Skip to main content

Home/ Competencias 2.0 UB-IL3/ Contents contributed and discussions participated by Jordi Roher

Contents contributed and discussions participated by Jordi Roher

Jordi Roher

Bookdepository - 1 views

  •  
    Es tracta d'una llibreria online nascuda al 2004 a Anglaterra. Fan bandera de "vendre menys de més", enlloc de vendre "més de menys", és a dir, vendre pocs exemplars de molts títols diferents, a diferència d'altres (Amazon?) que venen molts exemplars d'un catàleg més limitat. Tenen els criteris d'organització clàssics (per temes) i altres criteris d'organització de caràcter més comercial (best seller, book of the week, fast movers, offers). Això em porta a pensar que davant de la immensitat d'informació que hi ha a internet (o a petits subconjunts d'internet com podria ser aquesta llibreria), necessitem o cada vegada hi ha més eines que guien la nostra atenció, opinió, compra, etc. Són eines de tipus "viral": si compro un llibre per què és el més venut (o perquè és el que està creixent més ràpidament en vendes), amb la meva compra estic reforçant aquella circumstància i per tant estic potenciant la següent compra d'algú altre.
Jordi Roher

Srabble: el creador de paraules - 0 views

  •  
    Malgrat que aquesta eina no respon exactament a la temàtica de la present activitat, m'ha semblat curiosa i per això l'incloc. Es tracta d'una eina que fa el que s'espera que faci un jugador que juga a scrabble (o almenys part d'això), és a dir, construir paraules a partir d'unes determinades lletres disponibles (en multitud d'idiomes del món). Més enllà de la utilitat lúdica (també podria ajudar a escriptors i poetes), segurament aquestes "eines del llenguatge" tenen un ampli potencial d'ús (que ara mateix no som capaços de determinar) en aquest nou món que comença del big data, en el que la manera de navegar-hi (no només les persones sinó sobretot les màquines) serà a través del codi que tenim, és a dir, el llenguatge (lletres, paraules i les seves combinacions). En aquest context caldran eines d'identificació, construcció, filtratge, etc. del llenguatge.
Jordi Roher

Enciclopèdia tecnològica - 1 views

  •  
    Web dedicada a la difusió de les noves tecnologies: inclou un diccionari de termes informàtics i de les TIC, articles, estadístiques i altra informació sobre els temes més actuals relatius a les noves tecnologies (en aquests moments, big data, cloud computing, security). Crec que és especialment necessari el diccionari, atès que el lèxic que s'usa en aquest món de les TIC canvia (neix i mor) molt ràpidament, és massivament anglès i en moltes ocasions s'expressa en termes d'acrònims, que són difícils de memoritzar per què són "paraules buides de significat", almenys inicialment, i per tant es fa imprescindible tenir un diccionari "de capçalera" a mà, per no anar perdut.
Jordi Roher

Forum Clinic (HC Barcelona) - 0 views

  •  
    M'ha resultat interessant aquest espai promogut i desenvolupat per l'Hospital Clínic de Barcelona, com a comunitat d'interès dels pacients i equip mèdic i hospitalari que participen en la curació d'una determinada malaltia (hi ha diferents espais d'interès, cadascun d'un tipus de malaltia). Aquesta eina pot complementar i reforçar la comunicació entre l'equip mèdic i el pacient, en ambdós sentits i per tant pot permetre millorar la qualitat assistencial, tant mèdica com hospitalària, en molts aspectes i singularment en l'aspecte psicològic del malalt, que de vegades no està prou ben tractat quan s'enfronta a una superestructura complexa i impersonal, com és un gran centre hospitalari. Bona sort i bona feina, doncs, per a aquesta iniciativa!
1 - 0 of 0
Showing 20 items per page