Skip to main content

Home/ BP Holdings Barcelona & Madrid Spain/ BP klaagt Amerikaanse overheid voor nieuwe Contracts Na Gulf Oil Spill
brent devon

BP klaagt Amerikaanse overheid voor nieuwe Contracts Na Gulf Oil Spill - 0 views

bpholdings.com BP klaagt Amerikaanse overheid voor nieuwe Contracts Na Gulf Oil Spill

started by brent devon on 04 Sep 13
  • brent devon
     

    HOUSTON - BP op maandag klaagde de Amerikaanse regering over een besluit om de oliegigant versperren van het krijgen van nieuwe federale contracten voor de levering van brandstof en andere diensten nadat het bedrijf pleitte schuldig aan doodslag en andere criminele kosten in verband met de 2010 Golf van Mexico olieramp.

    BP is op zoek naar een bevel dat een order zou opheffen door de Environmental Protection Agency , dat het bedrijf opschort van dergelijke contracten .

    De Houston Chronicle gemeld ( http://bit.ly/1eFijiB ) dat de schorsing door de EPA voor het eerst werd uitgegeven in november 2012 en het heeft alleen invloed op nieuwe federale contracten en niet bestaande.

    Het bedrijf was niet in aanmerking voor nieuwe contracten waarde van maximaal $ 1,9 miljard naar dit jaar brandstof leveren aan de federale overheid omwille van de schorsing . BP is een belangrijke leverancier van brandstof aan het Amerikaanse leger .

    De krant meldde het bedrijf zei voor het gerecht documenten ingediend in Houston federale rechtbank die de beslissing van de EPA 's aan het bedrijf te schorsen uit dergelijke contracten en de voortzetting van de tenuitvoerlegging van die volgorde is willekeurig , grillig en " een misbruik van bevoegdheid . "

    BP in de rechtbank indienen zei dat de EPA orde, die 21 verschillende BP entiteiten omvat , werd voortgezet door het agentschap net vorige maand na BP een administratieve uitdaging verloren aan de schorsing .

    Een EPA woordvoerder weigerde commentaar te geven op de gerechtelijke actie van BP , verwijzend vragen aan het ministerie van Justitie , die ook weigerde commentaar te geven .

    Het goed blowout dat de lekkage veroorzaakt gedood 11 werknemers op het Deepwater Horizon booreiland en leidde tot miljoenen liters olie spuwen in de Golf .BP in november overeengekomen te pleiten schuldig aan lasten met doden van de werknemers en voor het liggen aan het Congres over de grootte van de lekkage van zijn gebroken ook, die meer dan 200 miljoen liter olie uitgespuwd .

    Veel ervan belandde in de Golf en vervuild de kusten van verschillende staten .

    Een federale rechter in New Orleans in januari aanvaard schuldig pleidooi van BP , waarin ook de vennootschap die een record van $ 4 miljard straffen .

    De tweede fase van een studie in New Orleans op civiele claims tegen BP met betrekking tot de olieramp is ingesteld op 30 september beginnen .

To Top

Start a New Topic » « Back to the BP Holdings Barcelona & Madrid Spain group