Sigmund Freud - 0 views
Les TIC i la Societat de la informació - 1 views
-
El següent text ens parla de l'impacte i la integració de les TIC en la nostra societat considerant aquest fet com una revolució que canvia la nostra societat, tal i com ho va ser en el seu moment la Revolució Industrial, per exemple. M'ha semblat molt interessant pel fet de plantejar-nos si realment aquest serà el començament d'una nova era. Així doncs és només l'era de la tecnologies i la informació o és una transformació cap a una societat totalment tecnològica?
el uso de las TIC en las aulas - 3 views
Las Humanidades ante un Siglo Incierto - 2 views
Filosofía y TIC - 3 views
Laura Borràs a La Vanguardia: "Les Humanitats seran digitals o no seran" - 5 views
-
Entrevista a Laura Borràs publicada al diari La Vanguardia. Directora del grup de recerca Hermeneia que estudia les connexions entre els estudis literaris i les tecnologies digitals. En l'actualitat és directora de la Institució de les Lletres Catalanes. P.D.: He trobat l'article escribint al Google: Humanitats i Laura Borràs. Suposava que hi hauria alguna cosa interessant que hauria dit la Laura Borràs al respecte de les Humanitats, ja que és una autoritat en la matèria. :)
-
Entrevista de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, a La Vanguardia. En aquest sentit, és interessant donar un cop d'ull a http://www.hermeneia.net/, el grup d'investigació sobre literatura i les TIC que ella mateixa va crear.
Les humanitats i el món professional. - 6 views
-
Article de Josep Maria Terricabras. Membre de l'IEC. Catedràtic de Filosofia de la Universitat de Girona. Tret de la revista digital de la UOC. Del "Dossier: Les professions de les Humanitats en la societat del coneixement". És una defensa de les Humanitats desmentint que estiguin en crisi, mes aviat al contrari. Cerca feta amb el metacercador Ixquick.
- ...5 more comments...
-
En aquest article, el senyor Terricabras, desmenteix el mite que s'ha creat sobre la crisi de les humanitats. Mitjançant exemples concrets i de manera molt simple, argumenta perquè pensa que l'interès en aquesta disciplina està augmentant i atribueix a un interès induït el fet de que s'hagi creat aquest mite al seu voltant. Defensa així la importància dels coneixements humans i la seva aportació a la societat, advertint dels problemes que comportaria deixar-los de banda.
-
Després de separar les carreres d'humanitats amb una finalitat de pureza, (lletres, ciència i tecnologia), podriem estar pensant que les humanitats en si entren dins un rol poc definit. També recalcar que després de tants anys de neoliberalisme bastant selvatge, s'ha anat perden força en el camp humanístic, però aquest neoliberalisme salvatge també s'en vol aprofitar de les humanitats dins el seu camp per treuren més profit a la humanitat en si. Interessant pels qui fan la carrera amb combinació d'altres carreres.
Les humanitats i el món professional. - 5 views
-
Tres taules rodones sobre " les humanitats i el món professional. Molt interessant, parlen 4 llicenciats amb Humanitats de la Uoc. El text acaba dient així "Tanmateix, l'experiència dels ponents de les dues taules sembla indicar que les persones amb una formació humanística àmplia, analítica, multidisciplinària, estan molt ben situades tant per a crear com per a ocupar aquests nous espais professionals".
UOC Papers. Revista sobre la sociedad del conocimiento - 3 views
-
aquest m'ha semblat un enllaç indispensable. es tracta d'una revista de la UOC publicada al 2009 que tracta sobre la societat del coneixement, que es precisament el tema que tractem. per tant em sembla una font d'informació molt interessant
-
aquest m'ha semblat un enllaç indispensable. es tracta d'una revista de la UOC publicada al 2009 que tracta sobre la societat del coneixement, que es precisament el tema que tractem. per tant em sembla una font d'informació molt interessant
¿QUÉ HUMANIDADES? ¿QUÉ CONOCIMIENTO? - CETR - Hacia una espiritualidad laica. - 1 views
-
Aquest es un article ben interessant que parla de les humanitats en la societat del coneixement i de com, des del punt de vista de l'autor, si no es reinventen moriran, pero en canvi, si ho fan, poden triomfar. no comparto del tot la seva opinió pero em sembla un punt de vista a tenir en compte. l'he trobat buscant sociedad del conocimiento i humanidades a google, després de molt altres articles que no m'han acabat d'agradar.
-
Aquest es un article ben interessant que parla de les humanitats en la societat del coneixement i de com, des del punt de vista de l'autor, si no es reinventen moriran, pero en canvi, si ho fan, poden triomfar. no comparto del tot la seva opinió pero em sembla un punt de vista a tenir en compte. l'he trobat buscant sociedad del conocimiento i humanidades a google, després de molt altres articles que no m'han acabat d'agradar.
La docencia digital - 4 views
-
L'article publicat al blog "Humanidades Digitales" al maig del 2013 analitza als nous rols i competències que adquireix el tutor en l'educació online i puntualitza els punts positius i febles de la docència a distància i en línea. He arribat aquesta pàgina a través de "google" amb les paraules clau "humanitats digital"
El declivi de les humanitats - 6 views
-
Article d'opinió de Laura Borràs publicat al diari Ara que neix a partir de publicacions i estudis publicats als Estats Units que fan reflexionar a l'autora envers a la situació actual de la Llicenciatura d'Humanitats, des d'un punt de vista del professorat i de la falta d'interès de l'alumnat, i de com aquest fet afectarà la societat del futur. He arribat fins aquest article utilitzant el buscador google amb les paraules clau "humanitats" i "actualitat".
-
Hola Laura, l'article que has penjat del diari ARA no es pot veure si no estàs subscrit. Hi ha algun enllaç que et porte a l'article sencer?
-
Hola Diana, tens raó, no em vaig adonar que és només per subscriptors. He mirat com enviar-ho i l'única manera que he trobat viable és crear un arxiu pdf, si em pots donar el teu mail de la uoc t'ho envio sense cap problema, perquè des d'aquesta aplicació no sóc capaç de veure si es poden fer arxius adjunts.. Perdona pel retràs de la resposta.
Unes humanitats amb futur - 8 views
-
Escrit fet per professors de diverses matèries sota l'ampara de l'Institut d'Estudis Catalans, que proposa una serie de consells per garantir el futur de les humanitats.
- ...4 more comments...
-
Un manifest molt interessant. Com ja s'ha comentat, crec que no es pot deixar la banda la ciència com a pilar de la nostra civilització, de fet, n'és un dels trets principals i com a tal penso que hauria de ser inclòs en el llistat que presenten els promovents del manisfest. D'altra banda, estic totalment d'acord en la conveniència d'introduïr un mínim corpus de coneixements humanístics a les carreres científico-tècniques. Finalment, trobo una mica esbiaixades les múltiples referències a la religió i la Bíblia -suposo que la facultat de Teologia obliga- que es fan en el manifest. Aprendre d'on surt la nostra cultura obligatòriament et du a parlar de la religió cristiana i en menor mesura de l'Islam i el Judaïsme, i per tant convé que tots en tinguem coneixement. Però convindria també recordar les barbaritats que s'han comès en nom de les religions -la Cristiana en aquest cas- al llarg de la Història i no presentar-la només com un marc cultural on ens hem format com a poble. No oblidem que d'ateus i agnòstics en divers grau n'hi ha hagut sempre i especialment en el camp de la ciència i la filosofia.
-
No sé si realment el que fa falta és una difusió major del que es coneix com a humanitats, o quin grau d'importància se li dóna a les humanitats en front de la ciència i/o tecnologia. Potser el que fa falta és fomentar l'esperit crític, treballar la capacitat de les persones per analitzar l'entorn i detectar allò que es vol canviar, estimular l'intercanvi d'opinions entre les persones per a arribar a punts d'encontre... Si el foment de les humanitats és tot això, doncs endavant.
Las humanidades en la era 2.0 - 5 views
-
Article de La Vanguardia que inclou reflexions sobre la "utilitat" de les humanitats.
- ...3 more comments...
-
En aquest article de La Vanguardia de l'any 2011 s'exposen opinions diferents sobre el valor de les humanitats en la societat actual (punts de vista econòmics i d'aplicabilitat i punts de vista de formació de l'individu amb sentit crític). M'agradaria destacar-ne dos punts que trobo importants: per un costat la menció de la crisi económica actual com una crisi de valors i per altra banda, la importancia de les humanitats en les ciències (com a exemple, la bioética).
-
Ui, veig que aquest article ja havia estat seleccionat... Ho sento porto una acumulació de "banderes vermelles" als mails i enllaços que ja no sé què llegeixo...
La cara oculta de Facebook - 3 views
Problemas con las nuevas tecnologias y el trabajo - 2 views
‹ Previous
21 - 40 of 153
Next ›
Last »
Showing 20▼ items per page