Skip to main content

Home/ Harppaus/ Contents contributed and discussions participated by Tero Toivanen

Contents contributed and discussions participated by Tero Toivanen

Tero Toivanen

Diigon käyttö sosiaalisena mediana - 18 views

harppaus_aika sosiaalinen media oppiminen harppaus web2.0 sosiaalinenmedia
  • Tero Toivanen
     
    Katselin tässä vähän näitä tämän ryhmän tuotoksia. Tämähän toimii todella upeasti! Olen käyttänyt Diigoa jo pitkään kirjanmerkkipalveluna, mutta aikaisemmin on sosiaalisen median puoli jäänyt vähemmälle. Tässä ryhmässä vuorovaikutus toimii upeasti!
  • Tero Toivanen
     
    Avokurssi loppui juuri ja tänään käytiin keskustelua vielä videokonferenssissa asiaan liittyen. Siinä Tarmo Toikkanen kyseli minulta Harppaukseen liittyen. Sanoin, että ollaan eletty vähän hiljaiselämää. Diigo-ryhmämme linkkeihin olen aina välillä laittanut joitain mielestäni mielenkiintoisia linkkejä. Perustin Twine:iin oman ryhmän, mutta sinne tarvittaisiin lisää ihmisiä mukaan. Ei muuta kuin Harppailemaan!
A Rongas

Käyttöjärjestelmät ja tietokoneet (+ mobiililaitteet) - 24 views

harppaus_it käyttöjärjestelmät tietotekniikka mobiili opefi sosiaalinen media
started by A Rongas on 20 Oct 09 no follow-up yet
  • Tero Toivanen
     
    Eipä käyttöjärjestelmään todellakaan pääse vaikuttamaan koulussa. Microsoft on osannut tehdä hommansa hyvin kauppiaina. Mullakin on kaikissa koneissa Windows, paitsi läppärissä, jonka annoin lastemme käyttöön. Se ei enää suostunut toimimaan ollenkaan Windows:in XP:llä, joten asensinkin siihen Ubuntun. Kun nyt ensimmäistä kertaa pääsin siihen tutustumaan, ihastuin heti. Tämä järjestelmä pitäisi olla kaikissa koneissa, joissa opiskellaan tietokoneen käyttöä eli kouluissa! Siinä joutuu pohtimaan, etsimään ratkaisua ja se auttaa ymmärtämään tietokoneen toimisen logiikkaa. En todellakaan ymmärrä, miksei se ole koulujen käyttöjärjestelmänä pakollinen. Rahaa säistyisi ja oppilaat oppisivat.
Henriikka Laiho

Ajankäytöstä ja informaatiotulvasta - miten siitä selvitään? - 76 views

ajankäyttö informaatiotulva harppaus_aika
started by Henriikka Laiho on 30 Aug 09 no follow-up yet
  • Tero Toivanen
     
    Täytyy myöntää, että sosiaalinen media kyllä meinasi alussa viedä lähes addiktiomaiseen tilaan. Huomasin viettäväni todella paljon aikaa ruudun äärellä. Kieltämättä tuli luettua uskomattomia määriä tekstiä lähinnä englanniksi. Google-readeriin tulee mulla päivittäin yli tuhat otsikkoa. Kesällä olin onneksi lomamatkalla Kuubassa perheen kanssa ja lähes poissa internetin ulottuvilta. Sen jälkeen olen pikkuhiljaa töiden alkamisen myötä palaillut taas sen äärelle. Otsikoiden lukeminen sujuu nykyään aika hurjaa vauhtia eikä omatunto enää kolkuta vaikka välillä merkitsen kaikki kylmästi luetuiksi, enkä enää jää miettimään sitä, olisiko siellä sittenkin ollut se juuri minulle tärkeä artikkeli.

    Vaaratekijöitä on siis ainakin minulle olemassa, mutta toisaalta sosiaalinen media antaa niin uskomattomia mahdollisuuksia, etten voi olla sitä hyödyntämättä. Lopulta tuosta uskomattomasta määrästä tarjontaa kuitenkin vain pieni osa on minulle todella tärkeätä ja hyödyllistä. Ajattelenkin ainakin minulle tärkeintä olevan oppia taito erottaa juuri se itselle tärkein aineisto ja löytää parhaat tavat saada tämä aineisto käsiini.

    Käytän itse paljon Diigoa ja minusta myös sen ryhmät ovat olleet todella hyödyllisiä. Olen myös ollut aika paljon Twinessa ja se kiehtoo minua. Harmi, ettei se (Twine) vielä ole oikein lyönyt itseään läpi. Twitteriin on tullut jännä suhde: käytän sitä enemmän tiedottamiseen löytämistäni mielenkiintoisista asioista, kuin tiedon lähteenä. Siitä on myös hauska seurata, mitä juuri nyt on liikkeellä. Kuitenkaan en ole kokenut sitä addiktoivaksi. Jostain syystä olen jäänyt Face Bookin ulkopuolelle. Minusta siinä on jotain epäilyttävää, koira haudattuna. Voin toki olla aivan väärässä...

    Tässä tuli vähän pientä tajunnanvirtaa liittyen sosiaaliseen mediaan, joka mielestäni on tullut jäädäkseen tai sitten kehittyäkseen vielä joksikin vielä huimemmaksi jutuksi.
1 - 4 of 4
Showing 20 items per page