Skip to main content

Home/ Groups/ Innostava yhteisollinen media
Tero Toivanen

Five Best Practices for the Flipped Classroom | Edutopia - 9 views

  •  
    "Käänteinen luokkahuone" -idea on yksinkertaistettuna se, että tehtävät (läksyt) tehdään yhdessä opettajan kanssa koulussa ja oppiminen tapahtuu omalla ajalla esim. mobillilaitteiden tai tietokoneen avulla. Opettaja tekee esim. lyhyitä (mieluiten) opetusvideoita, jotka opiskelijat/oppilaat katsovat omalla ajallaan. Opetus ei enää olisikaan opettajan yksinpuhetta luokan edessä, vaan opettaja liikkuisi luokassa oppilaan luota toiselle auttaen jokaista tarpeen mukaan.
Tero Toivanen

six-emerging-technologies-in-education.jpg (470×2268) - 0 views

  •  
    Nousevia koulutuksen teknologioita. Alkavat jo olla tätä päivää.
Tero Toivanen

(4) Verkostoja, parvia ja sosiaalista mediaa oppimisen tueksi - 0 views

  •  
    Harto Pönkän erinomainen esitys sosiaalisen median jalkauttamisesta kouluihin ja oppimisen tueksi. Esityksessä annetaan konkreettisia esimerkkejä siitä, miten sosiaalista mediaa voitaisiin kouluissa käyttä. Lisäksi tulee informaatiota eri palveluiden ikärajoista, netiketistä jne.
Tero Toivanen

Tulevaisuuden koulu - kuten sen koen by Harto Pönkä on Prezi - 0 views

  •  
    Harto Pönkän erinomainen esitys tulevaisuuden koulusta. Nyt on aika lähteä toteuttamaan hänen esittämiään asioita tämän päivän koulussa!
Tero Toivanen

Edu.fi - Sosiaalisen median käyttöehdot opetuksessa - 0 views

  •  
    "Tähän esitykseen on koottu tietoa, pohdintaa, lainsäädäntöä ja opastusta, joka liittyy erilaisten Internet-palveluiden ja erityisesti sosiaalisen median palveluiden opetuskäyttöön. Kokonaisuuden ensimmäisessä luvussa annetaan muutama yksinkertainen, ohjaava neuvo. Tekstin loppuosa valottaa perusteita ja avaa ongelmia ja näkökulmia syvemmin. Tekstin on kirjoittanut Elias Aarnio, ja sitä ovat kommentoineet monet näiden asioiden parissa työskentelevät henkilöt. Kommentteja ovat esittäneet Jaana Kettunen, Esko Lius, Heikki Mäenpää, Rikupekka Oksanen, Ville Oksanen, Pasi Silander, Tarmo Toikkanen, Jarkko Sairanen ja Tanja Välisalo. Kiitoksia teille ja myös niille, jotka ovat esittäneet kommenttinsa nimettöminä tai nimimerkillä."
Tero Toivanen

OPS apua opeille - 0 views

  •  
    Loistavia vihjeitä uuden opetussuunnitelman toteuttamiseen käytännön koulutyössä.
Tero Toivanen

Tarvitaanko vanhempien lupa oppilaan verkko-opiskeluun? | Opettajan tekijänoi... - 0 views

  •  
    Vastaus mm. kysymykseen : "Jos oppilaan tulisi tuottaa sisältöä verkkoon, tarvitaanko joka lauseeseen lupa vanhemmilta?" 
Tero Toivanen

hipaisu - home - 0 views

  •  
    "Täppärit ja muut kosketusnäytölliset apuvälineet tuovat oppimiseen uusia ulottuvuuksia. Tällä hetkellä pioneerit kokeilevat ja kehittävät, kehittämishankkeissa toimitaan, laitevalmistajat käyttökouluttavat. Osaaminen on sirpaleina siellä täällä. Aloittaja sormineen ihmettelee, että missä, mitä, miten, apuaaa... Tämä wiki kokoaa toimijoita vinkkaamaan omastaan. Samalla wiki toimii aloittajalle porttina hipaisulaitteiden oppimiskäytön maailmaan. Tänne mahtuvat kaiken kokoiset laitteet ja kaikki laitemallit. Wikin laittoi alulle AVO Avoimuudesta voimaa oppimisverkostoihin -hankkeen AVO-opisto helmikuussa 2012, viikolla, jolloin täppäri saapui Aku Ankkaan."
Tero Toivanen

iPadit tulevat kouluihin | Lahti | yle.fi - 0 views

  •  
    "Lahdessa koulutoimi on viime vuosina satsannut laitehankintoihin ja pohtinut uuden tekniikan hyödyntämistä osana opetusta. Viime vuonna laitteita hankittiin 300 000 eurolla. Hankintalistalla oli lähinnä dataprojektoreita, dokumenttikameroita ja mikrotietokoneita. Renkomäen koulussa on vastikään otettu myös iPadit eli taulutietokoneet osaksi opetusta . Kouluun saatiin hankittua 8 laitetta vanhempainyhdistyksen tuella, oppilaiden ehdotuksesta. Nyt koulussa mietitään uudelle tekniikalle monenlaisia käyttömahdollisuuksia."
Tero Toivanen

Social Bookmarking with students: Quality not quantity! | The Edublogger - 0 views

  • Students need explicit instructions and instructions to get the most out of social bookmarking. Students must see the point of aggregating bookmarks that they can return to for further use. Don’t expect them to initially appreciate the value of why they should bookmark. Students need to be aware of the types of bookmarks they can save. I teach history, so a bookmark could be a link to maps, photos, documents, quotes and so on –it’s like collecting different artifacts online. Students need to understand bookmarking is about finding quality links and not quantity.
  •  
    "Knowing how to organise, filter, research, evaluate and bookmark resources online is a valuable skill for students to gain."
Tero Toivanen

http://www10.edu.fi/kenguru/content/files/Toyssy_Sanakirja.pdf - 1 views

  •  
    Yläkoulussa maahanmuuttajien oppimisvaikeudet reaaliaineissa ovat yleensä sidoksissa kielivaikeuksiin. Kuvasanakirjalla ja selostuksilla selkosuomeksi maahanmuuttajille ja  heikoimmille oppijoille luodaan paremmat edellytykset oppia vaikeasti hallittavia termejä ja sitä kautta asiakokonaisuuksia. Tässä työssä oppilaat tuottavat itse tietoa virtuaalisanakirjaan, joka julkaistaan ja joka tulee todelliseen käyttöön. Yksittäinen oppilas tai opettaja voi osallistua hyvinkin pienellä panoksella ja vaatimattomalla tuotoksella.
Tero Toivanen

http://www10.edu.fi/kenguru/content/files/Tapper_Kevainen-metsa.pdf - 1 views

  •  
    Keväinen metsä -projektissa oppilaat tutustuvat koulun lä- hiympäristössä olevaan metsään kuuden viikon ajan. Tavoitteena on, että oppilaat oppivat kuvailemaan, tutkimaan ja  selittämään ympäristöön ja luontoon kuuluvia ilmiöitä sekä niissä tapahtuvia muutoksia. Projektissa käytetään tutkivaa oppimista, jossa oppiminen etenee prosessinomaisesti  yksilö-, pari- ja ryhmätöitä tehden sekä luokkahuoneessa että luonnossa. Projektin aikana oppilaat opettelevat verkko-oppimisympäristön käyttöä. Verkko-oppimisympäristössä harjoitellaan  yhteistä tiedonrakentelua, verkkokeskustelua sekä tehtävien tekemistä ja tulosten dokumentoimista. Lisäksi oppilaat  harjoittelevat käyttämään muutamaa internetin verkkosivua  tiedonhankinnassa.
Tero Toivanen

http://www10.edu.fi/kenguru/content/files/Salmivirta_Nimikkopuut.pdf - 1 views

  •  
    Alakoulun oppimisprojektin tavoitteena oli lähiympäristön  muutosten havainnointi ja niiden monipuolinen käsittely lukuvuoden aikana. Työskentely toteutettiin kotiluokassa, ulkona sekä tietokoneluokassa ja dokumentoitiin joka vaiheessa verkko-oppimisympäristöön. Työskentely rytmitettiin vuodenaikojen mukaisesti koko lukuvuodelle neljään  toimintajaksoon. Jaksojen aikana tehtiin ryhmä- ja yksilö- töitä kuvataiteeseen liittyen sekä verkko- ja luokkatyöskentelyä luonnontiedon ja äidinkielen taitoja painottaen. Verkko-oppimisympäristössä kokoavana hahmona toimi luokan  maskottinalle, joka antoi ohjeita sekä suullisesti (äänitiedostot) että kirjallisesti.
Tero Toivanen

http://www10.edu.fi/kenguru/content/files/Loyttyniemi_Tietosarjakuva.pdf - 1 views

  •  
    Alakoulun projektissa oppilaat kiteyttävät opiskeltavan tietotekstin pääkohdat kuvateksteiksi. Tekstit kuvitetaan piirtämällä, mistä on apua varsinkin visuaalisille oppijoille. Aihe voi olla mistä oppiaineesta tahansa. Piirros skannataan ja väritetään tietokoneella. Lisätehtävät: Kuvat siirretään diaesitykseen ja tekstikentät tehdään koneella.
Tero Toivanen

http://www10.edu.fi/kenguru/content/files/Leppanen_Mina-ja-internet.pdf - 1 views

  •  
    Miten opitaan "osallistuvaa, vuorovaikutuksellista ja yhteisöllistä viestintää verkossa" (perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet)? Millaisia etiikkaan, moraaliin ja hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä oppilaat kohtaavat verkkomaailmassa? Mitä on sananvapaus verkossa? Mitä on verkkoturvallisuus oppilaan näkökulmasta? Minä ja internet on kuvaus tutkivan oppimisen projektista verkossa.
Tero Toivanen

http://www10.edu.fi/kenguru/content/files/Kotilainen_Uutisstudio.pdf - 1 views

  •  
    Projektin tavoitteena on valmiin uutisen tuottaminen. Projekti alkaa uutisten rakenteeseen tutustumisella. Oppilaat  tuottavat pienryhmissä oman lähiseutuun liittyvän uutisen.  Uutinen kuvataan luokkaan rakennetussa uutisstudiossa.  Lopuksi uutiset katsotaan yhdessä ja arvioidaan prosessia,  omaa tuotosta sekä toisten tuotoksia.
‹ Previous 21 - 40 of 104 Next › Last »
Showing 20 items per page