Skip to main content

Home/ ukr-content-curator/ вплив комп'ютерних ігор
oostapenko

вплив комп'ютерних ігор - 3 views

started by oostapenko on 04 Jan 17
  • oostapenko
     
    При виконанні завдання вирішила обрати два документи: один з сайту діагноз (без автора) [http://diagnoz.net.ua/diagnoz/11032-yak-vplivayut-kompyutern-gri-na-psihku-lyudini.html] і наукову статтю Г.В. Якименка «Вплив комп'ютерних ігор на психіку дитини ХХІ століття» [http://dspace.udpu.org.ua:8080/jspui/bitstream/6789/2285/1/vpliv%20komp%E2%80%99yuternix%20%D1%96gor%20na%20psix%D1%96ku%20ditini.pdf]
    Перший документ.
    «Як впливають комп'ютерні ігри на психіку людини» [http://diagnoz.net.ua/diagnoz/11032-yak-vplivayut-kompyutern-gri-na-psihku-lyudini.html]. Опису сайту немає, на головній сторінці вкладки «Головна», «Вагітність», «Лікування дітей», «Краса і здоров'я», «Народне лікування». По вертикалі вкладки «Новини медицини», «Діагноз», «Гінекологія», «Дерматологія», «Стоматологія», «Кардіологія», «Імунологія», «Офтальмологія», «Травматологія», «Онкологія», «Неврологія», «Гастроентерологія», «Ліки, інструкції, відгуки», «Аналіз», «Лікар», «Дослідження». На сайті дуже багато сторонньої реклами.
    Джерело інформації не зазначене.
    Автора інформаційного повідомлення немає. Припустити, хто є автором досить важко.
    Повідомлення адресовано всім без виключення, бо у змісті йдеться переважно про негативний вплив комп'ютерних ігор на дітей і дорослих, однак вказуються і причини комп'ютерної залежності, та і на певні позитивні аспекти цього явища.
    В тексті видно прогалини перекладу «21 повік», «в певному кількості», «дитина знервується, стає нервовим». Отже, можна відразу зробити висновок, що тест взято з російськомовного джерела.
    Другий документ.
    Г.В. Якименко «Вплив комп'ютерних ігор на психіку дитини ХХІ століття» [http://dspace.udpu.org.ua:8080/jspui/bitstream/6789/2285/1/vpliv%20komp%E2%80%99yuternix%20%D1%96gor%20na%20psix%D1%96ku%20ditini.pdf]. Стаття відкривається у Google Академії, є на саайті бібліотеки Вернадського.
    За обсягом можна зробити висновок, що це тези, в кінці наводиться використана література. За формальними ознаками я б зробила висновок про достовірність інформації, наданої у статті.
    Перевірка другого тексту за допомогою програм антиплагіату, зокрема, https://text.ru/antiplagiat/unauthorized, http://www.antiplagiat.ru та https://content-watch.ru/text/ надала різні результати перевірки тексту на унікальність - від 22 до 87%.
    Однак, ці висновки дозволяють зробити висновок про достовірність інформації, що міститься у статті.
    Як юрист, я б визначила такий алгоритм перевірки документу на достовірність:
    1) оцінка формальних ознак документа (місце розміщення, оформлення, стиль тексту, помилки, використані джерела тощо);
    2) оцінка власне змісту (зокрема, за допомогою програм Анти плагіат).

To Top

Start a New Topic » « Back to the ukr-content-curator group