Skip to main content

Home/ Groups/ ΤΠΕ στο Δημοτικό
Manolis Pomonis

Εξερευνώντας τον κόσμο του Βυζαντίου - 5 views

 •  
  Πληροφορίες γενικά για τη ζωή στο Βυζάντιο. Διαδραστικά παιχνίδια για τους μαθητές της Ε΄τάξης αλλά και πιο εύκολες δραστηριότητες για μικρότερες ηλικίες. Μία πολύ καλή δουλειά από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων
Manolis Pomonis

SpeakPipe - receive voice messages from your audience directly on your website. - 2 views

 •  
  Πολύ εύχρηστο εργαλείο που μας δίνει τη δυνατότητα να εισάγουμε τον κώδικά του στο blog ή στον ιστότοπό μας ώστε ο επισκέπτης της σελίδας μας να μπορεί να μας στείλει ηχητικό mail. Ακόμα και στην free έκδοση έχουμε αρκετές δυνατότητες: Αποθήκευση 20 μηνυμάτων τον μήνα. 90 δευτερόλεπτα μέγιστος χρόνος ηχογράφησης για κάθε μήνυμα και πολλές επιλογές στα settings ( σε ποιο σημείο του blog θα μπει η καρτέλα ειδοποίησης για τον επισκέπτη, πώς θα εμφανίζεται η καρτέλα και το περιεχόμενο του κειμένου της κλπ)
Manolis Pomonis

Test Your Knowledge With Trivia Games - 1 views

 •  
  Σε αυτόν τον πολύ καλό ιστότοπο υπάρχουν πάρα πολλά "παιχνίδια" χωρισμένα σε κατηγορίες: Γεωγραφία, Ιστορία, Επιστήμες, Αθλητικά... Μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε κι εμείς παιχνίδια. Υπάρχουν και αρκετά που τα έχουν δημιουργήσει Έλληνες, όπως παιχνίδια σε χάρτες της Ελλάδας. Στο πεδίο της αναζήτησης παιχνιδιού μπορούμε να πληκτρολογήσουμε ακόμα κι ελληνικά και να δούμε αν υπάρχουν σχετικά.
Manolis Pomonis

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Γ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - 6 views

 •  
  Μερικοί από τους πιο ωραίους μύθους, εικόνες, βίντεο, ασκήσεις
Manolis Pomonis

European School Radio » - 1 views

 •  
  Ευρωπαϊκό Ραδιόφωνο
Manolis Pomonis

Το Ταξίδι της Ηλεκτρικής Ενέργειας -The Journey of Electrical Energy - YouTube - 1 views

 •  
  Ένα πολύ καλό βίντεο από το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας για την Ενέργεια
Manolis Pomonis

▶ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΪΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.mp4 - YouTube - 1 views

 •  
  βίντεο με πληροφορίες (εικόνες) για την τέχνη στα αρχαϊκά χρόνια (ιστορία Δ΄τάξη)
dimitra nioti

Πολύχρωμη τάξη » Ένα χελιδόνι (Ε ε) - 2 views

 •  
  Χρήσιμες δραστηριότητες για Α και Β Δημοτικού
Manolis Pomonis

Υπόμνημα χάρτη - 2 views

 •  
  Πολύ καλή και εύκολη δραστηριότητα για το υπόμνημα χάρτη
Manolis Pomonis

JigZone.com Jigsaw Puzzle Games - 1 views

 •  
  To jigzone είναι μια online εφαρμογή που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε παζλ από μια πλούσια αρχειοθήκη με χιλιάδες φωτογραφίες. Η gallery του jigzone είναι χωρισμένη σε κατηγορίες και κάνουν πιο εύκολη την αναζήτηση της φωτογραφίας που θέλουμε να την χωρίσουμε σε κομμάτια. Μπορούμε να επιλέξουμε επίπεδο δυσκολίας και να χωρίσουμε μια φωτογραφία από 6 έως 247 κομμάτια. Μπορούμε επίσης να στείλουμε με email μια φωτογραφία χωρισμένη σε όσα κομμάτια θέλουμε προκειμένου να φτιάξει το παζλ κάποιος γνωστός μας. Αν δημιουργήσουμε λογαριασμό στην εφαρμογή, μπορούμε να ανεβάσουμε και δικές μας φωτογραφίες, να τις χωρίσουμε σε όσα κομμάτια θέλουμε, να τις στείλουμε με email και γενικά να έχουμε όσες δυνατότητες υπάρχουν και στις φωτογραφίες της gallery. Η εφαρμογή μας δίνει τη δυνατότητα επίσης να ενσωματώσουμε στο blog ή στην ιστοσελίδα μας φωτογραφίες δικές μας ή της gallery προκειμένου να λύσουν οι επισκέπτες το παζλ.
Manolis Pomonis

Vocaroo | Online voice recorder - 0 views

 •  
  Το Vocaroo είναι μια olline δωρεάν υπηρεσία που μας επιτρέπει να ηχογραφήσουμε τη φωνή μας. Η διαδικασία ηχογράφησης είναι πολύ απλή. Στην αρχική σελίδα υπάρχει ένα κουμπί "Click to Record". Πατώντας το κουμπί εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου το οποίο ζητά άδεια χρήσης του μικροφώνου και της κάμερας. Το περιβάλλον όμως δεν αφορά βιντεοσκόπηση, αλλά πρέπει να πατηθεί το κουμπί "allow" για να επιτραπεί το μικρόφωνο. Μόλις πατήσουμε το "Allow", το κουμπί αλλάζει όνομα και από "Click to Record" γίνεται "Click to Stop", το οποίο και αναβοσβήνει. Αυτό σημαίνει ότι έχει αρχίσει η ηχογράφηση. Πατώντας "Click to Stop", εμφανίζονται δύο νέα κουμπιά: ένα για επανηχογράφηση και ένα για να ακούσουμε, αν θέλουμε, αυτό αυτό που ηχογραφήσαμε. Αν πατήσουμε πιο κάτω στην επιλογή "Click here to save" έχουμε αρκετές επιλογές όπως η δυνατότητα να στείλουμε με email το URL του αρχείου, αφού το αρχείο σώζεται online, να το αναρτήσουμε στα κοινωνικά δίκτυα, να πάρουμε τον κώδικα HTML και να το ενσωματώσουμε στο blog μας ή στην ιστοσελίδα μας. Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε "Download as MP3" και αφού ανοίξει ο φυλλομετρητής μας για να παίξει το MP3 αρχείο (είπαμε ότι σώζεται onli
Manolis Pomonis

Send Large Files FREE - Send unlimited files, up to 100GB each - 0 views

 •  
  Προφανώς το Sizable είναι ο καλύτερος πάροχος μεταφοράς πολύ μεγάλων αρχείων με email, και όχι μόνο, που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Διαδίκτυο. Μας δίνει τη δυνατότητα, ακόμα και στη δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας, μεταφοράς έως 100GB/ αρχείο!!! Τα περισσότερα παρόμοια sites όπως το WeTransfer μας δίνουν τη δυνατότητα για αποστολή έως 2GB/αρχείο, Επίσης μάς παρέχεται δωρεάν αποθηκευτικός χώρος 5GB - cloud server - προκειμένου να έχουμε κάποια αρχεία στο Διαδίκτυο και να έχουμε πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε.
Manolis Pomonis

Screencast-O-Matic - Free online screen recorder for instant screen capture video sharing. - 0 views

 •  
  Με το Screencast-o-Μatic (SOM) μπορούμε να καταγράψουμε την οθόνη με χρήση ήχου με ένα απλό κλικ από τον browser, είτε πρόκειται για Windows, είτε για Mac ή Linux. Στη free έκδοση το Screencast-o-Μatic παρέχει: α) μέγιστο χρόνο εγγραφής τα 15 λεπτά - πολύ περισσότερο από τα 5 λεπτά που παρέχουν άλλες εφαρμογές όπως το screenr, β) free hosting (15 min/upload), γ) upload στο YouTube HD, δ) εξαγωγή σε MP4, avi, flv και ε) ταυτόχρονη εγγραφή οθόνης και κάμερας - οπότε μας δίνεται η ευκαιρία να φαίνεται και το πρόσωπό μας στη διάρκεια της εγγραφής. Στην περίπτωση της έκδοσης PRO το κόστος είναι $15/χρόνο και προσφέρει: α) απεριόριστο χρόνο εγγραφής β) free hosting HD (15 min/upload), γ) upload στο YouTube HD, δ) εξαγωγή σε MP4, avi, flv, VIMEO και άλλα ε) εγγραφή κάμερας, ζ) εγγραφή χωρίς watermark, η) αναμεταδόσεις οθόνης με προστασία κωδικού, θ) δυνατότητα εκτέλεσης του SOM χωρίς browser, ι) εργαλεία επεξεργασίας και ια) σχεδίαση και ζουμ κατά τη διάρκεια εγγραφής.
Manolis Pomonis

Screen capture - 0 views

 •  
  Η εφαρμογή που χρειάζεται εγκατάσταση στον υπολογιστή μας δουλεύει όπως το print screen αλλά έχει πολύ περισσότερες ευκολίες και εργαλεία από μια απλή "φωτογράφιση" της οθόνης μας. Όταν εγκαταστήσουμε την εφαρμογή από http://www.ducklink.com/ θα δημιουργηθεί ένα εικονίδιο κάτω δεξιά και θα μπορούμε να επιλέξουμε ποιο μέρος της οθόνης θα φωτογραφηθεί και τι σχήμα θα έχει αυτό το screen capture. Στη συνέχεια μπορούμε να επιλέξουμε με ένα απλό κλικ αν θα δείξουμε κάτι στην οθόνη με βέλος ή θα εισάγουμε κάποιο σχήμα. Μπορούμε επίσης με ένα κλικ να επιλέξουμε αν αυτό το screen capture το αποθηκεύσουμε σαν εικόνα στον υπολογιστή μας ή στο πρόχειρο ώστε να το επικολλήσουμε σε ένα έγγραφο κειμένου ή σε μια παρουσίαση.
Μένη Μπογή

intv.gr - «Ενας γάτος μια φορά» Εκδόσεις «Εν πλω» - 0 views

 •  
  Γιατί ένας ξεχωριστός γάτος δυσκολεύεται να βρεί φίλους; Γιατί η γατοπαρέα δε θέλει να παίξει μαζί του;  Θα καταφέρουν, άραγε στο τέλος, να γίνουν όλοι μια συντροφιά;  Μια ιστορία για το δικαίωμα να είμαστε διαφορετικοί και για τον πλούτο, που μας χαρίζουν οι διαφορές μας.
Μένη Μπογή

ΙΔΡΥΜΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ - 0 views

 •  
  Ισορροπημένη διατροφή και άσκηση Ένας μικρός οδηγός για γονείς και υπευθύνους φροντίδας παιδιώνΤο Ίδρυμα ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΙΑΔ) και το Εθνικό Δίκτυο Δήμων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΗΠΥ) προχώρησαν στην από κοινού έκδοση ενός χρήσιμου οδηγού για τους γονείς, με στόχο να συμβάλλει στη βελτίωση της διατροφής των παιδιών και στην προώθηση της αξίας της καθημερινής άσκησης.
Manolis Pomonis

Tikatok - Παιδιά Δραστηριότητες: Δημοσίευση ένα παιδικό βιβλίο με Tikatok - 2 views

 •  
  Δημιουργία παιδικών  βιβλίων. Παρέχεται δωρεάν και ειδικός λογαριασμός για εκπαιδευτικούς 
Manolis Pomonis

SimilarSites.com - Easily Find Similar Websites - 3 views

 •  
  Πολύ απλά: Βάζουμε έναν ιστότοπο στο πλαίσιο αναζήτησης και μας βρίσκει αυτούς που μοιάζουν με αυτόν
Manolis Pomonis

Ο ΓΡΑΦΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΟΥΛΑ - 5 views

 •  
  Συνεργατικό ιστολόγιο με  εργασίες εκπαιδευτικών που διδάσκουν στην Α΄ τάξη Δημοτικού
1 - 20 of 98 Next › Last »
Showing 20 items per page