Skip to main content

Home/ SEO Services and Solutions/ Google Page Rank
Seo Seocu

Google Page Rank - 0 views

Google Page Rank

started by Seo Seocu on 14 Nov 14
  • Seo Seocu
     

    Google'ın diğer arama motorlarından farklı olarak hayatımıza sokmuş olduğu bir kavramdır Pagerank. SEO söz konusu olduğunda en temel hedef arama motoru olarak kabul görmekte olan Google üzerinden yapılan aramalarda ilk sıralarda yer almak gerek güvenilirlik, gerek potansiyel müşteri açısından özellikle firmalar için son derece önAemlidir.

    Pagerank nedir sorusunun cevabı hemen hemen her yerde farklı bir yorumla yanıtlanmakta olsa da, temelinde sitenizin benzer içeriğe sahip siteler ve sayfalar içerisinde ne kadar popüler bir durumda olduğuna ve gelen linklerle, özgün içeriklerinizin kalitesine dayalı bir puanlama sistemidir.

    Pagerank ne işe yarar?

    Pagerank öncelikle sayfanızın değerini gerek sanal dünyada, gerek gerçek dünyamızda arttırmaktadır. Çünkü pagerank ne kadar yüksek olursa Google arama motoruna ait botlar da sitenize o kadar sık uğrayacaktır. Güncel içeriğinizin indeks alması açısından bu son derece önemlidir.

    Nasıl pagerank yükseltilir?

    Herkes kendince bir pagerank yükseltimi tekniği olduğunu belirtmektedir. Elbette atalarımızın dediği gibi "Her yiğidin yoğurt yiyişi ayrıdır" durumu geçerliliğini korumaktadır bu alanda da. Ancak unutulmaması gerekir ki, bu alanda gerçekten ciddi bir pazar söz konusudur ve bu pazarda başarıyı yakalamış kişiler herkese açık platformlarda tam anlamıyla doğru ve geçerli teknikleri paylaşarak potansiyel müşteri kitlelerine bu ihtiyaçlarını ücretsiz karşılama olanağı tanımayacaklardır. Herkes tarafından bilinen ve etkisi geçerliliğini koruyan en temel pagerank yükseltme çalışması ise az link çıkışı olan, pagerank durumu iyi olan, bol miktarda özgün içeriğe sahip web sitelerinde ilgili bölüm ve sayfalardan kendi sitenizin ilgili bölüm ve sayfalarındaki özgün içeriklere link alınmasıdır.

    Elbette link verilebilen yorumlara açık, pagerank değeri yüksek siteler de mevcuttur. Ancak bu sitelerdeki yorumlardan gelecek linkler sitenize pagerank değeri konusunda çok büyük faydalar sağlamayacakları gibi, yapılacak hatalı çalışmalarda sitenizin "çeviri" olarak tanımlandırılan Google translate özelliğince algılanır hale gelmesine de sebep olabilmektedir.

    Profesyonel anlamda hizmet vermekte olan bir SEO firması söz konusu olduğunda gerek pagerank, gerek trustrank, gerek sıralama gibi çeşitli açılardan paralel bir şekilde gelişme ve ilerleme gözlemlenmesi siteleriniz için kaçınılmaz olacaktır.


    http://www.seoseocu.com/google-page-rank/

To Top

Start a New Topic » « Back to the SEO Services and Solutions group