titt på dina fina hemsidor Monika så såg jag ingen direkt skillnad mellan HTML och Wordpress, ser man skillnad om vet var man skall titta? Ev kommer vi att organisera om hemsidan i VKF och Karlstad tar hand om den.