Skip to main content

Home/ Seo Aslogtech/ Seo Nasıl Yapılır
Bir Seo

Seo Nasıl Yapılır - 0 views

Seo Nasıl Yapılır

started by Bir Seo on 19 Nov 14
  • Bir Seo
     

    Seo, arama motorları optimizasyonunun kısa adı olarak bilinen ve internet âleminde oldukça önemsenen bir kavram olarak dikkat çeker. Bu kavram, günümüzde arama motorları adına kullanılan en yaygın kavram olarak da belirtilebilir. Arama motorları, internetin varı yoğu haline geldiğinden bu yana seo kavramı da daha da güçlenmektedir. Seo, arama motorlarında daha üst sıralara taşınmak isteyen sitelerin altın anahtarı gibidir. Siteler, Google ve benzeri arama motorlarında tırmanışa geçmek için bu sistemi kullanmak zorundadırlar. Kısacası seo, arama motorlarına ulaşan en önemli köprü gibidir. Peki, seo neden bu kadar önemlidir ve tam anlamı ile seo nasıl yapılır? Seo, tek bir işlemden ibaret değildir, bunun aksine bir işlemler bütünü olarak ifade edilebilir. Seo, genel bir optimizasyonun açılımıdır. Birbirinden belli ölçülerde bağımsız, bazen de yakın olan işlemler seo kavramının temel yapısını meydana getirir. Seo nasıl yapılır? dediğimiz zaman da bu farklı işlemlerin bütününü ifade etmiş oluruz. Özgün içerik kullanımı, seo kavramının olmazsa olmazıdır. Özgün içerik kullanan sayfalar, seo açısından diğer sayfaların önüne geçmeye adaydır. Bu sayfalar, Google gözünde daha büyük prestije sahip olurlar.

    Seo için kullanılan özgün içerik, tüm içerikleri kapsamaktadır. Birçok kişi, bu konuda yanılgıya düşerek sadece yazıların özgünlüğünün kastedildiğini düşünebilmektedir. Oysa seo açısından özgünlük, içerik üzerinedir ve tüm içerikleri kapsamaktadır. Resimlerin, videoların ve linklerin özgünlüğü de dolayısıyla bu kapsama girer. Resimlerin özgünlüğü, başka sayfalardan kopyalanan resimler yerine yeni resimlerin kullanılması ya da boyutların farklılaştırılması demektir. Başka sayfalardan alıntı yapılacaksa bile boyutlar ve resmin adı muhakkak değişmelidir. Bu ipucu, resim kullanımı için oldukça önemlidir ve herkes tarafından bilinmelidir. Videolar için de aynı durumdan söz edebiliriz. Seo sistemi, üzerinde durulması gereken bir sistemdir. Site sahipleri, seo çalışmalarını düzenli olarak yürütmelidirler. Zaten ana sistemi oturttuktan sonra işler sanıldığından daha kolay bir hale gelecektir. Belli bir sistemi oturtmak, sitenin yapısına göre değişik süreler alabilir; sistem tam olarak yerleştikten sonra sadece basit düzenlemeler ve denetlemeler, seo işleminin yapılması için yeterli olacaktır.

    Anahtar kelimelerin dikkat edildiği önemli bir yer de makalelerdir. Makalelerde kullanılan anahtar kelimeler yeterli düzeyde seçilmelidir. Bir makale içerisinde anahtar kelimelerin çok fazla kullanılması doğru değildir, aynı şekilde az kullanılmasının da pek fazla yararı olmayacaktır. Uzun lafın kısası makale içinde kullanılacak anahtar kelimelerin oranı orantılı bir biçimde seçilmelidir ve bunun pek fazla dışına çıkılmamalıdır. Bu oranı deneme yanılma yöntemiyle de bulabiliriz. Anahtar kelimelerin kullanım oranları üzerinde yaptığımız değişimlerle index değişimlerini kıyaslarsak durumun farkına kolayca varabiliriz.

    Seo nasıl yapılır? sorusu için en önemli kavramlardan biri de dizinlere kayıttır. Dizinler, siteleri kategori halinde yayınlayan sayfalardır. Sayfaların dizinlere kaydedilmesi hem reklam amaçlı, hem de index amaçlı önem taşır. İnsanlar, doğrudan bu dizinler üzerinden sayfanıza ulaşabilirler. Bu durumda ziyaretçi sayınız beklenmedik bir biçimde artacaktır. Bunun yanı sıra o sitede sizin sayfanızın linkinin index alması da size getiri sağlayacaktır. Kısacası sayfanızı dizinlere kaydederek kârlı bir iş yapmış olacaksınız. Tüm bu maddeler, seo kavramını açıklamak için kullanılabilir. Bu hususları yerine getiren siteler, seo açısından zengin bir hale gelirler ve arama motorlarında yükselişe geçebilirler.


To Top

Start a New Topic » « Back to the Seo Aslogtech group