Skip to main content

Home/ Groups/ У сусрет дигиталној писмености
Славица Јурић

3.5 Сторифај - 204 views

Има финих измена у Сторифају. Таман за стартовање пројекта добро дое побољшање сортирања: http://us1.campaign-archive2.com/?u=5841684fe53550468dde0e376&id=a3cc91fd84&e=f0f6d8a4ce

Сторифај практичан задатак постављање линкова

Silvana Jović

3.5 Сторифај - 13 views

Пријавила се :)

Сторифај

started by Silvana Jović on 20 Jun 12 no follow-up yet
Славица Јурић

Закључак - 68 views

Драги моји, евиденциони лист вам је послат. И нама је било задовољство с вама. Наравно да ћете бити обавештавани о свим будућим акцијама. Преко лета планирамо један посебан сајт о неформалном струч...

закључак завршетак обуке званични део потврде неформално стручно усавршавање

Славица Јурић

3.4 Лист-ли - 75 views

Добро. Таман посла да бришем, један прилог је баш добар. Југин прилог је дискутабилан. Скуп-ит није намењен за портфолио (у поднаслову му пише да је за креирање магазина), нити се изблиза може подв...

Лист-ли практичан задатак дискусија питања одговори

Јасмина Станков

3.1 Мидлспот - 161 views

Хвала, Славице, за све информације и стрпљење, сада могу да кажем да ми је све сложено у глави... (нећемо бројати из ког пута)

Мидлспот практичан задатак постављање линкова

Славица Јурић

3.2 Скуп-ит - 138 views

Одлична тема. Све су ваше идеје за коришћене алата биле актуелне, а алати одлично функционализовани.

Скуп-ит практичан задатак постављање линкова

Maja Dakic-Brkovic

Слободна тема уз 3. лекцију и задатке - 91 views

Славице, погледала сам. Интересантно је. Спрингноут има спректар необичних могућности. Нисам их још ни приближно све проучила. Нисам успела да постигнем објављивање, тако да буде генерално видљиво...

дискусија слободне теме

Славица Јурић

Излазна анкета - 39 views

 •  
  Драге колеге, на почетку курса сте имали задатак да нам у улазној анкети откријете путем гласања и коментарисања, те дописивања нових алата, које обележиваче користите и какве су им предности или недостаци.
  Молимо вас да, као вид самовредновања и вредновања саме обуке, урадите и ову излазну анкету.
  Сада смо вам навели све обележиваче које сте у лекцијама проучавали. Уз оне које сте сами проучили, унесите коментаре и дајте свој глас некима. У аргументима изнесите јасне поруке каква је предност неког алата и за шта вам може послужити, поготово у раду у школи и професионалном развоју.
Славица Јурић

2.2 Вечити нотес (Evernote) - 264 views

Слађо, задатак је био да поставите линк, а не да копирате и налепите саджај са веб-извора. најбитнији део задатка је био да опишете путем уношења што више ознака извор који сте користили и до којег...

Вечити нотес практичан задатак постављање линкова

Marija Jovic

2.3 Веблист (Weblist) - 240 views

Сада је добро и нема на чему. Похвално је кад човек не одустане код прве препреке.

Веблист практичан задатак постављање линкова

Славица Јурић

3.6 Самовредновање - 3. лекција - 55 views

 •  
  У табели 3. лекције чекирајте поља задатака које сте урадили
 •  
  Уколико се деси случајно брисање, опцију ан-ду имате у менију Инсерт, као што показује сличица:
  http://www.diigo.com/item/image/1klnc/4s7j
 •  
  Ако уносите линкове у Спрингноуту, уместо да копирате и налепите цео линк, да се табела не би ширила, боље је да линкујете неку кратку реч, као што показује сличица:
  http://www.diigo.com/item/image/1klnc/0wmr
Maja Dakic-Brkovic

2.4 Крокодок - 120 views

Драге колеге, како сам се доста расписала на ову тему, отворила сам нову тему, да крокодил не пати. :) Ево линка: http://bit.ly/JSYWrI

Крокодок практичан задатак тема за недоумице

Славица Јурић

2.1 Вебнотес (Webnotes) - 156 views

Волела бих да је било више оних који су радили овај задатак, не због самог алата, него због задатка: вредновања извора. Можда је разлог малом одзиву и то што су колегинице које су га урадиле одличн...

практичан задатак веблиста постављање линкова

Славица Јурић

3.0 Трећа лекција и опис задатака - 118 views

 •  
  Кураторски веб-обележивачи и задаци уз лекцију
Славица Јурић

1.5 Самовредновање - 1. лекција - 129 views

 •  
  На прложеном линку имате страницу са табелом у коју треба да унесете своје име и у одговарајућој колони шта сте од задатака урадили. За почетак смо Нада и ја поставиле повратну информацију за себе како би вам било узор. Да бисте табелу попунили, уредили, мораћете се регистровати на сервису Спрингноут (Springnote). Региструјте се јер ћемо нешто слично радити и уз остале лекције.
 • ...5 more comments...
 •  
  Прошле недеље сам уносила своје активности, међутим сад их више не видим. Није ми баш најјасније шта се десило и да ли треба да поново испишем шта сам радила?
 •  
  Наташа, послала сам свима обавештење. Ако ме пратите, што треба чинити у групи у којој се учи, и ако сте подесили да добијате сваки дан информације из Диго-групе - што треба учинити док траје курс, морали сте добити. Такође сам у коментарима испод Самовредновања 2. лекције објаснила да је грешком неко обрисао уносе и замолила да их сви поново унесте. У заглавље самовредновања 2. лекције ставила сам упозорење да не испитујете Сронгноут у табели, него на свом налогу. Само чекирајте поново шта сте урадили у 1. лекцији.
 •  
  Ја се извињавам на збрци коју сам направила. Али Славице, мени није јасно на који начин сам то урадила и како знате да сам то баш ја. Јер када сам се улоговала на Спингноуту у табели је било уписано само двоје колега и никог више или ја то нисам могла да видим код мене на рачунару..
  Тако да је за мене непознаница како се то десило.
  Ово вам не пишем да бих ''правдавала себе'' него просто ме интересује да разумем и научим те да схватим где сам погрешила да се то не би понављало. :)
  Хвала..
 •  
  Драга колегинице Драга, не осећајте се лоше због "збрке" коју сте можда направили. Управо сам збрисала целу табелу (за 2. лекцију), мада то нисам хтела, али знам како сам то урадила. Само један клик на backspace иза једног карактера у ћелији мога реда избрисао је целу табелу! Урадила сам restore из page history и изгледа да је све ОК. Није у реду да било који алат нема undo фукнцију. Нарочито сараднички алат! Зато нека се колеге не осећају кривим ако нешто забрљају, али је добро да свако има копију својих података код себе, да може да је врати, злу не требало. :)
  Искрено, радије бих користила неки други алат. :(
 •  
  Драга, такође, мислим што и Маја, немојте се оптерећивати тиме. Шта сте тачно урадили: отворили сте нову страницу, коју сам избрисала, а на основу тога сам закључила да сте испитивали јер и историји промена није остало забележено. На нешто сте кликнули што је избрисало прве редове. Не мора бити бекспејс и није ствар само до несигурности алата него до саме табеле. Табела и у екселу реагује другачије на одређене команде, па нас уместо у нови ред, на пример води у нову ћелију, или отвори нови ред... Дакле, само одаберемо нови ред, унесемо податке за нас. Не бринете ни о ширењу ћелија ни о другом. То ћемо ми.
 •  
  Хвала Вам на разумевању. Надам се да нећу следећи пут да обришем целу листу :)
 •  
  Могу још да предложим, као меру сигурности, да пре него што нешто мењамо, скинемо (download) табелу у html (zip) формату. За сваки случај. :)
Славица Јурић

2.5 Самовредновање - 2. лекција - 85 views

 •  
  Колеге, молимо вас да попуњавате само табелу, свој ред, и ништа друго не дирате да се не би десило да неко побрише туђе уносе. Можете се играти, опробавати и додавати на свом налогу Спрингноута.
 • ...4 more comments...
 •  
  Драга М. је веровтано грешком обрисала уносе на врху табеле у 1. лекцији. Зато молим све оне који су самовредновање 1. лекције урадили, а не виде свој унос да поново унесу. Надам се да вам неће бити проблем јер је самовредновање 1. лекције замишљено као чек-листа: урадио, није урадио.Већ у другој лекцији самовредновање је нешто заморније и детаљније.
 •  
  Сервис Спрингноут најбоље ради са Интернет-есплорером у свим верзијама, затим са Мозилом. Са Гугл-хромом прави проблем код ширења ћелија, а можда и још понешто. Уколико користите неодговарајући прегледач, на врху ће вам стајати обавештење о томе. Немојте да вас то изненади, код веб-алата то се врло често догађа.
 •  
  Важно је да попуните самовредновање јер ће нам оно бити главни оријентир за проверу да ли сте урадили бар по један задатак у свакој лекцији кад будемо делили потврде.
 •  
  Славице, овај наш алат за самовредновање - springnote - је крајње непоуздан! Управо сам са само једним кликом на backspace иза једног карактера у ћелији свога реда избрисала целу табелу! Оладила се! Ипак, урадила сам restore из page history и изгледа да је све ОК. Није у реду да било који алат нема undo фукнцију. Нарочито сараднички алат! Зато нека се колеге не осећају кривим ако нешто забрљају, али је добро да свако има копију својих података код себе, да може да је врати, злу не требало. :)
 •  
  Их, Мајо, и ворд-документ сам на сопственом рачунару знала да не сачувам, пореметим, а камоли у облаку. Алатић је много сладак, немој да га мењамо, а тако једноставних и функционалних нема баш много. Има, али немају табеле, на пример, које су нам овде много значајне. Аутоматски чува промене, има историју промена и претходни корак у таквим понудама није битан. Невоља је што се не чувају све историје промене, него од пријављивања до пријављивања. Припазићемо мало, а ја ћу извозити табелу сваки дан. Ваљда ћу се сетити.
  То не значи да не предлажемо шта би од алата још могло да послужи као прегледна повратна информација и нека врста самовредновања.
 •  
  Хвала Вам, Славице, што сте ме разумели! :)

  Ако је до колаборативних табела, могла бих да препоручим следеће, што не значи да би сад, у сред курса, требало да мењамо овај који већ користимо, већ само као предлог:

  http://www.editgrid.com/, а пре свега
  google docs (drive).

  Мислим да су једноставни, интуитивни и поуздани.

  Хвала, још једном. Баш сам се непријатно изненадила - у једном потезу! :)
Славица Јурић

1.2 Симбалу - 217 views

Зоране, сад је добро :), наставите да "лепите плоћице" свог образовног окружења и даље.

Симбалу практичан задатак лично образовно окружење лична образовна мрежа процес рада

1 - 20 of 36 Next ›
Showing 20 items per page