Skip to main content

Home/ Groups/ ctic_ade_aula9_2011
Marisa Contelles

El futuro de las RSE - 1 views

  •  
    Descripción: Articulo de opinión de Ramón Guardia presidente de la Compañia Valores&Marketing. Incluido como mi anterior aportacion en la web Compromiso RSE. Pequeña cronologia que va desde el año 1995 de como ha evolucionado el concepto de RSE y lo que se espera de ella. Valoración critica: Con no tantas referencias a libros y/o economistas, Ramon hace una valoración evidentemente muy personal de la evolución de la RSE. No muy extenso, preciso y facil de leer. Justificación: Justo lo que iba buscando para el FOCUS 3 que es el que he elegido. Tras su lectura se quedan absolutamente claros tanto los campos de actuación de la RSE, la evolución de la RSE, formas de incrementarla, repercusión en las Empresas...
Marisa Contelles

La cosecha de la RSE - 0 views

  •  
    - Descripcion: Se trata de una articulo de opinión de Helena Ancos coordinadora del área de RSC de Instituto Complutense de Estudios Internacionales. En ella hace una breve reflexión de lo que se entiende por RSE, lo que se espera de ella y todos los aspectos que acompaña. - Valoracion: Es algo largo pero muy facil de entender. Sin demasiadas palabras tecnicas. - Justificación: Helena recomienda libros, hace referencia a Economistas y esta dirigido al FOCUS . Ya que determina lo que se debe esperar a largo plazo de la RSC.
Carlos Pineda

¿Es la responsabilidad social corporativa rentable para las empresas? - 1 views

  •  
    Descrpción: Artículo de José Mariano Moneva, Profesor de Economía Financiera y Contabilidad en la Universidad de Zaragoza en el que se reflexiona sobre si la nueva tendencia del sector empresarial que es invertir en Responsabilidad Social corporativa genera valor a la empresa o no. A lo largo del documento que se estructura básicamente en dos partes: delimitación del marco RSC basado en el principio de transparencia y el impacto que éste tiene sobre la rentabilidad de la empresa, el autor analiza el fenómeno de la RSC desde diferentes puntos de vista. Valoración: el autor llega a unas conclusiones, que según se ha podido leer en algunos otros artículos de los compartidos en este marcador social, se pueden resumir en tres: - La RSC puede traer a inversones que se dediquen a invertir en empresas con una determinada responsabilidad social. - Tras analizar diferentes indicadores se llega a la conclusión que no existen datos contundentes sobre que la rentabilidad financiera mejore aplicando programas de RSC. Al menos, a corto y medio plazo. Lo que sí que se afirma, es que nunca afecta de forma negativa. - A largo plazo la RSC sí que afectará a las empresas ya que se pondrán en práctica medidas de RSC por parte de la Administración, los inversores, los consumidores, etc. Con estas conclusiones rápidamente podemos hacernos una breve idea del estado actual del fenómeno de la RSC y a qué tiende. Justificación: Este artículo nos intenta explicar desde diferentes puntos de vista si la RSC realmente mejora la rentabilidad de las empresas, o por el contrario es sólo un fenómeno que se está viviendo en la actualidad. Por lo tanto, indirectamente nos indica el valor de la RSC como marca empresarial.
Nerea Agudo

La responsabilidad social corporativa y su paralelismo con las sociedades cooperativas - 1 views

  •  
    Article extret de: Revesco, revista de estudios cooperativos, ISSN 1135-6618, Nº. 103, 2010, págs. 75-100 Descripció: Aquest article fa un repàs de les diferents definicions que s'han donat de les RSC des que va aparèixer aquest concepte fins a l'actualitat. Parla de les diferents teories i opinions que ha suscitat entre gran quantitat d'economistes i organismes nacionals i internacionals, exposant-les totes i mostrant figures, quadres i taules que mostren de manera gràfica les seves conclusions i dades rellevants dels diferentes organismes. Ens descriu de manera molt clara els diferents punts de vista que tenen les empreses amb els seus objectius econòmics, i els de les ONG i d'altres organitzacions que vetllen per la millora social i mediambiental de manera filantròpica. Valoració: És una pàgina molt completa, ja que complementa la informació exposada, com ja he dit abans, amb taules, figures i quadres, de les quals especifica les fonts d'on han sigut extretes. Hi consten els noms dels autors i els seus càrrecs a les institucions on treballen, a més de donar les seves direccions de correu electrònic per si es vol contactar amb ells. Al final del document veiem una àmplia bibliografia en la qual s'han basat i les quals pots consultar per tal de contrastar la informació. A més, és un article que data del 2010, per la qual cosa la situació més actual definida, no s'allunya gaire de l'actual. Justificació: És un article molt adient al Focus 1 pel fet que exposa de manera molt clara quins són els objectius filantròpics que una RSC ha d'intentar complir i quins organismes hi ha al darrera establint les necessitats i el que seria desitjable en aquesta tasca i fent "pressio" per tal que els objectius s'assoleixin.
anonymous

La genuina filantropia de Paul Newman - 1 views

  •  
    Descripció: Ens explica com dirigia Paul Newman (el que va ser un dels grans a Hollywood ) la seva empresa Paul Newman's Own. No té desperdici ! Valoració crítica: Article curt i molt amè sobre la filantropia a l'hora de dirigir la seva propia empresa. Us recomano que ho llegiu, ja que després de llegir-ho, qualsevol empresa que parli de RSC us semblarà una broma. Ho recomano a tothom! Justificació: És un article de no gaire qualitat, però que ens recorda a tots els valors reals de la vida, i el que un home amb cor pot fer per la resta. Això és filantropia, la resta és pur màrqueting promocional.
marc marti

.: I B E R P Y M E : Novedades y Noticias :. - 0 views

  •  
    Descripció: Aquest enllaç fa referència a una de les conclusions que es va arribar en una reunió celebrada a Madrid per l'escola de negocis de ESADE. La conclusió fonamental és que fins fa poc es creia que implementar un sector dintre de l'empresa que es dediques a la Responsabilitat Social Corporativa era un cost més que un benefici, ara s'ha vist que a curt termini si que suposa un cost inicial de preparació i desenvolupament de la branca, però dona els seus fruits a mig o llarg termini oferint un benefici a l'empresa. Ja pot esser per la bona imatge que dona al estar solidaritzat amb el medi ambient o perquè aconsegueixis un increment econòmic. Valoració critica: M'ha agradat molt veure que la societat espanyola esta conscienciada i motivada a implementar la RSC en les empreses d'aquest país, trobo que és interessant que la gent a nivell individual i d'empresa es consciencii de l'avanç que suposa implementar la RSC a nivell de sostenibilitat. Justificació: He escollit aquesta web perquè és gent d'aquí, gent de casa, que es preocupa pel món , i de la gran responsabilitat que tenim de cuidar-lo, ja que des-de el meu put de vista, sempre que es tracten temes d'aquests tendim a associar-los a molt llunyans, com si nomes es tractessin des-de Alemanya, Anglaterra..... Quan aquí mateix, la gent que ens envolta té molt a dir i a fer. http://www.iberpymeonline.org/interna.asp?sec=3&step=1&id=714
anonymous

Historia de la RSC - 0 views

  •  
    Descripció: ens explica què són les responsabilitats socials corporatives i ens explica des de quan es duen a terme. Valoració crítica: és un text llarg, sobretot voldria destacar la part on ens parla de la seva història, qui van ser els seus primers pensadors. Quin any penseu que es va començar a parlar de les RSC ?? Feu un exercici d'atzar a veure si ho esbrineu ! Justificació: Em sembla un article que aporta originalitat al tema de les RSC, ja que coneixem la teoria que molts companys han aportat, i també molts exemples, però conèixer els origens considero que aporten molt a aquest exercici col.lectiu.
ariadna vila

La escasez de agua y la RSC - 1 views

  •  
    Descripció: Article sobre l'ús de l'aigua i la seva implicació a nivell econòmic, social i mediambiental i en matèria de RSC. Valoració crítica: Article extens, detallat i centrat en el tema de l'aigua com a recurs escàs que cal protegir. Explica la situació actual a nivell mundial, les implicacions de l'escassetat de l'aigua per a les empreses (perills i oportunitats), els sectors més afectats, eines i iniciatives que s'han o s'estan portant a terme, així com casos reals d'empreses. Exemplifica clarament la necessitat i els beneficis de la RSC argumentant que, a la pràctica, i deixant de banda la població i l'ecosistema, totes les empreses depenen d'aquest recurs d'una o altra manera i, existeix per tant, una necessitat urgent de gestionar-la correctament. Justificació: Em sembla un bon article que pot servir de referent pel tema de "Previsió de futur de les empreses amb RSC".
David López

Informe de Greenpeace sobre RSE. - 1 views

  •  
    Descripción: Es un informe de Greenpeace titulado "Los nuevos conquistadores (Multinacionales Españolas en America Latina) Sept.2009. Aunque el informe es extenso y abarca diferentes ámbitos, encontramos información referente al RSE vista desde el punto de vista de la mala praxis. (A partir de la pág. 23 "Las RSC ¿Un lavado de cara para las empresas?) Valoración crítica: Es un buen material que descrive los pasos de la RSE desde su origen en los años 70 hasta la actualidad y como ha cambiado a las instituciones de todo el mundo. Justificación: Indispensable para entender la evolución del concepto de la RSE en el tiempo desde sus origenes, la generación de las instituciones que la promueven y controlan así como sus limitaciones para hacerlo eficientemente.
Carlos Pineda

¿Existe disponibilidad a pagarpor responsabilidad social corporativa? Percepc... - 1 views

  •  
    Descripción: Artículo escrito por Daniel Fernández Kranz, Profesor del Departamento de Economía y Empresa de Saint Louis University y Anna Merino Castelló, Profesora del Departamento de Economía y Empresa de la Universitat Pompeu Fabra., que se divide en tres fases: La primera es la revisión bibliográfica de la percepción de los consumidores sobre la RSC, la segunda es el planteamiento del trabajo de campo para obtener posteriormente en una tercera fase, unos resultados y, por lo tanto, unas conclusiones de las perspectivas de los consumidores frente a las empresas con responsabilidades sociales corporativas. Se concluye que en la fecha en que se hizo el estudio, en el año 2005, aún no había demasiado conocimiento del término Responsabilidad Social Corporativa por parte de los consumidores. Apesar de ello, sí que había una disponibilidad por parte de los consumidores por pagar más por aquellos productos más éticos. Valoración crítica: el artículo, a pesar de ser del 2005, nos aporta información importante sobre aquellos puntos a analizar en los consumidores. De esta forma, las empresas pueden conocer en qué aspectos enfocar su responsabilidad social. Así mismo, refleja la importancia que tiene este concepto en la sociedad y en las empresas en un futuro cercano. Justificación: este artículo por ser del 2005 nos permite comparar las conclusiones que se obtuvieron en aquel momento con las que se están obteniendo actualmente. Así mismo, también es una herramienta para poder comparar la evolución de la Responsabilidad social en las empresas que se estimaba y la que realmente se ha producido. JusDado que el artículo es del 2005, me parece un artículo interesante que complementado c
marc marti

Responsabilitat Global: Caldran professionals de la Responsabilitat Social - 0 views

  •  
    Descripció: Aquesta Web fa referència a la importància que tindrà en un futur pròxim la RSC (Responsabilitat Social Corporativa) en tots els sectors empresarials ja que des-de el seu desenvolupament inicial cada cop te més adeptes, no obstant, remarca també, la lenta propagació que ha experimentat aquest mètode des-de el seu rellançament en el 2006, ja que les expectatives eren més ambicioses. També remarca l'interès que ha despertat en la gent jove i la demanda que representat en l'hambit estudiantil, així doncs, dona a entendre que en un període curt de temps l'estudi en aquest sector augmentara exponancialment, fent així, què la gent prengui consciencia de l'importancia d'implementar aquesta secció en totes les empreses. Valoració crítica: Crec que és un enllaç interessant ja que mostra una clara opinió de l'evolució de la RSC en les empreses i la repercussió que ha tingut en l'estudiant des-de un punt de vista d'algú a qui ha tocat molt de aprop aquest augment d'interès. Justificació: És un text molt amè i de fàcil lectura per tot aquell que desitgi introduir-se en la RSC i estar informat del camí que seguirà aquesta secció en un futur proper. http://responsabilitatglobal.blogspot.com/2011/04/caldran-professionals-de-la.html
marc marti

Best content in ctic_ade_aula9_2011 | Diigo - Groups - 1 views

  •  
    Descripció: Aquesta Web fa referència a la importància que tindrà en un futur pròxim la RSC (Responsabilitat Social Corporativa) en tots els sectors empresarials ja que des-de el seu desenvolupament inicial cada cop te més adeptes, no obstant, remarca també, la lenta propagació que ha experimentat aquest mètode des-de el seu rellançament en el 2006, ja que les expectatives eren més ambicioses. També remarca l'interès que ha despertat en la gent jove i la demanda que representat en l'hambit estudiantil, així doncs, dona a entendre que en un període curt de temps l'estudi en aquest sector augmentara exponancialment, fent així, què la gent prengui consciencia de l'importancia d'implementar aquesta secció en totes les empreses. Valoració crítica: Crec que és un enllaç interessant ja que mostra una clara opinió de l'evolució de la RSC en les empreses i la repercussió que ha tingut en l'estudiant des-de un punt de vista d'algú a qui ha tocat molt de aprop aquest augment d'interès. Justificació: És un text molt amè i de fàcil lectura per tot aquell que desitgi introduir-se en la RSC i estar informat del camí que seguirà aquesta secció en un futur proper. http://responsabilitatglobal.blogspot.com/2011/04/caldran-professionals-de-la.html
Juan Carlos Marcos

Is sustainable growth a contradiction in terms for the ethical company? - 1 views

  •  
    Descripció: A aquest article que he trobat a una web nord-americana el seu autor, en Mallen Baker parla sobre les contradiccions existents entre un creixement sostingut i l'ètica a les grans corporacions. Valoració crítica: L'autor aporta alguns exemples que fan pensar, com si és obligatori créixer indefinidament, si és millor créixer augmentant la seva presència al mercat a costa d'altres competidors menys sostenibles, i d'altres aspectes com l'eliminació dels antics gestors d'una empresa sostenible que és adquirida per una altre corporació. Justificació: Crec que aporta una lectura inicial més crítica, el que la fa més interessant, si s'escau, d'un tema com la filantropia empresarial, amb aspectes més foscos, com el propi comportament diari, per altra banda natural, de les grans corporacions. Aquest comportament, segons les explicacions del seu autor, em crea una gran confusió, ja que per una banda, és cert que alguna cosa ofereixen a la societat, a més ho publiciten, però, per altra, no tenen escrúpols per créixer com sigui i el que faci falta per satisfer els interessos dels accionistes. Aquest article es un perfecte punt de partida per l'inici d'una llarga i controvertida discussió. Espero crear-ne algun dubte amb aquesta aportació un tant diferent.
David López

A vueltas con el lenguaje de la RSE. - 0 views

  •  
    Descripción: Artículo escrito por Josep M. Lozano, Profesor del Departamento de Ciencias Sociales e investigador senior en RSE en el Instituto de Innovación Social de ESADE (URL), donde nos alerta de la manipulación del lenguaje por parte de las empresas cuando hacen referencia al RSE. No siempre lo que dicen es lo que hacen. Valoración crítica: A pesar de ser un articulo relativamente corto es conciso y deja entrever el lado oscuro de la RSE en las empresas. Justificación: Es necesario plantearse que las empresas utilizen el RSE como una herramienta de marketing para crear vínculos y ganar mercado aunque después no se lleve a cabo una política de RSE completa.
ariadna vila

RSC- Una de cada tres empresas ha recortado sus actividades en materia de RSE como cons... - 0 views

  •  
    Descripció: Notícia extreta d'europapress, en referència a l'Informe Forética 2011, on es parla del retocés de les empreses en activitats de RSC degut a la situació econòmica actual. Tot i axí, l'article explica que cada vegada hi ha més empreses i ciutadans que diuen conèixer la responsabilitat social. Valoració crítica: L'article resumeix l'informe Forética 2011 de forma breu i clara proporcionant-nos informació estadistica sobre temes com la implicació desigual en RSC en les empreses segons el seu tamany, així com dades referents a la creixent conscienciació tant per part d'empreses com dels ciutadans. Ens exposa fets concrets per exemplificar la situació actual en la matèria. Justificació:Considero que és un article bo per desenvolupar el Focus 3 donat que ens posa en situació, argumentant tant el que està passant en les empreses com en els hàbits de consum dels ciutadans.
Nídia Bellés

La nueva filantropía empresarial. - 1 views

  •  
    Resum: com bé diu el títol aquí tenim un document extret d'un periòdic on parla de cóm els empresaris entenen avui dia la filantropia empresarial. I és que als Estats Units 40 de les persones més riques del país donen la meitat de la seva riquesa per finançar obres socials per tot el món. Cal dir que aquesta iniciativa prové de que els Gates i els Buffett donaren el primer pas. Valoració crítica: document curt però molt interessant que parla de cóm els empresaris més rics dels Estats Units col·laboren donant les seves riqueses per a obres socials i de cóm avui dia totes les empreses comencen a tenir aquesta actitud present en el seu dia a dia. Justificació: aquest document ha sigut escollit per la seva relació amb la temàtica del Focus 1, tractant el tema de la nova filantropia empresarial.
  •  
    Expoknews, informació i noticies de Responsabilitat Social. Descripció: En aquest article parla de com els empresaris comencen a entendre la filantropia. Destaca que abans aquest events no es portaven a terme, com ara en els temps que estem. Campanya que convida a les persones mes riques de EU a donar la meitat de la seva fortuna. Aquest artícle es va publicar a l'Agost de 2010. Parla de les persones amb un alt espirit de filantropia vulquin ajudar a resoldre els problemes de caràcter social, sobretot a les clases menys protegides. * Valoració: Em tingut que arribar amb una situació com l'actual, perque tots aquestes ajudes, actes/events es possin en marxa per donar solucions als greus problemes socials que tenim, complicats de solventar. * Justificació Es interessant per el projecte de treball, ja que parlem de l'economia/material i la societat/valor humà, RSC.
Cristina Gallego

El futuro de las empresas socialmente responsables - 0 views

  •  
    Descripció: Article que subratlla els incovenients de les empreses que obvien la RSE i destaca la importància d'aquesta en un futur a curt i mig termini. L'autor de l'article forma part de n-nova, organització que ofereix gestió sobre responsabilitat i sostenibilitat Valoració: És un article breu que sintetitza molt bé el perquè de la existència de la RSE. Justificació:¨ L'autor destaca la RSE com a eina indespensable per a les empreses en un futur, idea que encaixa amb el Focus 3
Héctor García

Focus 1: RSC Algunes definicions - 2 views

  •  
    Resum: En aquest enllaç podem trobar diferents deficinicions sobre aquesta Responsabilitat Social Corporativa, publicada per diferents personatges coneguts en aquest ámbit o per conegudes institucions com "Business for Social Responsibility". Valoració crítica: En aquesta pàgina en general podem trobar des de les primeres deficions de la RSC fins a complexos apartats com el comportament socialment responsable. Justificació: enfocat al Focus 1, on tot aquell/a que vulgui començar els seus coneixements sobre la RSC desde la base, coneixent aquestes deficinicions es un bon començament.
anonymous

"La influencia de la responsabilidad social corporativa en el comportamiento de compra ... - 1 views

  •  
    Resum del recurs:Treball d'investigació del 2006 que estudia com percep el consumidor (valorat en funció del seu perfil i entorn) les activitats socialment responsables i com jutja aquest els grups de pressió que defensen l'adopció de la RSC. Valoració crítica:Especialment interessant l'estudi del consumidor discernint diferents possibles perfils,entorns i procedències. Justifico la seva utilitat que pot ser un primer punt de partida de discussió sobre el què cal treballar al Focus 2.
Josep Serra

RESPONSABILIDAD SOCIAL PARA PYMES - 1 views

  •  
    En aquesta segona web, he inyentat desmarcar-me cap a algun aspecte menys ampli de la RSC, hi he decidit buscar informació sobre la RSC en les pimes; ja que crec que pot ser en la RSC està menys desenvolupada. I on tot i possiblament la RSC en les pimes és on més afecta i més ràpid és pot fer conéixer en la societat, la majoria de pimes desconeixen aquest aspecte He escollit una pàgina on surt un Manual de Responsabilitat Social per a pimes, creat per l'equip de treball de INSA-ETEA; què és divideix en quatre parts on s'explica la RSC vista des de les pimes, els grups d'interès, les oportunitats i el procés d'implantació de la RSC en les pimes.
« First ‹ Previous 41 - 60 of 104 Next › Last »
Showing 20 items per page