Skip to main content

Home/ Harppaus/ Tietohallinto (IT- tai ATK-tuki) ja opettajan tarpeet
A Rongas

Tietohallinto (IT- tai ATK-tuki) ja opettajan tarpeet - 24 views

harppaus_it tietotekniikka selaimen

started by A Rongas on 20 Oct 09
  • A Rongas
     
    Miten koulussa kohtaavat tietotekniikasta huolehtivien (IT/ATK-tuen) ja opettajien/opiskelijoitten maailmat? Mistä löytyy tieto- ja viestintätekniikan pedagogisen käytön tuki? Entä sosiaalisen median käytön? Miten tuki voitaisiin järjestää uudella tavalla? Ovatko opiskelijat mukana resurssina?
  • A Rongas
     
    Kirjoitan, kuten aina, tosi viisaita mietteitä, Tero.

    Sosiaalisen median palvelut ja sovellukset jäävät tyhjiksi ilman ihmisiä ja heidän toiminnastaan syntyvää sisältöä. Näitä mietimme jo 10 vuotta sitten verkko-opetuksen ensimmäisen aallon aikana opiskelukaverini kanssa. Hänen ensimmäinen koulutuksensa oli insinööripuolelta. Niihin aikoihin puhuttiin kovasti sisällöntuotannosta. Nyt ollaan päästy jo askeleita eteenpäin, kun painotetaan myös yhteisöllistä tuottamista, yhteistoiminnallisuutta, jakamista, vuorovaikutusta, jaettua asiantuntijuutta, verkkovoimaa yms.

    Kehitys on hidasta suhteessa mahdollisuuksiin.
  • jylipiha
     
    Meillä on käytössä perinteinen xp + office henkilökunnan koneilla. Mielenkiintoista tosin on se, että kaikki päätökset asennuksista ym. tekee tietohallinto ja valitettavasti se ei aina vastaa käyttäjän tarpeita (siis opettajien ja muun henkilökunnan).

    Esimerkkinä voisi mainita esim. web-selaimista virallisesti käytössä on edelleen IE6. Se on vanhentunut ja epäyhteensopiva monessakin mielessä. Onneksi sen rinnalle on saanut firefoxin. Pakatuista tiedostoista ei saanut pitkään aikaan auki muutakuin zipit. Uusia docx ym. dokumentteeja ei saanut, jos ei itse tajunnut, minkä konvertterin piti hakea. Listaa voisi jatkaa eteenpäin, mutta nämä esimerkkeinä.

    Itse vedän datanomikoulutusta ja meille tuli jo muutama vuosi sitten vastaan niin paljon ongelmia, että jouduimme sopimaan tietohallinnon kanssa oman ympäristön pystyttämisestä. Rajapintana on reititin, joka yhdistää meidän ympäristön talon muuhun verkkoympäristöön. Saamme huseerata meidän puolella aivan vapaasti ja se ei häiritse muita kuin meitä. Olemme hankkineet itse koneet ja ohjelmistot ym. Täytyy sanoa, että olemme opetusmielessä tyytyväisiä. Eri asia on sitten henkilökuntakoneet talon muussa verkossa.
  • SusaPitk Pitkänen
     
    Seurailen tässä keskustelua ja ymmärrän hyvin tuskan.
    Itse olen työskentelyoikeudella Työterveyslaityoksella ja nyt on mahdollista katsoa miten siellä tehty ATK-tuen ja infran ulkoistus alkaa pelata. Toistaiseksi ei kovin hyvin mutta toisaalta servereiden ja ohjelmistojen siirto sekä laitekannan yhtenäistäminen on kesken.

    Omassa työssäni aion seuravaksi tehdä kuvauksen käyttämiemme järjestelmien teknisistä ominaisuuksista ja tarvittavista päivityksistä ja lähettää sen koulutustyöterveysasemien ( lue lääkärikeskusten ja kunnallisten työterveyshuoltojen) ATK- tuelle hurskain toivein. Ajatus on että erikoistumiskoulutusta tekevien lääkäreiden ei itse tarvitsisi ymmärtää näistä paljonkaan, vaan ATK-tuki hoitaisi koneet kuntoon. Tämän projektin jälkeen olen viisaampi näistä haasteista.

    Sen verran olen oppinut, että jos joku systeemi toimii, niin sitä ei kannata hevin muuttaa. Ja jos voi valita käytettäviä ohjelmistoja yms, niin valitsen avoimen lähdekoodin ja hylkään kaiken jossa jotain pitää asentaa käyttäjän omalle koneelle.

To Top

Start a New Topic » « Back to the Harppaus group