Skip to main content

Home/ sgybjbxlnwsgonqbvrid/ kolay bolgesel zayiflama
bolgesel zayifla

kolay bolgesel zayiflama - 0 views

bolgesel zayiflama diyet

started by bolgesel zayifla on 02 Apr 12
  • bolgesel zayifla
     

    Zayiflamak kisilerin iradelerinin gucu ile baglantili bir eylemdir. Yemek yemek adeta sureklilik isteyen bir bagisikliga donusmekte ve diyete baslamak da bir o kadar zorlasmaktadir. Yarin baslayacagim, haftanin ilk gunu baslayacagim gibi bahaneler zayiflama isteginizi koreltebilir.

    Odaklanmak ve iradenin onune gecmek kisiyi pozitif dusunceler ile besleyebilir. Her seyden once kendinize bir hedef belirlemeli ve o hedefe ulasacaginiza inanmalisiniz. Siklikla kendinize olumlu telkinlerde bulunarak beyninizin zayiflama surecine hazir olmasi icin programlayin.

    Duzenli beslenmeye ozen gosterin. Az porsiyonlar halinde sik ogunler ile besin tuketmeniz faydali olacaktir. Bol miktarda taze meyve ve sebze yemeniz acliginizi bastirabilecek ve zayiflamaniza yardimci olabilecek yan besinlerdir. Yine bol miktarda su icmek vucuttaki toksinlerin disariya atilmasina yardimci olacaktir.



    Spor zayiflamanin baslica etkenlerinden bir tanesidir. Zayiflamanin buyuk oranda spor yapmak ile iliskili oldugunu soyleyebiliriz. Ertelemelerden vazgecmeli ve spor yapmayi aksatmamalisiniz. Dusuk ritimler ile baslayarak ve surekli artirarak yapilan bir sporun zayiflamaniza oldukca fazla katkisi oldugunu kendiniz deki degisiklikleri fark ettiginiz de gorebilirsiniz. Zayiflamak isteyen kisilerin kolay yoldan zayiflama vaatlerinde bulunan bazi haplardan uzak durmasi gerektigini belirtmeliyiz. Zayiflama haplari kullanmadan zayiflamanin mumkun olabildigi bircok kesim tarafindan kabul edilmis bir gercektir.

    bolgesel zayiflamak

    1- Kizartma ve pastalardan uzak durun: uzgunum ama hem yagli yiyecekler yiyip hemde zayif olmayi bekleyemezsiniz. ozellikle kizartmalardan gelen yaglar vucudunuzda direkt depolanir. O gobek incelecekse kizarmis yumurtayi, patatesi birakacaksiniz. Makarna cok farkli mi sizce ? Makarna isimli bir yemek oldugunu bile unutacaksiniz.

    2- Hamburger, cizburger, kola, cips satilan merkezlere gitmeyin: Bu tip alisveris merkezlerine surekli yolunuz dusuyordur. hazir ugramisken "bir hamburger yiyelim, buyuk boy pizza belki yetmez yaninda tavuk kanadi da alalim" demeyin. Bu tip merkezlere gittikten sonra yemek kacinilmazdir o sebeple hic gitmemek veya o kata cikmamak gerekir.
    3- Bol bol meyve ve sebze yiyin: meyve ve sebzede abartmamak sartiyla kendinize daha comert davranabilirsiniz. fakat kizartma konusunu kesinlikle atlamamaniz gerekiyor. kizartmanin ustune meyve yemeniz iki kere hata olur.
    4-Cikolata ve seker yiyebilirsiniz: Fakat bu tip gidalar tehlike barajinda oldugu icin abartmadan en kucuk boy cikolatayi yemelisiniz. cikolaya yediginiz icin karsiliginda ceza olarak yemekten eksiltmeniz gerekir. meyve ve sebse harici gidalari sadece tadina bakmak icin yiyebilirsiniz. cikolata ile karninizi doyurmaya calisiyorsaniz baska birseyi dusunmeye gerek kalmaz.
    5- Yemek yerken saat tutun: Bircok kisi farkinda olmadan lokmalari tum tum yutar ve yemek suresi kisa oldugu icin az yedigini zanneder. Eger yemek sureniz 5-10 dakikadan kisa suruyorsa ve masada hicbirsey kalmiyorsa sucluyu yakaladik demektir. yedigini lokmalarin buyuklugunu farkedin, bir oturusta kac tabak yediginizi algilamaya calisin. yediginiz her kasik yemegin gobeiginizden asagiya gitmeyecegini ve orda depo olarak kalacagini dusunun. belki size birseyler hatirlatir.
    6- Masaya herseyi getirmeyin: Ozellikle ev hanimlari vakit bol oldugu icin turlu turlu yemeklerini ,salatasini, tatlisini yapar, elbette kendisine degil, aksam gelecek cocuklari ve esi icin yapar. hazir yapmisken ucundan birazcik yemesin mi yani ? yemesin . masaya herseyi koyarsaniz farketmeden hepsini yersiniz ve cok sevidginiz cocuklariniz da sizin gibi kilo problemi ile karsilasir.
    7- Ne kadar ekmek yediniz ? : Siz hala ekmek mi yiyorsunuz. ekmek yemeden doymuyorsaniz sebebi mideniz genis oldugu icindir. midenizin bos kisimlarini birseylerle doldurmak zorunda degilsiniz. midenizde bos yer kaldiginda vucudunuz orayi doldurmak ister. siz farkinda bile olmadan o boslugu dolduracak cozumler ararsiniz. yemek masasindan ac kalkin, birakin midenizin yarisi bos kalsin. su icebilirsiniz ama o boslugu kola ile doldurmaya calismayin.

    8-Arkadaslarin gunu varmis, gelsene: cok guzel pasta yapan bir arkadasiniz var, ne guzel. gidip bol bol yiyin o kizarmalardan. zaten pastalarin hepsinin tadina bakmazsaniz size kirilir. hazir tadina bakmisken biraz da karninizi doyursaniz ne guzel olur degil mi ? mideniz tika basa dolsa ??. siz yaziyi okuyor musunuz. mide konusunda ne dedik. ozel gunlere gittiginizde en kucuk tabagi alin, mumkunse mutfaktan bir tatli tabagi isteyin. Arkadasiniz birsey soylerse diyetisyen`in kesin emri var dersiniz. Unutmayin az yemek sizin icin ayipsa zayiflamak icin bir sebebiniz kalmamis demektir. ve tabagi bir kez doldurma hakkiniz var. doldurduktan sonra durup bir bakin ve kendinize ne yaptiginizi sorun. o kadar pasta minicik tabaga doldurulur mu ??? siz zayiflamak istiyordunuz degil mi ? o tabakta nicin kizartma var ?? en onemli ve kesin sartimiz "kizartma yasak" degil miydi ?? yok birak sen bu yaziyi okuma artik.. kapat bilgisayari kapat. karnin da acikmistir simdi. git bi patates kizart.
    9- Biraz da spor yapalim: Buraya kadar hep yemekten bahsettigimin farkinda misiniz. kilo vermek kolaydir, ozellikle de ne yediginizi biliyorsaniz cok kolaydir. Fakat yemekleri hapur hupur goturdukten sonra spor salonlarina gitmek veya kosmak cok zordur. Eger spor yapmayi dusunuyorsaniz sevdiginiz bir arkadasinizla uzun yuruyuslere cikin, alisveris merkezlerine gidin. sonra yorulunca gidip hamburger yiyin. buyuk boy menu ucuzmus ondan da yiyin. gene dustun numaraya dimi. yasak diyorum yasak. yedigine dikkat ettikten sonra duzenli bir spor ile cok guzel kilo verilir. fakat sporu abartmamak gerekir. atarlar. Sporu bir kilo verme araci olarak degil, dengeli ve saglikli bir vucut sahibi olmak icin yapmalisiniz. bir ay siki calismadan sonra sporu birakacaksaniz hic baslamayin daha iyi. onun yerine iki gunde bir duzenli yuruyun, ama omrunuz boyu herzaman yuruyun. haziran ayi geldi diye degil ! mumkunse bir spor salonuna kaydolun. boylece duzenli bir aliskanliginiz olur. para verdiginiz icin gitmek zorunda olursunuz ve bir hoca rehberliginde dogru sporlari yaparsiniz.

    10- Artik zayifsiniz tebrikler: Zayiflamak bir anda olmaz. siz o kilolari bir ayda almadiginiza gore bir ayda geri verme hayalleri kurmayin. tavsiyelerime uyarsaniz bu yaz aylarinda belki plajda rahat etmezsiniz ama gelecek yaza mutlaka kilo vermis olursunuz. Zayiflamak sizin icin bir hedef olmasin, dengeli beslenmek ve duzenli spor yapmak hedefiniz olsun. sonrasinda zayiflamak kendiliginden olur. Bu islemin omrunuz boyunca devam edecegini unutmayin. seciminizi yapin:
    - omur boyunca kizartmalari pastalari yemek ve sisman olmak
    + omur boyu herseyin tadina bakip sofradan doymadan kalkmak

    kilo verme konusunda daha fazla bili almak icin bolgesel zayiflama adresine goz atabilirsiniz. Ayrica guzellik onerileri ve cilt lekeleri konusunda bilgi almak icin bizi takip edin.

To Top

Start a New Topic » « Back to the sgybjbxlnwsgonqbvrid group