Skip to main content

Home/ Groups/ Isphilosophy
2More

:: پاسداشت فيلسوف فرهنگ در روز جهاني فلسفه - 0 views

  • نشست روز جهاني فلسفه در روزهاي چهارشنبه و پنج شنبه، 22 و 23 آبان 1387، ساعت 16 در محل مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران برگزار خواهد شد.نشست روز اول (چهارشنبه 22 آبان 1387، ساعت 16) به موضوع «ناخودآگاه، حقوق و دانش» اختصاص خواهد داشت و در روز دوم (پنج‌شنبه، 23 آبان 1387، ساعت 16) نشستي با عنوان « فيلسوف فرهنگ» برگزار خواهد شد كه در آن مقام علمي دكتر رضا داوري اردكاني پاس داشته خواهد شد.علاقه‌مندان می‌توانند جهت شرکت در این نشست‌ها به محل مؤسسه واقع در تهران، خیابان نوفل لوشاتو، خیابان آراکلیان، پلاک 6 مراجعه کرده یا با شماره تلفن 66405445 تماس حاصل نمایند
  •  
    نشست روز جهاني فلسفه در روزهاي چهارشنبه و پنج شنبه، 22 و 23 آبان 1387، ساعت 16 در محل مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران برگزار خواهد شد. نشست روز اول (چهارشنبه 22 آبان 1387، ساعت 16) به موضوع «ناخودآگاه، حقوق و دانش» اختصاص خواهد داشت و در روز دوم (پنج‌شنبه، 23 آبان 1387، ساعت 16) نشستي با عنوان « فيلسوف فرهنگ» برگزار خواهد شد كه در آن مقام علمي دكتر رضا داوري اردكاني پاس داشته خواهد شد. علاقه‌مندان می‌توانند جهت شرکت در این نشست‌ها به محل مؤسسه واقع در تهران، خیابان نوفل لوشاتو، خیابان آراکلیان، پلاک 6 مراجعه کرده یا با شماره تلفن 66405445 تماس حاصل نمایند
1More

:: دانلود فايل پی‌دی‌اف پرونده شماره یک درباره‌ي خودكشي - 0 views

  •  
    برای خواندن پرونده شماره یک کلیک کنید فايل pdf پرونده‌ي شماره يك را دانلود كنيد لينك كمكي 1 / لينك كمكي 2 / لينك كمكي 3
1More

دانش‌نامه‌ي علائي و زبان پارسي - 0 views

  •  
    از ديرباز هنگامي كه به ابن‌سينا پرداخته‌ايم، بيشترين چيزي كه نگاه ما را به سوي خود كشيده است، مهارت و برجستگي انديشه‌هاي وي در زمينه‌هاي فلسفي و پزشكي بوده است. ما بيشتر او را به عنوان نويسنده‌ي كتاب‌هاي سترگ و اثر‌گذاري هم‌چون شفا، قانون و اشارات و تنبيهات كه البته به زبان عربي است مي‌شناسيم اما درباره‌ي ديگر كار ارزشمند وي در زمينه‌ي نگارش منطق، الهيات و طبيعيات به زبان پارسي كمتر سخن مي‌رود.
1More

رساله‌هاي افلاطون - 0 views

  •  
    مطالبی که از این پس با عنوان «رساله‌های افلاطون» در سایت منتشر خواهند شد، ادامه گفتگو و هم‌اندیشی پیگیری است بین دکتر سید نعمت‌الله عبدالرحیم زاده و من، که شروع آن به سه سال پیش برمی‌گردد. ما جلسات هفتگی متن‌خوانی مان را با بررسی نوشته‌های هراکلیوتوس افسوسی بر پایه متن یونانی (و ترجمه‌های آلمانی، فرانسوی، انگلیسی و البته فارسی) شروع کردیم...
1More

سنجشگرانه اندیشی چیست؟ - 0 views

  •  
    سنجشگرانه اندیشی (یا "تفکر نقدی" یا "تفکر نقادانه" یا "تفکر انتقادی") ترکیبی از دانش و مهارت است که به فرد اندیشنده امکان می دهد که، به طور خلاصه، از خطاهای گوناگون در روند اندیشیدن مصون بماند و از کوتاه ترین مسیر به سمت هدفی که از اندیشیدنش دارد حرکت کند. همان گونه که از همین تعریف ناقص و ابتدایی بر می آید، پیش فرض سنجشگرانه اندیشی این است که اندیشیدن یک فعالیت است، فعالیتی که معطوف به هدفی است و همانند هر فعالیت دیگری آفاتی دارد.
1More

فلسفه چيست؟ - 0 views

  •  
    قرن بيستم قرن اوج گيري بحث و اختلاف نظر فيلسوفان در مورد چيستي فلسفه بود. اما در اواخر همين قرن اين بحث فروكش مي كند، به گونه اي كه در نوشته پي.ام.اس. هكر در مجموعه مقالات داستان فلسفه تحليلي مي‌خوانيم: «يكي از ويژگي هاي چشمگير فلسفه در اواخر قرن بيستم اين است كه ديگر بر سر اينكه فلسفه چيست و چه انتظاري از آن مي توان داشت و اينكه گزاره هاي فلسفي، با فرض وجود چنين گزاره هايي، چيستند و چه نسبتي با گزاره هاي علم دارند مجادله جدي وجود ندارد.» در حاشيه قرار گرفتن اين بحث، به هر دليل كه باشد، مطمئنا به معناي رسيدن به توافق نظر كلي نيست.
1More

فلسفه افلاطون و زندگی انسان - 0 views

  •  
    برای يافتن و درک دقيق مختصات مفهومی و عينی فلسفه از نظر افلاطون بايد به اموری همچون تربيت، سفسطه، سياست، ديالکتيک، عقلانی بودن و روحانی بودن فلسفه و همچنين الهی بودن آن کاملا توجه کرد. افلاطون فلسفه را نه از يک جنبه بلکه از تمامی جنبه‌هايی که به کل زندگی انسان مربوط می‌شود در نظر می‌گيرد. او زندگی شايسته و درخور انسان را بهترين چيز برای بررسی و پيروی می‌داند. زندگیِ شايسته انسان زندگی راستينی است که فيلسوف راستين از آن برخوردار است.
1More

سرشت فلسفه‌ی اسلامی در سریال ابن‌سینا - 0 views

  •  
    در یکی از قسمت‌های سریال ابن سینا که این روز‌ها دوباره در شبکه‌ی 4 تکرار می‌شود، ابن سینا و ابوریحان بیرونی با هم نمایش داده‌ می‌شوند. در یکی از صحنه‌های این قسمت ابن سینا، ابوریحان بیرونی و پیرمردی که ندانستم کیست و یک اسب سیاه در باغی قدم می‌زنند. ابتدا ابوریحان می‌نالد از اینکه اهل علم مجبورند در دربار پادشاهان و تحت حمایت آن‌ها باشند تا بتوانند کارهای علمی‌شان را انجام دهند.
1More

بزرگداشت روز جهاني فلسفه در مؤسسه حكمت و فلسفه ايران - 0 views

  •  
    به مناسبت روز جهاني فلسفه انجمن حكمت و فلسفه ايران با همكاري كميسيون ملي يونسكو نشست دو روزه‌ برگزار مي‌كند: روز اول نشست، چهارشنبه 22/آبان/87 ساعت 16: نشستي با عنوان: « حق و قدرت» ـ كميسيون ملي يونسكو روز جهاني فلسفه امسال را «حق و قدرت» اعلام كرده است ـ برگزار مي‌شود. سخنرانان نشست اول عبارتند از: » دكتر عليرضا بهشتي (دانشگاه تربيت مدرس): حق، قدرت و عقلانيت جمعي » دكتر سيدمحمدقاري سيدفاطمي (دانشگاه شهيد بهشتي): قدرت و حق انتخاب: تحليلي اخلاقي » دكتر كريم مجتهدي (دانشگاه تهران): حق و قدرت بر حسب متن كانت: صلح پايدار » دكتر مصطفي محقق داماد (فرهنگستان علوم): موضع متفكران اسلامي در باره‌ي «حق و قدرت» » دكتر غلامرضا اعواني: «حق يا قدرت»، بزرگ‌ترين معماي فلسفي روز دوم نشست، پنجشنبه 23/آبان/87، ساعت 16: نشستي با عنوان «فيلسوف فرهنگ» پاسداشت مقام علمي استاد دكتر رضا داوري اردكاني برگزار مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. علاقه‌مندان می‌توانند جهت شرکت در این نشست‌ها به محل مؤسسه واقع در تهران، خیابان نوفل لوشاتو، خیابان آراکلیان، پلاک 6 مراجعه کرده یا با شماره تلفن 66405445 تماس حاصل نمایند
1More

:: توضیحاتی درباره بورس تحصیلی فلسفه اروپایی - 0 views

  •  
    در پی درخواست یکی از خوانندگان که خواستار اطلاعات بیشتری در باب بورس تحصیلی اراسموس موندوس شده بودند، توضیح مختصری در این باره داده می‌شود. این بورس تحصیلی که به دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد تعلق می‌گیرد یکی از زیر مجموعه‌های بورس تحصیلی اتحادیه اروپاست که فهرست کامل آن‌ها را دراین سایت پیدا خواهید کرد:
1More

:: رو به‌ سوی امید و شادی - 0 views

  •  
    برای سالروز فلسفه نوشتن یادداشتی راجع به جان استیوارت میل انتخاب بدی نیست، وقتی نگارنده او را یکی از بهترین فیلسوفان عصر جدید تلقی میکند. میل به جد برای من جذاب و دوست‌داشتنی بوده است و شاید رمز آن این است که میل چندان جذاب و دوست‌داشتنی نیست.
1 - 12
Showing 20 items per page