Skip to main content

Home/ Groups/ Muuttuva koulu
A Rongas

Opettaja-lehti - Juttusivu - 2 views

 •  
  "Pasi Sahlberg elää niin kuin opettaa."
 •  
  Niinkuin mekin! :-)
Tero Toivanen

mLearning Workshop in Helsinki: Documenting the city through architecture, religion, so... - 1 views

 •  
  Olipa mahtava Otavan Opiston mobiilioppimisen työpaja osana aikamatkaa oppimisen ja koulun tulevaisuuteen! Erinomainen blogikirjoitus, joka avaa hyvin kaikkea sitä, mitä koettiin ja tehtiin.
Tero Toivanen

Opetuskulttuuri murroksessa - YouTube - 1 views

 •  
  Tässä se on... Nyt vain toteutetaan se perusopetuksessa! via @MikkoJoo
 •  
  Itseasiassa, jos tarkkoja ollaan taisin sittenkin saada linkin tähän videoon ensin Annelta @arongas :-)
A Rongas

Kalamalja ja muuttuva koulu | Kulttuuri- ja ict-poimintoja - 1 views

 •  
  Eija Kallialan muistiinpanoja Sometime2012-tapahtumasta, mm. näkymättömän oppimisen ja muuttuvan koulun työpajasta.
Tero Toivanen

5 Characteristics Connecting Montessori Ed & the Digital Learning Movement | Getting Sm... - 0 views

 •  
  Montessorilla on paljon annettavaa myös tulevaisuuden koululle. Näistä piirteistä tunnistan oman opettamiseni ihanteita. Sopivat myös mainiosti näkymättömän oppimisen ideoihin.
A Rongas

ÁLVARO GONZÁLEZ-ALORDA: THE END OF TEACHING (as we know it) by @agalorda - 0 views

 •  
  29.2.2012: "In the higher education market a disruption is happening... and you may want to be part of it. Is your UNIVERSITY or BUSINESS SCHOOL ready (or getting ready) for THE END OF TEACHING?"
A Rongas

FINNABLE 2020 - 0 views

 •  
  FINNABLE 2020 -hanke luotsaa kohti rajatonta luokkahuonetta ja ammentaa teknologiasta vauhtia vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön

  FINNABLE 2020 on arvoverkkohanke, jonka keskeisenä tavoitteena on kehittää ja luoda teknologiaa hyödyntäviä, oppimista ja opettamista tukevia käytäntöjä. Mukana on lukuisia kouluja, yrityksiä ja tutkijoita sekä Suomesta että useista muista maista.

  Hankkeen päämääränä on tuottaa uusia menetelmiä tiedon ja kokemusten maailmanlaajuiseen ja paikalliseen jakamiseen sekä edistää 21. vuosituhannen taitoja, joissa korostuvat luovuus ja ongelmanratkaisutaidot. Lisäksi hankkeen tutkimusteemoina toimivat muun muassa opettajien yhteisten teknologia-avusteisten työkalujen kehittäminen sekä liikuntapelien kehittäminen ja testaaminen erityisesti mobiiliympäristöissä.
A Rongas

Sometime2012: Näkymätön oppiminen -workshop - 1 views

 •  
  Sometime2012-tapahtumassa Näkymätön oppiminen, avoimet oppimisympäristöt ja tulevaisuuden yhteisöllinen rakentaminen -ideointisessio. Koonti Wikiopisto.
A Rongas

Interview with Pekka Ihanainen :: Invisible Learning - YouTube - 0 views

 •  
  22.4.2010: "Experimental project oriented toward eXploring, eXploiting, and eXporting innovative knowledge. 21st century skills are relevant, regardless of where or how acquired. Project participants will share valuable ideas about redesigning education to promote sustainable innovation and connect with people who are making these changes occur. Project outputs include: 1) a collaborative, printed book; 2) an e-book; and, 3) a repository of innovative ideas."
A Rongas

An Open Letter to the Learners of This Planet - 0 views

 •  
  A Postscript to the Summer 2011 Paperback Edition
  of The World Is Open: How Web Technology Is
  Revolutionizing Education
  C U R T I S J . B O N K , P R O F E S S O R
  I N D I A N A U N I V E R S I T Y , U S A
A Rongas

Olli Niemi: Tilojen on innostettava oppimaan - YouTube - 0 views

 •  
  - Oppimisympäristöt on tehtävä sellaisiksi, että ne koukuttavat oppimaan. Fyysisten tilojen lisäksi on kiinnitettävä huomiota sosiaalisiin ympäristöihin. Campus-alueiden on oltava pienoiskaupunkeja, joissa innostava opiskelu, viihtyisä asuminen ja toimivat palvelut tukevat toisiaan, sanoo tekniikan tohtori Olli Niemi Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:stä.
A Rongas

RYM Oy - Työpaketti 4: Oppimisen ja uuden tiedon luomisen tilat - 0 views

 •  
  Työpaketti keskittyy optimoimaan ja räätälöimään sisäympäristöä käyttäjän tarpeiden mukaiseksi. Se pyrkii luomaan uuden toimintatavan, joka integroi sisäympäristöjen suunnittelun strategisen tilasuunnittelun ydinprosesseihin. Erityinen kiinnostus kohdistuu oppimisympäristöihin.
A Rongas

Opettaja eLehti - 27.4.2012 - Sivu 24 - Artikkeli - 0 views

 •  
  OKL:n kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka työryhmineen loihtii mieleensä opetustilanteen vuonna 2020. Opettajan ja oppilaiden lisäksi kuvassa on monenmoisia teknisiä välineitä, joista vasta pieni - ja nopeasti vanheneva - osa meillä on jo olemassa.
A Rongas

Opettaja eLehti - 5.4.2012 - Sivu 20 - Artikkeli - 0 views

 •  
  Keskiajalta periytyvissä luokkatiloissa on epämukavaa käyttää uusia laitteita. Virtuaaliset oppimisympäristötkin yleistyvät. Pitääkö perinteinen luokkahuone pintansa, kun maailma muljahtelee ympärillä?
A Rongas

Opettaja eLehti - 23.9.2011 - Sivu 28 - Artikkeli - 0 views

 •  
  "Ikiaikainen pulpettiarmeija on 2000-luvun lasten ja nuorten opiskelutilaksi jälkeenjäänyt ja yksipuolinen. Luokkahuoneet ovat uudistuneet vain harvoin.
  -  Suomalaislapset viettävät koulupäivänsä tiloissa, joiden perusteet ovat muotoutuneet Englannissa noin 150 vuotta sitten, muistuttaa Marko Kuuskorpi, kaarinalaisen Piikkiön yhtenäiskoulun rehtori.

  Kuuskorpi tutki väitöskirjaansa varten peruskoulun opetustiloja ja niiden kaluste- ja laiteratkaisuja."
A Rongas

Opeblogi: Missä viipyy pedagoginen sisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu? - 0 views

 •  
  17.1.2010: "Pasi Mattila järjesti meille vierailun Pohjankartanon koulun InnoAulaa wau-tutkailemaan. Ja kyllä se wau tapahtui heti ensi askeleen jälkeen, vielä enemmän kuitenkin näin jälkikäteen pohdiskellessa.

  Rakennus on vanha 70-luvun alun suoraa ja avaraa arkkitehtuuria. Samassa tilassa toimivat yläkoulun lisäksi Madetojan musiikkilukio ja Oulun opisto. Koulu sijaitsee lähellä rautatieasemaa. Suuri aulatila on toiminut jo aiemmin messukäytössä ja nyt InnoAula-kalustus ja sisustushankkeen jälkeen vielä paremmin."
A Rongas

Näkymätön oppiminen/Näkymätön oppiminen, avoimet oppimisympäristöt ja tulevai... - 1 views

 •  
  12.5.2012 workshop Sometime2012-tapahtumassa: Tarkoituksena ei olisi niinkään luennoida vaan luoda yhteistoiminnallisesti sosiaalisen median ja avoimien oppimisympäristöjen mahdollisuuksia hyödyntäen.
  Tavoitteina iloisen mielen lisäksi: - luovuus, innovatio ja motivoituminen - kekseliäisyys, intuitiivisuus ja kyky tuottaa ideoita - kyky oppia ja poisoppia nopeasti - TVT:n rohkea ja kokeellinen käyttö - verkostoituminen ja yhteistyökyky
1 - 20 of 47 Next › Last »
Showing 20 items per page