Skip to main content

Home/ Despre orice/ Sfaturi despre cum sa alegi hota perfecta pentru bucatarie
Em R

Sfaturi despre cum sa alegi hota perfecta pentru bucatarie - 1 views

hota hote bucatarie

started by Em R on 06 Aug 18
  • Em R
     

    Sfaturi pentru a alege cea mai bună hotă pentru bucătăria ta - Aragazul de bucatarie este o parte integrantă a bucătăriei tale. 

     

    Cel mai probabil, dacă ești un bucătar avid, îl folosești de mai multe ori pe zi, iar ca un bucătar novice, de câteva ori pe săptămână. Indiferent de frecvență, hota de deasupra aragazului te va ajuta să elimini fumul, grăsimea, umiditatea și mirosul.

    Decizia de a alege numai una dintre numeroase hote, potrivită pentru stilul tău de viață și stilul bucătăriei tale ar putea fi o decizie dificilă. Iată câteva sfaturi despre cum să alegi hota perfectă pentru bucătărie și pentru familia ta.

    Evaluează stilul de viață al familiei tale

    În funcție de frecvența gătitului, te poți orienta să alegi hota care se potrivește stilului tău de viață. Pentru cei care pregătesc doar mese mici de câteva ori pe săptămână, o hotă montată pe dulap poate să se potrivească foarte bine. Însă dacă pe aragaz faci grătare, fierbi sau prăjești, trebuie să iei în considerare o hote mai profesioniste.

     

    Determină cât spațiu ai la dispoziție

    Dacă aragazul tău se află într-o insulă în mijlocul bucătăriei, fără dulapuri deasupra, vei dori o hotă atârnată, care să acopere zona. Dacă aragazul este lipit de perete, poți amplasa și hota pe perete și poate fi încadrată în restul mobilei. Cantitatea de spațiu pe care o ai la dispoziție vertical și orizontal îți va dicta opțiunile de hote.

    Alege viteza corectă

    Pentru o ventilare bună a aerului, ar trebui să alegi debitul corect de aspirare pentru hota de bucătărie. Cum? Măsoară bucătăria, apoi fă această operațiune simplă: Lungimea x lățimea x înălțimea x 10. Acest calcul vă oferă viteza minimă necesară. Dacă însă ai o bucătărie deschisă și hota este așezată pe o insulă centrală, permite o viteză mai mare a fluxului de aer. Dacă hota ta este mai puternică, aceasta poate funcționa la viteze reduse, ceea ce înseamnă mai puțin zgomot și mai puțină energie.

    Decide unde va aerisi

    Diversele tipuri de hote pot aerisi spre exterior sau în interior. Opțiunea cea mai avantajoasă de aerisire este cea spre exterior. Acest lucru va ajuta la eliminarea umezelii, fumului și grăsimii în afara casei.

    În unele cazuri, însă, ventilarea spre exterior nu este o opțiune. Casele cu mai multe etaje sau apartamentele ar putea să nu aibă opțiunea de a aerisi la exterior, iar așa că aerisirea din interior trebuie să filtreze mirosurile. Unitatea tipică este echipată cu filtre de carbon care filtrează aerul înainte ca acesta să fie eliberat înapoi în încăpere.

    Ușor de instalat, însă acest sistem are nevoie de schimbarea regulată a filtrelor. Cu toate acestea, umiditatea ar putea să nu fie absorbită de hote și să rămână în bucătărie, ceea ce, în timp, ți-ar putea afecta locuința.

    Etichete: #aer #ventilare #bucatarie #hota #hote #aerisire #aragaz

To Top

Start a New Topic » « Back to the Despre orice group