Funciones y limitaciones, del aprendizaje realizado de forma informal a través de Internet. Las instituciones culturales (museos, bibliotecas...), cada vez utilizan más las nuevas tecnologías, para su difusión.
Aquí parla sobre com pot afectar en les relacions socials ' us d' internet i les xarxes socials.
També hi podem trobar una serie de links relacionats amb el tema,
..."El hecho de que la mayoría de museos de arte, salvo raras excepciones, prescindan de elementos de mediación o de interpretación excluye la hipótesis del olvido y obliga a buscar en las razones profundas de tal aparente anomalía.."
Joan Santacana expone una reflexión muy interesante sobre el "Autismo"de un espectador frente a una Obra de Arte a la hora de no poder captar lo que esta trasmite ya que desconocer el "lenguaje" que emplea el artista.
¿ Que papel asume un Mueso ante este hecho?
Fins on anirà aquesta societat del coneixement si s'oblida la visió humanista del món?
Les humanitats tindran un paper en aquesta societat si s'adapten a les noves condicions socials i culturals.
2on link.- Aquest és un article d'un especialiste professor d'ESADE (Josep Mª Lozano) on reflexiona sobre el paper de les humanitats en aquesta societat malalta per la crisi, i lo important que serà que les Humanitats i el Coneiximent entenguin que l'escenari ha canviat per culpa precissament de la crisi.
La reflexión de Lozano me sugiere un visión muy acertada del concepto del Conocimiento al que hemos llegado. La gran énfasis que se ha dado en la especialización, solo nos acerca a un aspecto de la realidad y como tal, aislada del conocimiento real.
La revista Digithum de la UOC se centra, precissament en el paper de les humanitats en l'era digital.
L'article de Veltman em sembla especialment interessant perque planteja les possibles conseqüències, a llarg termini, de l'ús de les TIC en l'àmbit de la cultura.
Es una reflexión interesante que refuerza la inquietud que el conocimiento es la unión de ciencia y espiritu .
................Existen hoy las tecnologías de comunicación que facilitan y fomentan esa diseminación, pero estas mismas tecnologías, fruto de la revolución científico-técnica que vivimos, ponen en jaque un sistema de poder, el poder de controlar lo que las personas leen, escuchan, producen, ven.
Molt interessant, Jorge. M'ha agradat la crònica del dia de Sant Jordi a Barcelona. Un dia, amb més calma, em llegeixo els relats.
Què t'ha fet el senyor Pickwick?
Me alegra que te gustara amigo.
Sobre Sr. Pickwick, no tengo nada en especial pero su manera grandilocuente, me parecio perfecta para el perfil de los iluminatis de Girona.
Saludos.
Blog en el que es troba materials en forma de video relacionats amb les humanitats, especialment documentals que es troben a la xarxa. Té una llista llarga d'artistes, escriptors i filòsofs.
Entrevista d'Eduard Punset a James Fowler, expert en xarxes socials de l'Universitat de California. A la web del programa redes de TVE està l'arxiu de tots els programes emitits fins ara.
La plana web d'una nova revista sobre filosofia. La divulgació d'aquests continguts d'una manera clara, atractiva i entenedora crec que és fonamental per enriquir al conjunt de la societat no especialista en aquests temes.