Skip to main content

Home/ SEO Services and Solutions/ Seo Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Seo Seocu

Seo Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler - 0 views

Seo Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

started by Seo Seocu on 14 Nov 14
  • Seo Seocu
     

    Bir internet sitesinin Google, Yandex, Yahoo gibi arama motorlarıyla olan uyumluluğuna ve optimize edilmesine SEO denir.

    SEO farklı yollar, yöntemler, kişiler veya kurumlar ile yapılabilir ve her işlemde sitenin durumuna göre gösterdiği etki de değişebilir. SEO yani Search Engine Optimization yapılırken dikkat edilmesi gereken konular hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Çünkü yanlış işlemler uygulayarak yapılan SEO siteye faydalı olmak yerine index hızında düşüş, kelimelerde gerileme ve hatta sitenin arama motorları tarafından engellenmesine bile yol açabilmektedir. Öncelikle SEO yaparken dikkat etmeniz gereken ilk nokta yaptığınız işlemlerin sayısının değil kalitesinin yüksek olmasıdır. Yani bir site kurum aracılığı ile 100 çöp siteden backlink alacağınıza diğer başka bir kurum üzerinden 10 adet fakat kaliteli backlinkler alırsanız siteniz için daha fazla etkisi olacaktır.
    SEO çalışmasına başladığınızda site içerisinde de çeşitli düzenlemeler yapmanız gerekecektir. Ayrıca makalelerinizi özgün yazarak arama motorları tarafından index hızını arttırabileceğiniz gibi site tasarımını da özgün hale getirip yani tasarım şirketleri tarafından bir script yada tema hazırlattırarak sitenizin arama motorlarındaki değerini arttırabilirsiniz. Site içerisinde yazıları etiketlediğiniz gibi mutlaka koyduğunuz resimlere de alt etiket vererek resmin hangi konuyu ifade ettiğini arama motorlarına gösterebilmelisiniz. Bu sayede de resimler aracılığıyla da hit alabilirsiniz. Arama motorları aracılığıyla aldığınız hiti arttırmanın bir diğer yolu da tabi ki URL yapısında değişiklik yapmanızdır.

    Yani URL yapınız örnek verecek olursak siteadı.com/konu-ismi veya siteadı.com/kategori/konu-ismi şeklinde olmalıdır. Bu sayede anahtar kelimenizi sayfanın URL 'sinde de kullanmış olacaksınız. SEO yaparken dikkat etmeniz gereken konulardan bir tanesi de arama motorlarının webmaster bölümlerine sitenizi eklemektir. Bu sayede arama motorları sizin sitenizi daha fazla ziyaret edecek olup bitenleri daha iyi gözlemleyebilecektir. Sitenize kesinlikle sitemap oluşturun çünkü arama motorları tarafından gelen botlar sitenizdeki en küçük ayrıntıları bile sitemap aracılığı ile takip edebilir ve anahtar kelimelerinizdeki beklediğiniz yükselmeyi yaşamanızı daha kolay bir şekilde sağlayabilirsiniz.

    Dediğimiz gibi SEO doğru şekilde uygulanmadığında sitede düşüşe bile neden olabilmektedir. Bu yüzden özellikle kelime bazlı yükselmeye yarayan backlink alımlarınızda kaliteli, bol indexi ve page rank değeri bulunan siteleri tercih ediniz ve asla yılını doldurmamış, sürekli tanıtım yazısı ve link paylaşımı yapan siteler aracılığıyla backlink almayınız. Backlink alırken kaliteli firmaları tercih ederek onların sürekli değiştirdikleri, bol indexli ve uzun süreli sitelerinden backlink alabilirsiniz. Kısacası site içi ve dışı optimizasyonları yaparken dikkat etmeniz gereken tek nokta kalitedir. Sayılara bakarak asla aldanmayın ve sitenizin durumunu daha da kötü hale getirmeyin. Kelime bazlı yükselişler için site dışı optimizasyona yani backlink gibi işlemlere, index hızı yükselişi için de site içi optimizasyona yani sitemap, robot.txt, URL yapısı, site tasarımı gibi konulara özen gösterebilirsiniz.


    http://www.seoseocu.com/seo-yapilirken-dikkat-edilmesi-gerekenler/

To Top

Start a New Topic » « Back to the SEO Services and Solutions group