Skip to main content

Home/ Groups/ CTIC Aula 1 1s1314
Joan Ribas Garriga

http://www.educacion.gob.es/exterior/al/es/enlaces/prats.pdf - 3 views

  •  
    Web de la UB on es fa un recull de recursos existents a la xarxa per a l'ensenyament dHistòria'
  •  
    Web de la UB on es fa un recull de recursos existents a la xarxa per a l'ensenyament dHistòria. Durant la cerca a la xarxa de recursos per l'aprenentatge d'història he anat trobant webs com xtec, IEC,... El que m'ha semblat interessant d'aquest web de la UB és que conté una amplia varietat d'enllaços que et permeten, a través d'ell, arribar a d'altres webs que aporten recursos interessants per l'aprenentatge d'història. Per tant es tracta d'un veritable índex de recursos d'Història. Les paraules claus per la cerca a la xarxa han estat història, recursos i e-learning.
Joan Ribas Garriga

Historia Universal. Mapas Históricos y Cronologías | GeaCron - 2 views

  •  
    Àtles mundial històric
  •  
    Àtles mundial històric. Tinc clar que un àtles històric és una eina imprescindible per un bon aprenentatge en Història. Hi ha molt bons àtles històrics publicats però em sembla que a la xarxa encara falten moltes eines d'aquest tipus. GeaCron em sembla una bona eina, més quan està enllaçada amb la wiquipedia i per tant és una eina 2.0. Les paraules clau que he utilitzat per la cerca a la xarxa bàsicament són les que figuren a les etiquetes història, àtles històric i e-learnig.
Joan Ribas Garriga

BUXAWEB - 1 views

  •  
    Bon dia, he trobat també aquesta web que torna a ser un bon índex de recursos de Història a la xarxa, entre d'altres temes. Aquest tipus de web són un bon sistema de trobar informació a la xarxa sense haver de buscar web per web. La cerca l'he feta amb paraules clau com història, recursos i e-learning.
Joan Ribas Garriga

Descobrim l'Antic Egipte - 2 views

  •  
    M'ha semblat que aquesta web un bon exercici d'e-learning accessible des de la xarxa. La cerca l'he feta amb paraules clau com història, antic egipte i e-learning.
Carlos Caballero

Les Humanitats en el context de la societat del coneixement - 2 views

  •  
    Bon dia a tots! Aquest article, també en castellà, posa en perspectiva l'estat de les Humanitats en general (i de la Filosofia en particular) al nostre país. Reconec que és llarg i una mica dens, però personalment m'ha semblat molt revelador, ja que defensa que les Humanitats són quelcom imprescindible per a qualsevol estudiant, sempre que s'entenguin com una eina d'il · luminació i formació, no des d'un simple punt de vista pragmàtic. En tot cas, espero que us agradi! Salutacions cordials, Carlos Cab.
  •  
    Hola Carlos!! Si et fixes, "sociedad del conocimiento" t'ha eixit com a 3 paraules clau. Perquè això no et passe, has de ficar tota l'expressió entre cometes. D'altra banda, l'article m'ha semblat molt interessant. Salutacions, Diana.
rubenll

La comunicació entre adolescents a l'era de la missatgeria instantània - 2 views

  •  
    Tot i que del 2006, aquest capítol dóna informació a tenir en compte avui dia. Ens parla del com i el perquè de la ràpida adopció de les noves tecnologies per part dels adolescents, centrant el discurs en la missatgeria instantània. El conjunt del llibre, que està disponible quasi totalment, tracta sobre l'adopció de les tecnologies de la informació i la comunicació en l'àmbit domèstic. Està en anglès.
rubenll

Qui utilitza Facebook? - 0 views

  •  
    Es tracta de l'informe d'una investigació sobre l'ús de Facebook en funció dels trets de personalitat dels seus usuaris. És interessant el fet que sigui un anàlisi de la xarxa desde la vessant sociològica i psicològica. Està en anglès.
Josep Torres

Google Art Project: explora pinturas y museos en Internet - 1 views

  •  
    ¿Internet acabará con la cultura? Al contrario. La maximiza. Google Art Project nace en esa intersección para ofrecer miles de obras a un click de distancia.
Josep Torres

El declive de las humanidades - 3 views

  •  
    Ens parla de com la societat tecnòcrata ha relegat a les humanitats a un segon terme, ja que aquesta tendeix a mercantilitzar l'educació i a demanar professionals ultraespecialitzats. Per tal de realitzar la cerca he utilitzat el buscador Google, com a paraules clau he usat humanitats, societat del coneixement i societat de la informació. Després he usat els links de les pròpies pàgines de la primera cerca. Degut a la conjuntura de crisi actual i a la crisi que valors que també s'està donant el paper dels humanistes és encara més important i és necessari reivindicar-lo.
  •  
    Artículo muy interesante sobre el déficit de Humanidades en la sociedad actual. Me convence más que el de Terricabras. Buscando más información sobre el mismo tema he buscado en google "humanidades en crisis" Veo que ya lo había compartido Laia Cabrera
  •  
    Las sociedades democráticas necesitan a las humanidades (y a la ciencia) para ser libres. Arrinconar las primeras puede conducirnos a una sociedad que sólo se preocupe "por lo que necesita el mercado" y con gente proclive a creerse mensajes simplistas.
Alfonso López Ballesteros

Nación red: ¿De la nación a la comunidad virtual?' - 0 views

  •  
    La irrupción de las nuevas tecnologías en la vida cuotidiana de las personas está cambiando la manera que tienen de relacionarse entre ellas. Algunos expertos, como el asesor en comunicación y colaborador de 'El Periódico', Antoni Gutiérrez-Rubí, creen que es posible "reconceptualizar la idea de nación y pensar en un nuevo paradigma, el de nación red".
  •  
    buscado con Google con las palabras nuevas tecnologías y relaciones humanas.
Anna Olamendi

Humanitats en temps de crisi - 0 views

  • Realment és inútil? No volem una societat en la qual existeixi la imaginació, la creativitat i el rigor en el pensament crític? Perquè aquest és el camí cap al qual condueix l’extermini de les humanitats en benefici de les carreres i assignatures que fomenten la rendibilitat a curt termini mitjançant el cultiu de capacitats utilitàries i pràctiques. Això sí, unes matèries que seran més o menys aptes per generar renda. En el món d’avui preval la utilitat i els resultats immediats. I això és una derrota social. Si tot ho fem pensant en què obtindrem a canvi vol dir que hem perdut valors humanístics pel camí. I aquest és el camí cap a una nova crisi. No n’hem sortit d’aquesta i ja posem les bases per a la següent? La realitat és que només des de la recuperació de les humanitats i els seus valors podrem construir una veritable societat democràtica. Tot que no vagi en aquesta direcció és una derrota del futur.
  •  
    Entre les retallades de la Generalitat i les noves restriccions imposades per Madrid, els grans perdedors de la crisi són el sistema educatiu i la sanitat. Però si entrem en el fons de la qüestió educativa encara hi ha un altre perdedor: les humanitats.
angeles maza pelaez

Humanismo, los horrores del nazismo - 2 views

Buscant informació per a la creació dels grups, he trobat aquest blog i en especial, aquest article, on exposa les barbaritats humanes que va realitzar el tercer reig. Desitjo que us agradi tant co...

http:__humanismoyconectividad.wordpress.com_2008_04_09_holocausto_

started by angeles maza pelaez on 01 Oct 13 no follow-up yet
Estrella Gonzalez

Los avances humanísticos mejoran la competitividad social - 1 views

  •  
    Esta búsqueda ha sido también a través de poner Humanidades Sociedad y Economía Este artículo es una crítica de que se invierta poco en humanidades porque se piense que no es rentable. Destaca que en el lanzamiento de nuevo producto no sólo pueden pensarse en invertir en Investigación y Desarrollo tecnológico si no que es necesario también conocer el mercado. En el conocimiento del mercado se incluye el de las personas que lo integran, la cultura, la historia para conseguir el éxito empresarial y una mayor competitividad en el mercado.
Lluïsa Lorenzo

Debate y Conocimiento :: Detalle de Artículos :: La soledad de la iGeneration - 0 views

  •  
    Article de la "Fundación Telefónica" de la periodista i sociòloga Beatriz Álvarez on reflexiona sobre la relació entre les noves tecnologies i el canvi de valors de la societat actual. Parla de com el fet de poder estar connectats les 24 hores a la xarxa fa que cada vegada hi hagi més soledat i més individualisme. He trobat l'enllaç escrivint "soledad nuevas tecnologias" al Google. He intentat fer la cerca amb altres buscadors però no acabava de trobar res que em semblés interessant.
Estrella Gonzalez

Las humanidades, un motor para la economía y la sociedad - 1 views

  •  
    He seleccionado este artículo poniendo en el buscador google: Humanidades Sociedad Economía. Es un artículo interesante porque reflexiona sobre la necesidad del conocimiento de Humanidades en la Sociedad actual. Yo creo que el conocimiento de Humanidades aporta el conocimiento de otras culturas, creatividad, fomentar la empatía en este mundo tan complejo. En las empresas los trabajadores con conocimientos humanistas pueden crear relaciones más estrechas con los proveedores y los clientes que a la larga se traduce en unos mayor beneficio.
Enrique Arrebola Ayala

Círculo de Lectores y Telefónica lanzan Nubico, el servicio de lectura digita... - 0 views

  •  
    Aquest article de La Razón ens parla de la creació de Nubico per part de Telefónica i El Círculo de Lectores. Nubico és un servei de tarifa plana per a lectures digitals, és a dir, una mena de spotify de llibres digitals. L'usuari que contracti aquest servei, haurà de pagar una mensualitat de 8,99 € que dona accés a descàrregues il·limates de més de tres mil títols. L'usuari pot utilitzar fins a cinc dispositius, ja siguin ebooks, ordinadors, tablets, etc. Em sembla una idea molt interessant que pot pal·liar una mica alguns dels problemes que l'aparició del llibre digital suposa per a autors, editorials i usuaris. Per fer la recerca d'aquesta noticia he utilitzat el cercador google.
Enrique Arrebola Ayala

Acerca Del Blog De Humanidades Digitales | Humanidades Digitales - 0 views

  •  
    Aquest enllaç ens adreça a un blog que fa referència a la publicació i difusió de tot tema que estigui relacionat amb les humanitats digitals. El terme d'humanitats digitals va lligat a l'aplicació de les noves tecnologies per a la tasca d'investigació humanística. Aquest blog busca la participació de tot aquell que tingui qualsevol cosa a aportar en referència a aquest aspecte, i ho fa mitjançant la publicació de noticies i artícles que tothom pot compartir, criticar o opinar. A partir dels seus articles i de les aportacions que fa la gent, aquest blog intenta explicar que són les humanitats digitals, per a que serveixen, quins son els seus principals problemes i quin és el seu futur. Per realitzar la recerca d'aquest blog he fet ús del cercador google.
Joan Fortuny

Google Ngram Viewer - Wikipedia, the free encyclopedia - 0 views

  •  
    Us enllaço un article de la wikipedia (disponible només en anglès i francès) sobre un concepte que he trobat força interessant i que pot tenir relació amb les humanitats. Es tracta de Ngram viewer, un programet online de Google que busca lletres, paraules o frases en els milions de llibres escanejats pel projecte Google Book. A partir de la cerca, el programa produeix una gràfica que mostra la freqüència d'aparició de la seqüència desitjada al llarg del temps (configurable, però potencialment de 1500 AD fins al 2008 AD). Aparentment, hi ha investigadors que han descobert coses interessants, com ara que els esdeveniments socials importants (guerres etc) tenen un impacte sobre el to anímic dels llibres que s'escriuen: per exemple, var incrementar-se el número de frases "tristes" escrites durant la segona guerra mundial. Penso que, amb prou imaginació, es pot emprar aquesta eina per a fer recerca veritablement innovadora.
  • ...1 more comment...
  •  
    Dispenseu, he trobat aquest document a través de google introduïnt les paraules "humanities" "quantitative sciences" i mirant els enllaços que hi sortien.
  •  
    Ja ho he comentat en un missatge posterior, però no coneixia aquesta eina i la trobo absolutament genial. De fet, m'he entretingut una bona estona buscant paraules :) Moltes gràcies per la aportació!
  •  
    Si, és bastant revelador. Aquesta gent de Google fan coses fantàstiques. I de franc!
Nasi Milà

Sentit i raó de ser de les humanitats - 3 views

  •  
    Article de Francesc Torralba a la revista Ars Brevis de l'any 1999. Reflexions sobre el perquè de l'ensenyament de les Humanitats en l'entorn universitari, inclòs en els ensenyaments tècnics i científics. Jo hi inclouria la resta d'ensenyament. Trobat fent cerca de temes relacionats amb "humanisme" i "desenvolupament".
  •  
    Estic completament d'acord amb el que ens diu l'article, l'enumeració del que ens aporten les humanitats és molt bona. Però em pregunto... Les humanitats ens han d'ensenyar a pensar, a fer-nos créixer com a persones, ajudar-nos a viure en societat i en democràcia. És així realment? La teoria és certa? Aquí deixo la pregunta.
Carlos Caballero

El paper de la filosofia al segle XXI - 0 views

  •  
    Bona tarda a tothom! Si he d'escollir un tema que m'apassiona que no sigui ni l'historia ni l'Asia, es la filosofia. Moltes vegades em pregunto com es pot aplicar un concepte com la filosofia en aquesta època en la que els descobriments científics son considerats molt mes valuosos que el simple debat, que ès el pa i la carn del esforç filosòfic. En la meva opinió, aquest article (en castellà) tracta molt be el tema del paper de la filosofia en general, i del filòsoft en particular. Els filòsof es, primerament, un cercador de veritat - la seva tasca no ès incompatible amb la ciència, sinò complementària. El filòsof d'avui dia ha de ser un científic, no un pensador de cap de setmana que passi hores mirant-se el melic! Si us sembla interessant, miraré de trobar un article que expliqui la relació entre la filosofia i les noves tecnologies. Se'm fa estrany no haver trobat res sobre aixó, amb la d'oportunitats per al debat filosòfic que ofereix aquesta gran Àgora digital que és l'Internet! Salutacions cordials, Carlos Cab.
« First ‹ Previous 81 - 100 of 153 Next › Last »
Showing 20 items per page