Skip to main content

Home/ SEO Services and Solutions/ Web Sitenize Kötü Linkler Almayın
Seo Seocu

Web Sitenize Kötü Linkler Almayın - 0 views

Web Sitenize Kötü Linkler Almayın

started by Seo Seocu on 14 Nov 14
  • Seo Seocu
     
    Birçok site sahibinin yaptığı yanlışların başında gelen bir konudan bu yazımızda bahsedeceğiz. Bir sitenin arama motorlarında üst sıralarda yer alması, yazıların, resimlerin ve videoların hızlı index alabilmesi için sitenin iyi bir Seo'ya ihtiyacı vardır. Peki, birçok kişinin uygulamaya çalıştığı bu SEO işlemindeki yanlışlık nedir diye soracak olursanız da tabi ki kalitesiz ve kötü linklerdir diyebiliriz. İnternet üzerinde çeşitli forum ve sitelerde satışı yapılan ve binlerce linki çok ucuz fiyatlara sunan kişiler ellerinde bulunan çöp sitelerden sizlere backlink vermeye çalışıyor demektir. Size parayla satılan bu linkler sitenize zarar vermekten başka hiçbir işe yaramıyor diyebiliriz. Bir SEO işlemi yapılırken backlink çalışmasına gelindiğinde dikkat edilmesi gereken konu asla alınan linkin sayısı değil kalitesi olmalıdır. 100 adet çöp siteden backlink satın alacağınıza 10 adet page rank, index sayısı ve hızı yüksek, kaliteli siteden link alın daha çok işinize yaramış olacaktır.

    Sizlerin daha iyi anlaması için bu durumu bir örnek ile açıklayalım. Sürekli kötü kişilerle arkadaşlık kuran, alkol, uyuşturucu ve kumar oynayan birçok arkadaşa sahip bir kişi dışarıdan herhangi birine sorulduğunda nasıl görünüyorsa yani kendisi alkol, uyuşturucu kullanmayıp iyi işlerle uğraşsa bile arkadaşları kötü olduğu için onu da kötüler sınıfına koyarlar. Peki, birçok çöp sitede siteniz hakkında link gördüğünde Google, Yandex ve diğer arama motorları da aynı şekilde sizleri çöp site sınıfa koymaz mı? Dediğimiz gibi kaliteli, bol indexli, page rank değeri yüksek ve dmoz kaydı olan sitelerden link almaya çalışın, yoksa diğer her gün reklam paylaşımı yapan, yeni açılmasına rağmen yüzlerce link çıkışı bulunan sitelerden backlink kazanırsanız faydalandığınızı düşünseniz de asıl zararı siz görmüş olursunuz. Bu yüzden çeşitli webmaster formlarında, reklamlarda veya bazı SEO firmalarında gördüğünüz yüzlerce link satışını sizlere sunan paketlere itibar etmeyiniz. Sitenizin gerçekten kısa sürede yüksek noktalara gelmesini istiyorsanız ve gerçekten de kaliteli bir SEO yaptırmak istiyorsanız kurumsal ve iyi referanslara sahip SEO firmalarıyla anlaşmanız gerekiyor demektir.

    Birçok kişinin kullandığı paravan bloglar ile elde edilen linklerde aynı şekilde arama motorlarında faydadan çok zarar getirmekte ve sitenizin kalitesini yerle bir etmektedir. Bu yüzden de kendi yapacağınız çeşitli backlink programlarını kullandığınız çalışmalarda da lütfen dikkatli olun. Sitenize kötü link almayın yoksa ileride ani bir düşüş yaşayarak arama motorları tarafından çöp site sınıfına alınabilir, paylaştığınız içeriklerin index almadığını gördüğünüzde yaptığınız link çalışmalarından dolayı pişmanlık yaşayabilirsiniz. Kısacası birçok kişinin düştüğü bu hataya düşüp de sitenize zarar verecek kötü linkleri alıp bir de üstüne para vermeyin. Böylece hem paranız cebinizde kalmış olur hem de sitenize herhangi bir zarar gelmemiş olur. İyi bir SEO firmasıyla anlaşarak kaliteli linkler satın aldığınızda tam anlamıyla bir backlink çalışması yapmış olursunuz.




    http://www.seoseocu.com/web-sitenize-kotu-linkler-almayin/

To Top

Start a New Topic » « Back to the SEO Services and Solutions group