Skip to main content

Home/ keoeeuhlcbsqfxumoecw/ Hova kell mennunk a jobb éttermekért Budapesten?
Brent Herring

Hova kell mennunk a jobb éttermekért Budapesten? - 0 views

étterem budapest éttermek budapesten

started by Brent Herring on 08 Apr 12
  • Brent Herring
     
    Már 2000 óta a fővárosban élek, s azóta már számos éttermet felfedeztem. Mivel én pénzügyi tanácsadóként dolgozom, a sok elfoglaltság nem igazán engedi meg hogy magamra főzzek. Szerencsére Budapesten mindenféle nemzet kajái megtalálhatóak, így a változatosság már emiatt garantált. Budapesten mindenhol remek kajáldák találhatók, az egészen olcsótól a méregdrágáig. Egy-egy pörgősebb nap után gyorsan lehet asztalt foglalni, még ünnepnapokon is. A személyes kedvencem a rántott borda, de a jó, zamatos bárányragu is gyakori vendég a rendeléseim között. Mióta Budapestre költöztem belefutottam már néhány gyengébb étterembe is, de ezek nem jellemzőek Budapestre. Most egy kis segítséget szeretnék adni a helyzet áttekintéséhez.
    A legdrágább fővárosi éttermek közé a belvárosi helyek tartoznak. A vendéglő mellett Söröző és Eszpresszó is várja a vendégeit, utóbbiban ráadásul megvehető a Ház egyedi édessége, a Gellért tekercs is. A Törley Bár a Törley pezsgő manufaktúra pezsgőit és nemzetközi itallapot vonultat fel a kiváló ízeket kedvelők számára. Valószínűleg ez az étterem lesz azok kedvence, akik barátságos árakat keresnek a budai oldalon.
    A kontinentális gasztronómia szerelmeseinek nagy kedvencévé válhat a Paris Budapest étterem. Mivel Budapest belsejében található, így könnyen megközelíthető és a hatalmas panoráma ablakai miatt első osztályú látvány tárul a betérők szeme elé. A mesterséf olyan ételekkel várja a vendégeket, mint például a fűszeres Mariniere kagyló, vagy a sült fésűkagyló és tigrisrák. Az étterem a borokat tekintve is erős, speciális hazai fehérborokkal, mint például Tokaji Oremus Dry és vörösborokkal, mint az Egri Bikavér mutatja be a hazai borkultúrát. A külföldi borok kedvelői is megtalálhatják itt a szájuk ízének valót, hiszen a borlapon külföldi borok szinte végtelen sora várja a vendégeket. A csak egy nyugalmas kikapcsolódási helyet kereső látogatóknak az étterem bár részleget is kínál, ahol a bár vezetője extra koktélokat készít. A kiváló alapanyagokból készült koktélok között ott vannak a klasszikus (pl. Blue Lagoon) és az egyedi (pl. French 75) koktélok is. Az itallapon sokfajta minőségi ital is helyet kapott, többek között a Havana Club Especial rum, a Absolut Lemon vodka és a Chivas Royal Salute 21 years old whisky.
    A legolcsóbb árszintet felfedezni kívánó vendégek táborának is csodás meglepetéseket tartogat ez a város. Az Űllői úton elnyúló Bécsiszelet vendéglő már 1993 óta várja az éhes vendégeket. Az étterem profilja alapján nagyon jó áron kínálja a egyedi hazai ételeket, s a vendégek sokasága is bizonyítja, hogy a konyha is kimagasló. éttermek budapest, budapest éttermek, budapest éttermek

To Top

Start a New Topic » « Back to the keoeeuhlcbsqfxumoecw group