Skip to main content

Home/ wahprykkagdzktysuclb/ A Budapesten levő éttermeket egyszerre sokkal egyszerűbb meglelni a Tablefree-vel
Alessandro Fischer

A Budapesten levő éttermeket egyszerre sokkal egyszerűbb meglelni a Tablefree-vel - 0 views

étterem budapest budapesti éttermek legjobb éttermei

started by Alessandro Fischer on 06 Aug 12
  • Alessandro Fischer
     
    Nagyikám és keresztmamám omlós-porhanyós kacsasültje jó magasra tette a mércét. Az o konyhájukban természetesen a madár mindegyik részébol lehetett válogatni, a nagy lábasban egyszerre sült a jól feltáplált szárnyas combja, melle és a kevésbé húsos, de nagyon finom háta az utolérhetetlen kacsatöpörtyuvel. Jó hír, hogy a legjobb vendéglokben már elég megbízhatóan hozzák a kacsacomb porhanyós-omlós szintjét, a borét egyúttal omlósra és ropogósra pirítva. Márton-nap táján pedig kiváló libacombokat is feltálalnak. csirkepaprikással már csak a kimondottan magyaros kisvendéglokben találkozunk, de ez nem gond, idorol idore meglátogatunk egy-egy barátságos csárdát is.

    Ugyanez áll a sertéspörköltre is. Azt leginkább nekünk magunknak kell foznünk, megvárva, amíg a sertéshús lassan megpuhul a megfonnyasztott vöröshagymán. A marhapörkölttel más a helyzet, azt sok étteremben kínálják. Én azt szeretem, ha túrós csuszával vagy sztrapacskával tálalják. Érdekes, a harcsapaprikást a legtöbb étteremben túrós csuszával készíti, pedig volt olyan étterem, ahol csodálkoztak, hogy marhapörkölt mellé rendeltük, de ahány ház, annyi szokás.

    Sertéshúsból legjobban a szuzérmét szeretem. Ha nem szárítják ki túl hosszú ideig tartó sütéssel, ebbol valóban finom fogások készülnek. Különösen ízes erdei gombával kedvelem. Ha pedig marhahúsról van szó, valóban széles választékot szerepeltetnek az étlapokon. A bélszín, más néven vesepecsenye vitathatatlanul a marhahúsok sztárja. Hazánkban is elérheto a kiváló argentin bélszín, ebbol ízletes steaket készítenek. Az igazi bécsi szelet feltétele pedig a fiatal borjúhús, azonban ezt igazából csak az osztrák sógoréknál próbálhatjuk ki, nálunk legtöbbször kiskorú marha húsa kerül a tányérba.

    Nem maradhatnak el nagy kedvenceim, a halak sem. A balatoni nyaralások egykori kíséroje a keszeg volt, viszont már átvette helyét a hekk. Ezért sokan ezt is hazai halnak hiszik, pedig ez a tokehal-féleség feldolgozóhajókon érkezik a kies Argentínából. Azonban hatalmas szállítmányokban, hiszen az összes tóparti büfébe boségesen jut belole. Paprikás lisztbe forgatva ugyanolyan csodálatos balatoni élmény, mint amit régebben a keszeg jelentett. Vendégloben többnyire a fogas jelképezi a Balatont. Nálam nem telhet el úgy nyár, hogy ne ízleljem meg az egyik tóparti étteremben.

    Már 2001 óta Budapesten élek, s ennyi idő alatt már számos éttermet bejártam. Most egy kis útmutatót szeretnék adni a budapesti lehetőségekről.
    A legdrágább itteni vendéglátó helyek közé a belvárosi helyek tartoznak. Ezek főleg a kiváló környék miatt, másfelől az ott elkészített ételek miatt kerülnek ilyen sokba. A magasabb ár azonban kimagasló minőséggel párosul, olyan gasztro-paloták találhatóak meg például az 5. kerületben, mint a Spoon Cafe, a Cyrano Étterem, a Dió Étterem, vagy a Nobu Étterem. A Spoon Caféba elsősorban a vörösboros borjúpofája miatt szerettem bele. Azonban a levesek, illetve a hideg előételek is fantasztikusak, a joghurtos uborkakrém leves az egyik legismertebb ezek közül. A nem hazai borok szerelmesei is megtalálhatják itt a szájuk ízének valót, hiszen a borlapon külföldi borok hosszú sora várja a vendégeket. A csak egy egyedi kikapcsolódási helyet kereső látogatóknak az étterem bár részleget is kínál, ahol a bár vezetője speciális koktélokat kever. A minőségi alapanyagokból készült koktélok között fellelhetőek a klasszikus (pl. Blue Lagoon) és az egyedi (pl. Essencia Experience) koktélok is. Az itallapon sokfajta minőségi ital is helyet kapott, többek között a Havana Club 7 years old rum, a Wyborowa vodka és a Ballantine's 21 years old whisky.
    A legolcsóbb árvonalat bejárni kívánó vendégek seregének is csodás meglepetéseket tartogat fővárosunk. Az Űllői úton található Bécsiszelet vendéglő már 1993 óta várja az enni kívánó vendégeket. étterem budapest, budapest étterem

To Top

Start a New Topic » « Back to the wahprykkagdzktysuclb group