Skip to main content

Home/ neymospuzltrjniwmeft/ A Budapesten levő éttermeket hirtelen egyszerűbb meglelni a TableFree által
Oren Wolfe

A Budapesten levő éttermeket hirtelen egyszerűbb meglelni a TableFree által - 0 views

étterem budapest budapesti éttermek legjobb éttermei

started by Oren Wolfe on 29 Aug 12
  • Oren Wolfe
     
    A foételek választása jelenti a legnagyobb töprengést. Miért is lenne ez egyszeru, amikor a halat, a baromfiakat, a sertéshúst és a marhahúst is nagy becsben tartom. Nem célom indokolatlanul hanyagolni a különféle vadakat, csak amióta egyszer egy remek ozpörköltrol eszembe jutott az ozike, valahogy átlapozom ezt a fejezetet az étlapon. Mostanában már vegetáriánus fogásokból is boséges választékot ajánlanak számos étteremben. A pompás olasz tészták bevezetése jó szolgálatot tett a vegetáriánusoknak is, különösen, ha nem egyedül bolognai spagetti szerepel az étlapon. Azonban egy jó kis padlizsános vagy négysajtos tésztát sokan megkóstolhatnak.

    Szárnyasokból nekem határozottan a kacsasült a sztár. Nagymamám és keresztanyu omlós-porhanyós kacsasültje jól feladta a leckét. Náluk persze a szárnyas minden részébol lehetett választani, a hatalmas lábasban egyszerre sült az alaposan feltáplált madár combja, melle és a kevésbé húsos, viszont nagyon ízletes háta a páratlan kacsatöpörtyuvel. Jó hír, hogy a legjobb vendéglátó helyeken már elég jól hozzák a kacsacomb porhanyós-omlós szintjét, a borét egyúttal puhára és porhanyósra sütve. Márton-nap táján pedig kiváló libacombbal várnak bennünket. csirkepaprikással már csak a kimondottan magyaros éttermekben találkozhatunk, sebaj, néhanapján elzarándokolunk az egyik barátságos csárdába is.

    Ugyanez vonatkozik a sertéspörköltre is. A bélszín, úgy is mondhatnánk: vesepecsenye vitathatatlanul a a legértékesebb húsféle. Itthon is megjelent a kituno Angus bélszín, ennek felhasználásával csodás steakek készülnek. Az originál bécsi szelet kiindulópontja pedig a zsenge borjú húsa, azonban ezt igazából csak a sógoroknál kóstolhatjuk meg, nálunk inkább fiatal marha kerül a tányérba.

    Egy-egy nehezebb nap után gyorsan lehet asztalt foglalni, még a turisztikai főszezonon kívül is. Most egy kis mankót szeretnék adni az éttermi kínálatról.
    A legdrágább budapesti vendéglátó helyek közé a belvárosi éttermek tartoznak. Ezek egyfelől a pompás környék miatt, másrészt az ott elkészített ételek miatt kerülnek ilyen sokba. A magasabb ár azonban kimagasló minőséggel párosul, olyan gasztro-paloták találhatóak meg például az ötödik kerületben, mint a Spoon, a Cyrano, a Dió, vagy a Nobu. A Spoon Caféba leginkább a kakukkfűmártásos báránybordája miatt szerettem bele. Persze a levesek, és a hideg előételek is fantasztikusak, a bélszíngulyás az egyik legjobb ezek közül. A Nobu pedig a magas presztízsű étteremlánc legújabb exkluzív helye, mely az Erzsébet téren található Kempinski Hotel belsejében kapott helyet. Ez a csodálatos hely szinte egyértelmű választás a szushi szerelmeseinek, hiszen a szushi és sashimi mellett szushi-tekercsek is választhatóak. A hely erőssége még a hatalmas koktélkínálat, majdnem húszféle egyedi koktél választható, némelyikük egészen exkluzív.
    A közepes árú vendéglátó helyekkel viszont tényleg tele van egész Budapest. Valószínűleg ez a hely lesz azok kedvence, akik jó árakat keresnek a budai oldalon.
    A kontinentális vendéglátás szerelmeseinek nagy kedvencévé válhat a Paris Budapest étterem. Mivel a város közepén található, így könnyen el lehet oda jutni és a nagy panoráma ablakai miatt első osztályú látvány tárul a vendégek szeme elé. A mesterséf olyan ízekkel várja a betérőket, mint például az egészben sült argentin marha, vagy a tengeri lazac. Az étterem a borokat tekintve is erős, speciális hazai fehérborokkal, mint például Mátrai Paskomi Chardonnay Barrique és vörösborokkal, mint a Szekszárdi Cabernet Franc mutatja be az itthoni borkultúrát. A külföldi borok kedvelői is megtalálhatják itt a kedvenceiket, hiszen a borlapon külföldi borok szinte végtelen sora várja a borkedvelőket. A csak egy klassz kikapcsolódási helyet kereső kikapcsolódni kívánóknak az étterem bár részleget is kínál, ahol a bár vezetője egyedi koktélokat kever. A exkluzív alapanyagokból készült koktélok között megtalálhatóak a klasszikus (pl. Caipirinha) és az egyedi (pl. éttermek budapest, budapest étterem

To Top

Start a New Topic » « Back to the neymospuzltrjniwmeft group