Skip to main content

Home/ Groups/ CTIC Aula1 1s1213
Salvador Casals

Conferència : Las Humanidades Digitales o cómo vencer el miedo al presente di... - 1 views

  •  
    Conferència de José Manuel Lucía Megías enregistrada a Bogotà aquest passat mes de juny de 2012 i que duia per títol LAS HUMANIDADES DIGITALES O CÓMO VENCER EL MIEDO AL PRESENTE DIGITAL José Manuel Lucía Megías (Eivissa, 1967). Catedràtic de Filologia Romànica de la "Universidad Complutense de Madrid" i coordinador Acadèmic del "Centro de Estudios Cervantinos". Especialista en Literatura Romànica Medieval, Iconografia, Crítica textual i Humanitats Digitals. És el Director del Banco de imágenes del Quijote, 1605-1915 i de la plataforma literària Escritores complutenses 2.0. Als darrers anys s'ha dedicat a la difusió de les Humanitats Digitals a Espanya, amb desenes d'articles i capítols de llibres publicats, així com les monografies: Literatura románica en Internet (I. los textos y II. las herramientas). Impulsa des de la Universidad Complutense de Madrid la creació del Centro de Investigación del Texto Digital (CITeD).
  •  
    Molt interessant. El com de la difussió dela cultura (la imprenta, etc) i la manipulació d'aquesta, i de la informació.
Miquel Ramírez Llinares

"La desglobalización ha empezado, no volveremos al viejo régimen" | Edición i... - 3 views

  •  
    La falta de qualificació laboral deguda a l'adquisició de treballadors a qualsevol preu, són el motiu que exposa el sociòleg R. Sennet, crític realista dels canvis personals que ha comportat els darrers canvis socials ("La corrosión del caràcter", "El respeto") com a motiu pel qual, davant una crisi financera com la que patim, l'empresa no ha estat capaç d'enfrontar-s'hi. La desglobalització ha començat i ens agafa amb una quantitat enorme de treballadors gens reconeguts i amb escasses capacitats per resoldre problemes greus, i dels quals, paradoxalment, en som socialment dependents.
Juana Morales Garozzo

Una peça de museu - 8 views

  •  
    Article del 2003 que explica que les Humanitats i la Societat del Coneixement són dos models diferents, on el segon model ha substituït el primer arran de la revolució tecnològica de la comunicació. Podria ser interessant perquè ens dóna una visió més sobre el paper de les Humanitats en el món d'avui.
  •  
    Un altre article molt interessant és el que va escriure la periodista Eva Comas a la publicació Idees 17 l'any 2003. En la mateixa línia que en l'anterior article que us he presentat, en ell es reflexiona sobre el coneixement que s'adquireix amb les eines de les què disposem actualment i la concepció del coneixement que es tenia abans de la "revolució tecnològica"
  •  
    Article de Eva Comas: Sobre el lloc reservat a les Humanitats en la societat del coneixement
Juana Morales Garozzo

Els historiadors i els reptes de la societat del coneixement - 5 views

  •  
    Article de l'Escola Universitària de Caixa Terrasa per a la oferta dels seus MBA. Explica que la societat del coneixement és la tercera gran revolució de la humanitat, després de la neolitica i la industrial. L'he escollit perquè és l'únic text que he trobat, de moment, que diu clarament que el coneixement té data de caducitat per això aposten per la formació continuada
  • ...2 more comments...
  •  
    Quan diu: "El coneixement, perquè aquest s'ha d'entendre com a motor de progrés col·lectiu i individual, en la mesura que facilita el desenvolupament de l'esperit crític de la població, l'augment de la cultura". Buf... segur? No sé si confon informació ( a saco, ràpid, ràpid) amb veritable coneixement.
  •  
    Crec que l'autor (Miquel Soler i Sanabra, que ha sigut prof. d'Història) vol dir que els historiadors han d'apostar pel coneixement, en el sentit que s'han de formar continuament si volen estar al dia i no perdre's el tren del progrés. Per a mi, coneixement és sinònim de saber, no de tenir més informació.
  •  
    Clar, Juana. Estic d' acord amb tú en la teva última frase. Es que, al llegir l' article, l' autor diu unes parrafades que... i al dir "el coneixement té data de caducitat", em donen ganes de preguntarli si el "saber" té data de caducitat. Una abraçada!
  •  
    Responent a la teva reflexió jo crec que es obvi que sense una formació actualitzada,i una contínua posada al dia els coneixements que es tenen, en qualsevol camp, poden quedar obsolets. Ell ho explica en el paràgraf de la data de caducitat. De totes maneres, no oblidis que es tracta de la publicitat d'un MBA. Una altra abraçada per a tu!
Cano Felicitat

Bones vibracions - 5 views

  •  
    Crec que sobren les paraules.
Gloria Pérez

Introducción al B-Learning (Blended Learning): Ventajas de la Formación Combi... - 2 views

  •  
    El B-learning una altra manera d'utilitzar les TIC.
  •  
    No ho coneixia, gràcies! Interessant! A més, m'agrada molt el tema de l'e-learning, així que me'l guardo. :)
Zahara Fornieles

La "sociedad del conocimiento": una falacia comercial del capitalismo contemp... - 13 views

  •  
    Assaig crític sobre com la societat del coneixement és el mateix que la societat de la informació, i com aquestes són eufemismes del capitalisme. Segons l'autor (Renán Vega Cantor) la informació no s'assimila, no es critica ni es jutja, que és el coneixement que aporta l'estudi de les humanitats. M'ha cridat especialment l'atenció aquesta frase:"La escasa reflexión intelectual que caracteriza a los profetas de la "sociedad del conocimiento" queda en evidencia cuando se constata que aunque la información crece en forma alocada, el conocimiento real disminuye y se generaliza la estupidez televisiva." M'ha semblat molt interessant
  •  
    Zahara, aquest home és una trovalla. No té pels a la llengua. D'alguna manera complementa a l' article que ha penjat la Juana, a la inversa, clar. "Paradójicamente, y en contra de los lugares comunes, nuestra generación es la primera en la historia que ha perdido más conocimiento del que ha adquirido" Llengës, Cultures,sabers ancestrals... ja veus.
  •  
    Uf, ben contundent! Trobo molt interessant els punts de vista més crítics amb les lloances tan majoritàries (o potser no tan majoritàries, però sí repetides). L'enllaç que jo he postejat de l'Iñaki Gabilondo va una mica en aquest línia, però expressat de forma més diplomàtica, és clar. M'ha agradat!
XAVIER HUIX

Museu d'Orsay - 2 views

  •  
    En tant que gran aficionat a l'art dels segles XIX i primera meitat del XX, en general, i al moviment impressionista en particular, recomano el lloc web corporatiu del museu d'Orsay. En aquest portal, hom pot estar al corrent de les exposicions temporals que tenen lloc o s'estan preparant. També permet tenir accés a imatges de gran qualitat de bona part del fons artístic del museu. Per altra banda, les tecnologies de la informació permeten preparar la visita tot i comprant les entrades per avançat (i així evitar cues) A més, també es possible descarregar tota mena de material (catàlegs, vídeos,...) tant per plataformes tradicionals com per dispositius mòbils (tabletes, smartphones...) En resum, es tracta d'una lloc web molt complet que farà les delícies dels amants de l'impressionisme i que pot representar un suport molt important per aquell estudiant d'art que vulgui aprofundir en aquest corrent artístic tan cabdal i influent.
Pilar Maza

La gestió de la cultura,una nova disciplina? - 0 views

  •  
    Revista Dighitum, n8, 2006 Les humanitats a l'era digital. Reflexió sobre com les TIC canvien en el concepte de gestor cultural. Exposicó dels casos concrets del MACBA i el CCCB, com passa de la regeneració cultural a la governança cultural i altris
Pilar Maza

Societat del coneixement. Com canvia el món davant dels nostres ulls - Imma T... - 1 views

  •  
    Llibre de diversos autors , amb pròleg d'Andreu Castells . "Ajuda a entnendre més bé la societat del coneixement , la societat en xarxa " els seus efectes d'una forma més tècnica.
Pilar Maza

GUIA BUENAS PRÁCTICAS GESTIÓN CULTURAL - 3 views

  •  
    Aquesta pot ser una bona eina per a qui vulgui fer de gestor cultural i com ens s'han d'adaptar els nostres objectius amb dels nous consumidors culturals en aquesta nova societat del coneixement.
CARLOS BASTE

The Museum of Hoaxes - 3 views

  •  
    Los hoax (bulos, en castellano) son mensajes que continen noticias tan falsas como impactantes y que se transmiten por medios electrónicos, normalmente a través del correo, foros y en redes sociales. Los hoax suelen ser mensajes anónimos, en los que no se cita ninguna fuente, que contienen una historia que llama rápidamente la atención del lector y que le anima a difundirla. A pesar de que normalmente son inofensivos, la capacidad destructiva de los hoax los convierte en un interesante fenómeno de Internet.
Carlos Vallet

Las Humanidades en la era 2.0 - 4 views

  •  
    "Las Humanidades no son saberes de aplicación práctica inmediata, pero su cultivo puede enriquecer y equilibrar el espíritu de los que han de decidir las aplicaciones de la ciencia y los usos de la tecnología", explicaba en 1987 el psicólogo José Luis Pinillos en su artículo "Las humanidades en un mundo técnico".
md gm

La ciudad como civilización y no como utopía. - 3 views

  •  
    Recomiendo la lesctura de este artículo, escrito hace justo un año, donde el periodista JOsep M. Fàbregas reivindica que la ciudad ha de volver a manos de los ciudadanos, si es que alguna vez ha estado en ellas.
  •  
    Interessant Lola, i veritablement cert. Quin millor exemple que una de les places més antigues del meu poble, la Plaça de la Dansa. Ara, tota reformada, ja no te l'encant d'anys enrera i molt menys els nanos enjogassats que la voltaven, ni tant sols poden fer-la servir dignament per les sardanes, perquè van planificar malament l'enllumenat i la Cobla no veu bé les partitures. També n'hi ha de bons de canvis, van fer un passeig que uneix tot el poble a la vora del riu, allí s'hi passeja molta gent, i és lloc de trovada. M'agradat molt l'article.
Meritxell Casas

De domini públic - 1 views

  •  
    Interessantíssima pàgina que recull tot de documents innèdits com fragments de textos, partitures, manuscrits literàris....etc de la història, l'art, la literatura, música, dansa, anatomia, religió..., que han passat a ser de domini públic i en fan un recull magnífic amb bones imatges i textos explicatius. Molt recomanable!
  •  
    Very interesting. I enjoied it!
Didier Grupposo

El mercado del Arte como no lo has visto nunca - 10 views

  •  
    Esta página web me encanta. Demuestra que un soprte digital vale mas que muchas palabras y permite dinamizar una base de datos. Miradlo solo como un ejemplo. No tanto por su contenido.(Aunque también su contenido es muy interesante)
  • ...2 more comments...
  •  
    La verdad es que es muy original.
  •  
    Hola! Aquesta pàgina que has seleccionat és molt xula! Em recorda una altra que potser hagués hagut de marcar... Tot i que ara ja és massa tard, deixo el link aquí perquè tu i tots els que vulgueu la visiteu. És aquesta: http://www.informationisbeautiful.net/ També, com a la teva, es fa ús d'un suport digital impressionant per a posar de rellevància diferents dades de tota mena de temàtiques. És terriblement addictiva! La recomano molt!
  •  
    Està molt bé! Sobretot en el sentit que tu dius, mostrar de forma gràfica i dinàmica resultats numèrics.
  •  
    Meritxell, m' agrada l'enllaç que has penjat! Didier, igualment.
md gm

UNESCO Patrimonio cultural - 3 views

  •  
    Lista del Patrimonio Mundial de la Humanidad*
  •  
    És curiós. La pàgina no és agradable visualment, però el contingut és molt interessant.
  •  
    Lola, hi ha molta informació i molt interessant, m'hi he passat molta estona. Salutacions.
Marta Marimon

Google Art Project - 13 views

  •  
    D'acord, Google ens dominarà si no és que ho fa ja però aquest enllaç m'ha deixat sense paraules....simplement gaudiu. Són coleccions d'art de diferents museus fotografiades amb alta resolució; també et permet crear les teves pròpies col.leccions un cop donat d'alta com a usuari.
  • ...1 more comment...
  •  
    No em deixa accedir a la URL penjada..... i no trobo la manera d'accedir-hi :(
  •  
    Epa Miquel, doncs no sé que dir-te! Acabo de provar el link i a mi si que em funciona (faig servir el navegador Google Chrome). Si no ho aconsegueixes possa a la barra de búsqueda del teu navegador Google Art Project i segur que troves l'enllaç.
  •  
    Crec que deu ser el navegador, amb el Chrome si que m'ha deixat... abans ho havia provat amb l'explorer...Moltes gràcies!!!
Maria Estarellas

Museu d'art modern i contemporani de Palma - 1 views

  •  
    Aquesta web correspon al Museu d'art modern i contemporani de Palma i conté la informació bàsica del museu,
« First ‹ Previous 41 - 60 of 173 Next › Last »
Showing 20 items per page