Skip to main content

Home/ Groups/ UOC CTIC Humanitats 1s 1213
Alex Gómez

ANTOLOGIA POESIA CATALANA - 0 views

  •  
    No és de les antologies més completes que hi ha a la xarxa, però conté diversos poemes d'autors clàssics catalans d'aquells que convé anar rellegint de tant en tant: Carles Riba, JV Foix, Joan Brossa...
Xavier Pueyo

"Societat del coneixement" Com canvia el món davant dels nostres ulls, de Imm... - 0 views

  •  
    Com l'economia del coneixement s'organitza entorn a xarxes globals i que la base de la productivitat i la competitivitat radica en l'accés al coneixement tecnològic.
Danny Meri

Historia Virtual del Holocausto - 1 views

  •  
    A partir de la búsqueda "desnazificación" se me redirige a "proceso de desnazificación", llegando a esta página.
Danny Meri

La historia con mapas - 2 views

  •  
    Atlas històric en web. Trobat a partir de la cerca de "colaboracionismo cultural en la Segunda Guerra Mundial". Tema tractat després de la lectura de "Y siguió la fiesta" d'Alan Riding (Galaxia Gutenberg/Círculo de Lectores).
Danny Meri

Mapes didàctics - 0 views

  •  
    Pàgina web per a l'ensenyament de la geografia. Més que recomenable.
Eva Maria Burgos

Medios sociales, el Blog de Best Relations - 1 views

  •  
    Aquí podemos observar cómo el arte avanza hacia esa digitalización y socialización a través de la red y a través de páginas especializadas. Interesante para recopilar una revisión bibliográfica del tema
Eva Maria Burgos

Redes Sociales - 1 views

  •  
    Conociendo las redes sociales podemos explotar sus posibilidades y no solo se crean grupos de ocio, sino que también se pueden formar y de hecho hay grupos culturales, en donde el intercambio de información, de imágenes, de archivos y de vivencias interesantes puede hacer crecer el campo de las humanidades.
PRATS TORRAS

MediaMusea - 2 views

  •  
    Pàgina que inclou diferents expresions artístiques, a mode de revista virtual, està ben resolt, pot ser útil per projectes artístics
PRATS TORRAS

Estudis Literaris i Tecnologies Digitals - 3 views

  • "¿a on van les lletres quan deixo de veure-les?". Les lletres de l'espai digital es dilueixen en els interminables solcs de l'espai magnètic, del disc, de la pantalla. Però de la mateixa manera que dintre de les possibilitats expressives del suport escrit es va anar evolucionant i, per exemple, del rotllo al còdex fa acte d'aparició la il·lustració, la miniatura, que no havia existit perquè el rotllo no suportava el plec, la textura especial de la imatge; també hem apreciat que la pantalla digital és la fusió perfecta entre text, imatge i so.
  •  
    Evolució del món de la literatura a través d'internet, interessant reflexió de com hem arribat fins aquí, estableix lligams amb la història. Dues branques d'humanitats prou importats per dedicar-hi un projecte.
laura roban

Literatura 2.0 « ¡Edítame! - 5 views

    • laura roban
       
      Sense dubte,un article interessant sobre l'art en la nova era. L'artista actual només necessita un ordinador conectat a la Xarxa per crear,i per això pot comptar amb la col.laboració d'artistes de tot el món,si ho desitja. Una forma interactiva i "low cost" de crear art!
  •  
    Blog literari que explica la literatura 2.0.
  •  
    Aquest link el va compartir l'Aleix Vilaseca.Només volia deixar una nota i s'ha publicat amb el meu nom. Ho sento,Aleix!
laura roban

Per què Humanitats? - 2 views

    • laura roban
       
      En l'era de la comunicació, un'era basada en l'avenç de la tecnologia i el saber, necessitem mantenir el contacte amb les ciències Humanistiques per garantir el creixement personal de la civilització actual.Essers sencers,dotats de raó,pensament filosòfic i coneixements històrics.
  • “Necessitem les Humanitats i –dins d’elles– la filosofia per evitar la definitiva i fatal fragmentació dels sabers, que impedeix la construcció personal –però també col.lectiva– d’un sentit global que dirigeixi la vida i ens situï en la història i la turboglobalització actual.
  • Temps era temps, en una galàxia llunyana, unes criatures van dur la seva espècie fins a cotes de creació i expressió dignes de deixar empremta al llarg d’anys i anys-llum. El seu pensament, el seu art, la seva música, la seva literatura i el seu cinema mostraren l’acompliment de la seva visió i lloc en l’espai i en el temps que els tocà viure. Totes i cadascuna d’aquestes i moltes altres disciplines artístiques i culturals ocuparen el centre del seu propi creixement com a comunitat d’ens vius dotats de raó.
  • ...3 more annotations...
  • “[...] Temps era temps, en una galàxia llunyana, unes criatures van dur la seva espècie fins a cotes de creació i expressió dignes de deixar empremta al llarg d’anys i anys-llum. El seu pensament, el seu art, la seva música, la seva literatura i el seu cinema mostraren l’acompliment de la seva visió i lloc en l’espai i en el temps que els tocà viure. Totes i cadascuna d’aquestes i moltes altres disciplines artístiques i culturals ocuparen el centre del seu propi creixement com a comunitat d’ens vius dotats de raó.
  • Necessitem les Humanitats i –dins d’elles– la filosofia per evitar la definitiva i fatal fragmentació dels sabers, que impedeix la construcció personal –però també col.lectiva– d’un sentit global que dirigeixi la vida i ens situï en la història i la turboglobalització actual
  • Necessitem humanitats i filosofia interdisciplinars, integradores, transversals, “macro”, rigoroses, crítiques… per a poder fer dialogar la complexitat del món actual i sintetitzar-ne models útils i coordenades vàlides.
Estaragues Martinez

Alternatives a les polítiques actuals sobre la propietat intel*lectual - 0 views

  •  
    Treball universitari sobre la història de la propietat intel*lectual i com afecta aquesta a la nova societat del coneixement. Ens explica també una gran alternativa: el Copyleft o Creative commons Si activeu l'aplicació de diigo de l'explorador un cop tingueu el pdf obert apareixeran subratllades les parts que he considerat més importants.
  •  
    Us deixo un video on de forma molt gràfica explica quin és l'enfocament polític sobre l'ús de les noves tecnologies i la lliure circulació de coneixements. (és el de sobre) http://sociedaddelconocimientohoy.blogspot.com.es/
Estaragues Martinez

Las licencias Creative Commons: ¿una alternativa al copyright? - 0 views

  •  
    Article de la revista "uocpapers" que planteja la importància de l'ús de les llicencies Creative commons a la nova societat del coneixement actual.
Caterina Ginard

Museo Nacional del Prado - 3 views

  •  
    Una pàgina a on gaudir online d'una gran col.lecció de pintura clàssica.
Caterina Ginard

noves tecnologies a l'art - 2 views

  •  
    Pàgina de difussió d'art vinculat a noves tecnologies sense excluir art clàssic.
mnavasca

.:Revista UNIVA:. - 3 views

  •  
    article universitari en que destaquen els principals reptes de la societat del coneixement i les humanitats
pcasasi

Documentals - 2 views

  •  
    En aquest "link" i trobareu tot tipus de documentals que sempre van molt bé per acompanyar els estudis.
pcasasi

Audios "online" - 1 views

  •  
    En aquesta "web" i podeu trobar tot tipus de audios, que us podeu descarregar, també hi trobareu radios i "podcast".
maria abadal plaixats

La fiabilitat de les noves enciclopèdies digitals - 0 views

  •  
    Els últims estudis ens diuen que l'enciclopèdia més extensa i amb més usuaris a l'actualitat és l'enciclopèdia digital Wikipèdia. Està clar que ha desplaçat la tradicional enciclopèdia en volums que tenim gairebé tots a la prestatgeria de casa, però és igual de fiable?
« First ‹ Previous 121 - 140 of 143 Next ›
Showing 20 items per page