Skip to main content

Home/ Merita Citit/ Placute frana Opel
annewinters

Placute frana Opel - 0 views

piese auto online magazin vw src preturi corecte mici oferta super placute de frana opel volvo

started by annewinters on 14 Sep 10
  • annewinters
     
    Placute frana Opel

    Cand vine vorba de experienta in dezvoltarea automobilelor, Opel este printre primele nume din industria auto. Siguranta este una din prioritatile constructorului Opel, iar pentru a realiza aceasta masinile au un sistem de franare inovator.

    Franele sunt responsabile de puterea de oprire a unui autovehicul. Placutele de frana sunt piese auto de rezistenta ale sistemului de franare. Acestea sunt realizate din materiale de cea mai buna calitate, cu o rezistenta optima la frecare.

    Placutele de frana trebuie inlocuite mereu perechi, pentru ca nicio clipa nu trebuie pusa in pericol viata pasagerilor. Sa luam de exemplu Opel Corsa 3-usi: sistemul avansat de franare antiblocare (ABS) are mai multe functii suplimentare: EBD (distributia electronica a fortei de franare) care optimizeaza performanta de franare in functie de sarcina masinii.; CBC (controlul franarii in curbe) care imbunatateste stabilitatea la franarea in curbe, reducand presiunea de franare pe partea interioara a rotii din fata; SLS (controlul stabilitatii in linie dreapta care detecteaza si corecteaza orice tendinta de instabilitate la franarea in linie dreapta prin reducerea presiunii de franare la rotile relevante).

    Fiind un fan piese auto Volvo, nu m-am putut abtine sa nu studiez sistemul de franare de la Volvo XC60: datorita discurilor de frana antiblocare de mari dimensiuni si a sistemului hidraulic optimizat distanta de franare este mai mica decat la alte masini de aceeasi greutate.. Are HBA (sistem hidraulic de asistenta la franare), RAB (sistem de preactionare a franelor), FBS (sistem de protectie impotriva uzurii franelor) si EBD.

To Top

Start a New Topic » « Back to the Merita Citit group